5 top reasons to visit Malaysia

Jan 26, 2013 | Posted by: roboblogger | Full story: Examiner.com

There are scores of reasons to visit Malaysia - nearly 25 million tourists visit the country each year.

Comments
1 - 20 of 37 Comments Last updated Jan 27, 2013
First Prev
of 2
Next Last
robbie

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Jan 26, 2013
 
proud to be malaysian ;-)
jebat

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Jan 26, 2013
 
wowww
Kenzo

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Jan 26, 2013
 
Pusat belanja ke 4 terbesar di Dunia.
Kedua terbesar di Asia setelah Taiwan.
Kalau Taiwan berada di urutan 3 di dunia, misalkan Paris urutan 2, New York urutan 1.
Posisi Milan, London, Dubai, Jeddah, Melbourne, kira2 urutan berapa?
Hebatnya Malonshit.
Ada lima alasan.
Alasan 2, Langkawai, alasan ke 5 Langkawai lagi?
Hey? Untuk sampai 5 alasan saja musti repost satu tempat? Miskin destination betul lah malonshit, kah kah kah
Mantop

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Jan 26, 2013
 
Kenzo wrote:
Pusat belanja ke 4 terbesar di Dunia.
Kedua terbesar di Asia setelah Taiwan.
Kalau Taiwan berada di urutan 3 di dunia, misalkan Paris urutan 2, New York urutan 1.
Posisi Milan, London, Dubai, Jeddah, Melbourne, kira2 urutan berapa?
Hebatnya Malonshit.
Ada lima alasan.
Alasan 2, Langkawai, alasan ke 5 Langkawai lagi?
Hey? Untuk sampai 5 alasan saja musti repost satu tempat?
Miskin destination betul lah malonshit, kah kah kah
Kerna di Langkawi ada bermacam produk wisata..
1. World steepest cable car..ada di mana lg yg setanding?
2. Geopark yg diiktiraf unesco..dimana yg sama dgnnya?

Kok iri..
Kenzo

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Jan 26, 2013
 
Mantop wrote:
<quoted text>
Kerna di Langkawi ada bermacam produk wisata..
1. World steepest cable car..ada di mana lg yg setanding?
2. Geopark yg diiktiraf unesco..dimana yg sama dgnnya?
Kok iri..
Bukan iri lon, kesian aja.. Cuma langkawi langkawi dan langkawi lagi.

Oo iya, kan Negara malon cuma semenanjing aja ya?

Di Sabah dan Sarawak takda yang bisa dijadikan alasan untuk turis datang. Ciannnn
jebat

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Jan 26, 2013
 
Kenzo wrote:
<quoted text>
Bukan iri lon, kesian aja.. Cuma langkawi langkawi dan langkawi lagi.
Oo iya, kan Negara malon cuma semenanjing aja ya?
Di Sabah dan Sarawak takda yang bisa dijadikan alasan untuk turis datang. Ciannnn
sipadan dan ligitan kan ramai yg datang..hahahaha
Kenzo

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#7
Jan 26, 2013
 
jebat wrote:
<quoted text>sipadan dan ligitan kan ramai yg datang..hahahaha
Kenapa tak masuk kat senarai, langkawi masuk 2kali, memalukan
don aljendro

Batu Pahat, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
Jan 26, 2013
 
jebat wrote:
<quoted text>sipadan dan ligitan kan ramai yg datang..hahahaha
Welcome to sipada and ligitan malaysia...welcome
jebat

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Jan 26, 2013
 
Kenzo wrote:
<quoted text>
Kenapa tak masuk kat senarai, langkawi masuk 2kali, memalukan
kalau di masukkan sudah jadi 6 reasons..baru 5 pun indon dah panas..hahahaha
Kenzo

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Jan 26, 2013
 
jebat wrote:
<quoted text>kalau di masukkan sudah jadi 6 reasons..baru 5 pun indon dah panas..hahahaha
Tak perlu panas lon, karena di Indo kita bisa dapatkan jutaan alasan to visit Indo.
Kalau malon, 5 saja dah pakek double post.

Miskinnya malon.

25juta tourist/tahun entah iya entah tidak.
jebat

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Jan 26, 2013
 
Kenzo wrote:
<quoted text>
Tak perlu panas lon, karena di Indo kita bisa dapatkan jutaan alasan to visit Indo.
Kalau malon, 5 saja dah pakek double post.
Miskinnya malon.
25juta tourist/tahun entah iya entah tidak.
jutaan alasan tapi berapa turis yang datang don?..tak sampai separuh kalau di banding dengan malaysia..hahahaha
Kasim Pantalun

Cheras, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Jan 26, 2013
 
Kenzo wrote:
Pusat belanja ke 4 terbesar di Dunia.
Kedua terbesar di Asia setelah Taiwan.
Kalau Taiwan berada di urutan 3 di dunia, misalkan Paris urutan 2, New York urutan 1.
Posisi Milan, London, Dubai, Jeddah, Melbourne, kira2 urutan berapa?
Hebatnya Malonshit.
Ada lima alasan.
Alasan 2, Langkawai, alasan ke 5 Langkawai lagi?
Hey? Untuk sampai 5 alasan saja musti repost satu tempat? Miskin destination betul lah malonshit, kah kah kah
apa punya bodoh komen ni. kamu pikir langkawi macam bali indon? wisata malaysia hanya langkawi seperti bali di indon?

sah tak baca link inggerish 'the examiner'
Kasim Pantalun

Cheras, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Jan 26, 2013
 
salah satu sebab malaysia ngetop tourist destination ialah rata-rata wong malaysia tau cakap inggerish.

kat indon jangan harap. kalau ada tourist speaking inggerish dgn wong indon mulalah si indon guna bahasa isyarat macam wong bisu. menyusahkan.

ashik ke bali ajalah.

Since: Sep 12

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Jan 26, 2013
 
Muehehe cem mana kalean para malon nie??
Turist yg datang kat malingsyial hanya kaum pekerja.. Xiixixixi
And what is: the world best tourist destination versy UNESCO..?
The most beautiful island on earth versy UN?
It is BALI..
Seluruh dunia tahu BALI.. but LANGKAWI??
I dont think so??
Btw.. Tengok ler Raja Ampat.. Xixixix
Malay hanya kecik sahaja.. Tak perlu war-war ler.
jebat

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Jan 27, 2013
 
income hampir 60 billion setahun turis dari kaum pekerja..pandai la ko don..hahahaha

Since: Sep 12

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Jan 27, 2013
 

Judged:

1

1

1

Muehehe justru pekerja itu yg bawa wang malay keluar negara malingsyial..
Knp utang negara mencecah langit2 bila tourist tinggi?
kerana para tourist yg pekerja tu bawa wang malay keluar negara,
6 Jt TKI kali RM800 = RM 4.8 Billion / month..
dalam setahun RM 60 biilion keluar malingsyial dan tak kembali,
itu baharu dr Indonesia sahaja, belom pula bangla, pinoy, india and etc.
tu ler napa harta negara malingsyial berkurang berterusan.
dan terpaksa economy disokong dr utang yg tinggi

JZQ

Since: Nov 09

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Jan 27, 2013
 
Majoriti rakan2 luar negara saya vote top attractions:

1. Diverse Culture including fusion
2. Food
3. Beaches

An Italian friend now prefers to eat lasagne with sambal.

^_^
Kasim Pantalun

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Jan 27, 2013
 
jazrizq wrote:
Majoriti rakan2 luar negara saya vote top attractions:
1. Diverse Culture including fusion
2. Food
3. Beaches
An Italian friend now prefers to eat lasagne with sambal.
^_^
me preferred pasta puttanesca with petai
wakakaka

true. really. you should try

JZQ

Since: Nov 09

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Jan 27, 2013
 
Kasim Pantalun wrote:
<quoted text>
me preferred pasta puttanesca with petai
wakakaka
true. really. you should try
Lol. Tangy pasta with petai. Puttanesca is lifted to a new level. Creative idea.

^_^

Since: Sep 12

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#22
Jan 27, 2013
 
And dont forget.. The most delicious food in the world : RENDANG from Padang - Indonesia :p

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

First Prev
of 2
Next Last
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

•••
•••