Malaysia's Expansionist Policies In Mindanao

Oct 11, 2012 | Posted by: JoKem | Full story: sanfranciscoinquirer.com

The selection of Malaysia as peace broker in the peace talks between Philippines and MILF is unwise and total idiocy. Malaysia is not an honest peace broker and cannot be relied as a friend of the Philippines. Why? Because Malaysia is illegal and Haram settler of Sabah and Spratlys since 1963 to this day so Malaysia’s frinedship and intention should not be believed.

Malaysia is not acting as a friend of the Filipinos but to make MILF a sub-state and buffer zone to be client state of Malaysia in Mindanao. Malaysia should be replaced by Indonesia or Finland as peace broker because these 2 nations have no hidden agenda in Mindanao.

Comments

Showing posts 1 - 20 of206
< prev page
|
Go to last page| Jump to page:

Since: Nov 09

Jakarta, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Oct 11, 2012
 
BIG WOW... :D
encep

Majalengka, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Oct 11, 2012
 

Judged:

1

1

selamat kepada Muslim Moro karena telah mendapatkan 'kemerdekaan' dari kafir Kristen, to Malaysia good job helping our Muslim brothers!

Since: Mar 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Oct 11, 2012
 
mindanao mau dicaplok malon....dasar maling rakus bgt....
Hindonnisial

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Oct 11, 2012
 
cukut jembur wrote:
mindanao mau dicaplok malon....dasar maling rakus bgt....
kafir babi dajal mula menyebar fitnahnya.tak boleh melihat orang muslim aman dan maju...

Since: Mar 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Oct 11, 2012
 
1.pertama malaysia akan pura pura baik dan mengaku saudara kepada moro...
2. Malaysia akan beri bantuan dengan syarat...??
3. Malon mulai mencuri kekayaan alam, budaya , menguasai ekonomi moro....

BEGITULAH MALON BANGSA MALING SAMPAH NUSANTARA!!!
Shah Paskal

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Oct 13, 2012
 

Judged:

1

1

1

after sabah now mindanao became a part of malaysia territory....poor pinoy must get out from mindanao...

Since: Mar 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Oct 15, 2012
 
Hindonnisial wrote:
<quoted text>
kafir babi dajal mula menyebar fitnahnya.tak boleh melihat orang muslim aman dan maju...
fitnah...??kita liat perkembangannya lonn....fitnah atau tidak yg jelas malon pasti punya rencana licik di balik kebaikannya.....MALING GTO LOCHH!!!
Malon goblok

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Oct 15, 2012
 
Ada malon dibalik batu rupanya hahahaha
indontaksedar

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Oct 15, 2012
 
BETUL!!

++++++++++

President Phillipine agent pemerintah Malaysia

Since: Oct 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Oct 15, 2012
 

Judged:

1

1

1

Ini semua salah kepimpinan Manila kerana bertahun-tahun mereka memerintah mereka gagal menjinakkan puak2 penentang di Selatan Filipina, sama dengan bekas tuan mereka Sepanyol dan American.U don't fight fire with fire, berlainan sekali strategi typical american(mereka dah silap masa di vietnam tu...) dengan doktrin British SAS yg menggunakan pendekatan "Winning Hearts and Mind,ATM kita lebih ke arah British SAS...

Manila sendiri yg request Malaysia menjadi intermediator, so dengan pengalaman Malaysia yg telah berjaya menundukkan gerila2 komunis(2nd insurgency era 60s-1989) dan berjaya membuat mereka meletak senjata mungkin menjadi ukuran pemilihan malaysia sebagai mediator, pendekatan "winning hearts and mind" adalah resepi nya, Southern Thai is next! Bangkok sendiri sampai sekarang tak mampu nak settle problem selatan thai itu sendiri....
Barudak Bandung

Kudus, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Oct 15, 2012
 
Crush Em wrote:
Ini semua salah kepimpinan Manila kerana bertahun-tahun mereka memerintah mereka gagal menjinakkan puak2 penentang di Selatan Filipina, sama dengan bekas tuan mereka Sepanyol dan American.U don't fight fire with fire, berlainan sekali strategi typical american(mereka dah silap masa di vietnam tu...) dengan doktrin British SAS yg menggunakan pendekatan "Winning Hearts and Mind,ATM kita lebih ke arah British SAS...
Manila sendiri yg request Malaysia menjadi intermediator, so dengan pengalaman Malaysia yg telah berjaya menundukkan gerila2 komunis(2nd insurgency era 60s-1989) dan berjaya membuat mereka meletak senjata mungkin menjadi ukuran pemilihan malaysia sebagai mediator, pendekatan "winning hearts and mind" adalah resepi nya, Southern Thai is next! Bangkok sendiri sampai sekarang tak mampu nak settle problem selatan thai itu sendiri....
CIaaahhh...winning heart and mind? Itu dari textbook guerilla warfare karangan AH Nasution yang jadi panduan Vietnam mengalahkan Amerika. Dan akhirnya jadi buku panduan wajib West Point. Ya pasti ditiru juga ama SAS.

Since: Oct 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Oct 15, 2012
 
Barudak Bandung wrote:
<quoted text>
CIaaahhh...winning heart and mind? Itu dari textbook guerilla warfare karangan AH Nasution yang jadi panduan Vietnam mengalahkan Amerika. Dan akhirnya jadi buku panduan wajib West Point. Ya pasti ditiru juga ama SAS.
Ya memang General AH Nasution antara tokoh awal utama dalam strategy seperti ini,buku beliau antara karya yg paling banyak dikaji sama seperti karya2 taktik perang Mao Zedong...saya juga fikir British SAS juga terpengaruh dengan doctrin General Nasution ini, TNI juga antara guru2 awal pasukan khas Malaysia bersama-sama dengan British SAS dan yg lain2, sudah tentu ada pengaruh General AH Nasution dalam taktik perang Malaysia, saya amat hormat dengan karya General Nasution ini...
Apakah TNI masih menggunakan doctrine hebat ini di zaman sekarang??apa doctrine perang TNI ketika ini dalam berhadapan dengan golongan2 separatist di indonesia? sayang sekali kalau tidak digunakan pendekatan genius "winning Hearts and Mind" ini lagi...
Johor_man

Anonymous Proxy

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#15
Oct 15, 2012
 
The Filipinos should just watch the Federation of Malaya masquerading as Malaysia on what she should do next. The Sabah claim is not going away unless Malaya sits down with the Sultanate State of Sulu and Sabah to discuss the future of said territory.
janji ditepati

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Oct 15, 2012
 
yang penting bangsamoro bisa menjalan kan kehidupan dan kebebasan seperti bangsa lain di dunia..mereka mau kan pengiktirafan dan hak..saya sokong perdamaian..asia tenggara akan mustahil menjadi kuasa ekonomi seperti eu jika berterusan dengan konflik seperatist..syukur perdamaian sudah termetrai..myanmar juga semakin stabil..next is southern thailand..indonesia juga harus menangani masalah di papua dn wilayah lain nya..keamanan akan membawa kemakmuran..harus ade kesepakatan..bkn perpecahan..secara peribadi president aquino jr mempunyai jiwa yang besar dan kepimpinan yang lestari..
crystal

Burnaby, Canada

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Oct 15, 2012
 
The peace Framework agreement with the Muslim rebels in the Philippines was not mean for the malaysian country or Malaysian Rebels Muslim. The Filipino Muslim people in Mindanao were being mislead, misguided, misconception because of corrupt politicals problems in the area. if the Muslim people in Mindanao want peace, why would they kill someone? Why are kids are being abandoned from their homes? Why people are sufferring? Why people's houses being burned down? Why kids can't go to school? Why Muslim farmers and Non- Muslims can't do their farmings? Why peopke are being kidnapped? Why people in that area are poor or living in a poverty? Why people can't do any business? because our Muslims people in Mindanao are being misled by a group of people who are interested cultivating their natural resources. Filipino Muslims people in the Philippines are more educated than the rest of the world Filipino Muslims people deserve to li ve harmoniously with the rest of Filipino people in the Philippines Not the Chinese people stealing our islands and resources.. I understand that there are Malaysian Muslim people come to Mindanao to ruin our Filipino Muslim brothers there by giving them arms. The Filipino Muslims people should join their heads with the rest of Filipino people so that they can enjoy the fruit of peace. " Bangsamoro is a death sentence? Why did Nur Misuari say that? Nur Misuari been in this process before but what did he do? he created too much tensions in that area and that only hinself benifeted. What about the rest of muslim people? What about the Muslim people who wants to their business> What about those other kids who wants to go to School. Nur Misuari did not do anything to elevates the lives of Filipino Muslims people. Now, let's have this peace agreement for once and for all and live harmoniously with the rest of Filipino people in the Philippines. To all my Muslims brothers and sisters, it is time to buried all the hachets and start a New One. I would love to visits in your area and enjoy the scenic spots in Jolo, Sulu, Tawi Tawi, Bunggao! Thank you!
sabahan

Seoul, Korea

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Oct 15, 2012
 
bila bila Sabah boleh usir pulang sekarang kah kah kah
indon

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Oct 15, 2012
 
THE PHILIPPINE President is an AGENT of malaysia!!!!

HOW can he do this agreement???

ALL HAIL the SULTAN OF SULU, SABAH AND MINDANAO
THE SULTAN must BE consulted and his superior CONSENT obtain before any agreement!!

The PRESIDENT is carrying out a traitorous act by this agreement.

THE SULTAN OF SULU's WILL will PREVAIL!

OUT
OUT
SAY NO TO THIS AGREEMENT
efendi

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Oct 15, 2012
 
indon wrote:
THE PHILIPPINE President is an AGENT of malaysia!!!!
HOW can he do this agreement???
ALL HAIL the SULTAN OF SULU, SABAH AND MINDANAO
THE SULTAN must BE consulted and his superior CONSENT obtain before any agreement!!
The PRESIDENT is carrying out a traitorous act by this agreement.
THE SULTAN OF SULU's WILL will PREVAIL!
OUT
OUT
SAY NO TO THIS AGREEMENT
aper yg ko maksudkan nie?
crystal

Burnaby, Canada

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#21
Oct 16, 2012
 
indon wrote:
THE PHILIPPINE President is an AGENT of malaysia!!!!
HOW can he do this agreement???
ALL HAIL the SULTAN OF SULU, SABAH AND MINDANAO
THE SULTAN must BE consulted and his superior CONSENT obtain before any agreement!!
The PRESIDENT is carrying out a traitorous act by this agreement.
THE SULTAN OF SULU's WILL will PREVAIL!
OUT
OUT
SAY NO TO THIS AGREEMENT
Thank you for your poor insight to this Framework peace agreement between the Philippines and the bothers Filipino Muslim.

This is not just about the Sultan but all the Filipino Muslims in the Philippines. Mindanao people deserve to live harmoniously. Filipino Muslims people belongs to Philippines in ONE NATION PHILIPPINES and they are the FILIPINO PEOPLE.
Im Filipino Man

Surrey, Canada

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#22
Oct 16, 2012
 
No need for brokers its time for war between malaysia and the phillippines. Not just malaysia but china also!!

You folks beware of the high seas that will destroy your nations with floods and terror! You shall not conquer the phillippines but the phillippines will conquer you!!

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 1 - 20 of206
< prev page
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

143 Users are viewing the Philippines Forum right now

Search the Philippines Forum:
Topic Updated Last By Comments
anybody here in manila,girls looking for lesbia... (Jul '13) 18 min Chachi 8,547
Iglesia ni Cristo is a scam (Mar '12) 20 min Tristan ESN 3,296
wanted textmate sexmate 25 min Jhun 1,385
The 99th Iglesia ni Cristo Anniversary: A Prelu... (Jul '13) 53 min INC - Iglesia ni Coitus 323
The Son, Jesus Christ, is God 55 min INC - Iglesia ni Coitus 47
ate shine thank you 1 hr cristina 790
Confession from a former minister of Iglesia Ni... (Mar '13) 1 hr INC - Iglesia ni Coitus 1,472
•••
•••
Enter and win $5000
•••
•••