Send a Message
to Pejuang Borneo Malaysia

Comments

134

Joined

Jan 27, 2013

Pejuang Borneo Malaysia Profile

Recent Posts

Malaysia

[Troll] Saya akan Berhenti Nopix kalau...

harap diingat yah leopardnya barang bekas, udah diguna bertahun2 oleh jerman, siapa tau ada part2 tank itu yang rosak, makanya dijual ke indo, kononya udah direfurbish..biar tanknya sederhana, yang penting 1st hand fresh dari pabrik, seperti pt91. keh keh keh  (Jun 4, 2013 | post #459)

Malaysia

[Troll] Saya akan Berhenti Nopix kalau...

perang yuk leopard vs pt91  (Jun 2, 2013 | post #444)

Malaysia

comando:MARINIR INDO OPERASIKAN 54 TANK CANGGIH BMP3F

lucu..bangga2 sama tank era soviet union..hahaa bmp tank yang punya banyak kelemahan..mau gw senaraikan kelemahan tank bmp3 kebangaan indo disini? hehe itu tank era 80an gimana nih  (Mar 19, 2013 | post #23)

Malaysia

SABAH-Zona Keselamatan Khas.

ini berita baik, akan dibuka nanti pangkalan tentera laut ( wilayah laut 2) di tawau atau lahad datu, pangkalan utk frigat Gowind yang akan datang thn 2016 nti.  (Mar 14, 2013 | post #6)

Malaysia

MILF dan MNLF Sudah Mulai Beraksi di Sabah

The largest faction in the Moro National Liberation Front (MNLF) on Friday called on the Malaysian government and the Sulu Sultanate’s followers to observe a ceasefire to prevent further bloodshed in Sabah. Cotabato City Vice-Mayor Muslimin Sema, chairman of what is touted as the biggest of all three groups in the MNLF, said prolonging the hostilities in the mineral-rich island will affect the lives of thousands of Malaysians and Moro communities in the area. Sema, speaking to reporters, said parties should hold a dialogue based on Islamic teachings on consensus-building to resolve the crisis. “We are for an immediate end of the bloodshed there. Malaysia is not our enemy. We, in fact, regard Malaysia as a ‘big brother’ for having helped us in the MNLF when we fought the Philippine government,” Sema said. Sema recalled members of the MNLF were allowed to take refuge in some of Malaysia's islands by Kuala Lumpur in the '70s. Sema added that they remain grateful for Malaysia's continued support to the Mindanao peace process. tolong dibaca dengan baik yah, MNLF dan MILF gak ikutan  (Mar 12, 2013 | post #9)

Malaysia

Susah Sekali MENCARI FORMALASYA YG BISA DEBAT

tahun kemaren lo kalah ama gw debat sekarang berani lagi nonggol2 mencabar orang debat bro? hehe  (Mar 12, 2013 | post #3)

Malaysia

DAHSYAT!!! Malon diambang CIVIL WAR

maaf, gw hari ini tugas separuh masa 'off duty' setengah hari..apa salah gw maen internet waktu off duty'?  (Mar 5, 2013 | post #48)

Malaysia

DAHSYAT!!! Malon diambang CIVIL WAR

boleh, sebutkan tempat dan masa, di indo pun gak jadi masalah krna gw udah sering ke indo, gimana  (Mar 5, 2013 | post #47)

Malaysia

Lawan Pejuang Sulu, ATM MALASYA PANIK

krna yang kami perang sekarang ini bukan sebarangan pejuang sulu..ada sebabnya mengapa kekuatan besar dikerahkan untuk melawan pasukan sulu yang nampak kecil jumlahnya..sultan gak akan menghantar tentera biasanya untuk mati di sabah..  (Mar 5, 2013 | post #43)

Malaysia

DAHSYAT!!! Malon diambang CIVIL WAR

bukannya gw ditugaskan untuk menyerang sulu, setakat ini gw cuman menjaga dan backup area pekan lahad datu...gw nopix di warnet berdekatan pos gw untuk mengupdate teman2 gw d fb sekalian jg di topix.  (Mar 5, 2013 | post #31)

Malaysia

Lawan Pejuang Sulu, ATM MALASYA PANIK

benar masih ada sisanya, yang sudah ditewaskan itu hanya di lahad datu, ada sisanya di semporna, dan ada juga di sandakan, teman yang ngurus kemasukan truk2 pengangkut mayat disini, jadi ada memang korbannya di pihak sulu, sekarang lagi masih menunggu kedatangan truk2 dari tempat pertempuran..  (Mar 5, 2013 | post #33)

Malaysia

Lawan Pejuang Sulu, ATM MALASYA PANIK

maaf luas kg tanduo ini berkali ganda dari luas singapur lebih dari 100km luasnya..jadi untuk cover dan memutihkan' area lahad datu secara total maka dikirim beberapa batalion ke sini..yang menyerang di barisan hadapan adalah vat69, backup tentera regular..gw ada disini sekarang, jadi gw lebih tahu.  (Mar 5, 2013 | post #30)

Malaysia

DAHSYAT!!! Malon diambang CIVIL WAR

civil war nya gak jadi sultan sulu sudah kecut..liat aja gw jamin sultan sulu akan milih damai ama malaysia..kalian gak tau apa2 gw terlibat secara langsung dalam pertempuran ini  (Mar 5, 2013 | post #25)

Malaysia

Lawan Pejuang Sulu, ATM MALASYA PANIK

krna udah dihabisin sisanya hari ni..baca beritanya dong..11 udah menyerah bentar lagi beritanya akan disiarkan di koran kompas indo..gw santai d pekan lahad datu ditugas buat menjaga keselamatan awam aja  (Mar 5, 2013 | post #27)

Malaysia

SOAL PERANG, lNDONESIA HARUS BELAJAR DARl MALAYSIA

Pengkritik..sebanarnya ada lagi banyak kisah kemenangan Malaysia dalam medan perang antarabangsa..anda akan tahu kalau research lebih mendalam..di balkan..argentina..vietnam..dll..gw ada bukti dan gambar sekali tapi dilarang post di intrnet..lagian percuma gw memberi ngomong semua disini, nasionalis tegar gak akan pernah melihat negara lain lebih tinggi dari negaranya sendiri..  (Mar 5, 2013 | post #219)

Q & A with Pejuang Borneo Malaysia

Headline:

Rejimen Cyber Diraja

Hometown:

Sabah Borneo Malaysia

I Belong To:

Chosen Land Of The East;