Send a Message
to edy137

Comments

2,110

Joined

Oct 15, 2008

edy137 Profile

Forums Owned

Recent Posts

budi suci sejati

Assalamualaikum saudara theraphy... boleh berikan alamat e-mail atau apa2 contact number... hamba nak adakan 'link' dengan saudara... insyaallah akan hamba 'contact' dalam masa terdekat... Terima kasih  (Nov 28, 2012 | post #15967)

budi suci sejati

Assalamualaikum... Lama tak ke sini... kenapa forum topix dah tak boleh masuk seperti biasa??? maaf kalau mencelah dan menganggu... saje menjenguk ke sini... teruskan berforum...  (Apr 30, 2012 | post #15936)

budi suci sejati

kihkihkih, ko nak scan edy mana ni? edy137 kaa? ajar aku scan skali  (Apr 29, 2012 | post #15935)

budi suci sejati

so, saudara aai66 masuk sini macamana??? sebab ramai kata dah tak boleh masuk...  (May 9, 2011 | post #15736)

budi suci sejati

tapi yang peliknya, kenapa saudara aai66 dan kajang prima boleh masuk mcm biasa pulakk??? ikut 'belakang tabir' juga kaa???  (May 9, 2011 | post #15733)

budi suci sejati

nak tau kenape senyap... sebab forum topix dah tak boleh masuk seperti biasa... taip kat google lepas tu click, mmg tak boleh punye... hamba pon masuk ikut cara 'belakang tabir' punye... kalau tak, mmg tak boleh masuk...  (May 9, 2011 | post #15732)

budi suci sejati

oh ok, dah faham... maksudnya Nabi Allah Isa yang akan turun di kahir zaman.... maaf, dah agak salah telahan... betul laa tu, Nabi Isa yang turun kemudian akan disyariatkan dengan Agama Islam dari Muhammad... dan jadi Umat Muhammad...  (Apr 26, 2011 | post #15727)

budi suci sejati

mcm ada pembetulan sikit... Isa turun sebelum Rasulullah, bukan selepas Rasulullah... cuma macam nampak ayat tu menyatakan ISA itu umat Muhammad iaitu Isa turun terkemudian dari Muhammad S.A.W.... tak tau laa kalau hamba salah telahan tentang statement tersebut...  (Apr 26, 2011 | post #15726)

budi suci sejati

sama laa macam nabi Daud A.S, Nabi Yusof A.S., Sulaiman A.S. (king Solomon) atau lain2 diantaranya... Kristian mengaku tu nabi mereka, Yahudi pon kata itu nabi dikalangan bani mereka, malah islam pun mengaku mereka tu nabi kita.... takkan laa kita nak kata Nabi Daud (Prophet David) tuhh nabi agama kristian pulak atau kerana yahudi pakai 'star of david' kita nak kata Sulaiman dan Daud tuh nabi untuk kaum yahudi kan... pi lantak laa diorang nak kata itu nabi diorang... apa yang penting agama itu hanya SATU pada asal nya... MENG'ESA'KAN ALLAH Jua... tetapi di pelbagaikan cabang agama itu tadi hingga jadi agama Kristian, Hindu, Buddha, atau yahudi dan banyak lagi seperti scientology atau paganism... tepuk dada tanya selera bang... kalau kita pun sampai beranggapan Nabi isa tu adalah nabi untuk kristian... nampaknya jarum pendidikan Agama mereka cukup sempurna masuk ke benak dan sanubari anak-anak muda di Malaysia ini... sungguh malang...  (Apr 25, 2011 | post #15725)

budi suci sejati

Agreed!!! dan Thank you...  (Apr 25, 2011 | post #15724)

budi suci sejati

tok bomoh tu tak laa... perawat pon bukan, pawang dan dukun jauh sekali... hanya membantu mana yang termampu...  (Apr 4, 2011 | post #15670)

budi suci sejati

terer mamat pembidas tuhh tau hati dan keikhlasan seseorang di sisi ALLAH S.W.t....  (Apr 4, 2011 | post #15669)

budi suci sejati

itu orang jgn dilayan... ada pesakit di utara... nak handle??? kat utara kaa kat pantai timur sekarang???  (Mar 31, 2011 | post #15649)

budi suci sejati

rasenye mcm ada beberapa nama yang memang berforum di sini dahulu...  (Mar 30, 2011 | post #15645)

Q & A with edy137

Headline:

NUR MUHAMMAD dan NUR BUDI!!!

Hometown:

Johor Bahru- Australia- Hawaii

Neighborhood:

Anti-SOCIAL!!

Local Favorites:

Fight Club

I Belong To:

GOD

When I'm Not on Topix:

Busy For Works

Read My Forum Posts Because:

that is a true story!!

I'm Listening To:

Alam Music's

Read This Book:

Ilmiah..

Favorite Things:

Magical World

On My Mind:

about my Sins...

Blog / Website / Homepage:

secret..

I Believe In:

GOD