Malaysian truly gay asian

Santa Clara, CA

#1311 Apr 17, 2011
neo cps wrote:
sipadan-ligitan dh diputuskan oleh mahkamah antarabangsa milik malaysia,pulau batu putih pun skrg dh jadi milik singapura..walaupun kami rakyat malaysia berasa kecewa tetapi tetap menerima..dah itu perjanjianya antara pemimpin kami..
1 ekor anjing sudah ktangkap!
INDO GO BIG

Jakarta, Indonesia

#1313 Apr 17, 2011
neo cps wrote:
sipadan-ligitan dh diputuskan oleh mahkamah antarabangsa milik malaysia,pulau batu putih pun skrg dh jadi milik singapura..walaupun kami rakyat malaysia berasa kecewa tetapi tetap menerima..dah itu perjanjianya antara pemimpin kami..
Baiklah kawan...kita diskusi,anda sepertinya open mind.

Tapi pemilikan itu diperoleh dengan cara yg tidak benar...(maaf, saya biasa mengatakan cara culas).

- Perjanjian antara indo-malay masa itu adalah selama dalam masa penyelesaian sengketa...status pulau adalah STATUS QUO.
saya yakin anda pasti faham apa itu status quo.
Tapi apa kenyataannya yg dilakukan pemerintah malay...??
(seperti orang rakus akan wilayah...dan tentu saja hal itu adalah pelanggaran perjanjian bukan? bagaimana pendapat anda?
- AT my opinion: alasan ICJ yg menyatakan effective ocupation adalah seperti mengada-ada, sory saya mengira ada campur tuan British ke ICJ as they are in EU community.(dan effective ocupation sendiri adalah hasil dari pelanggaran perjanjian indo-malay).
- Yg benar adalah:
Pulau STATUS QUO->MALAY tampilkan bukti sejarah terbaik VS INDO tampilkan bukti sejarah terbaik = ICJ memutuskan.

Saya yakinnnnn bangsa dan rakyat indonesia kan menerima hasilnya dengan senang hati.

Sebagai yg dulu tetangga baik & sahabat...bagaimana menurut anda?
neo cps

Kajang, Malaysia

#1314 Apr 17, 2011
apa-apa pun,jgn emosi..k,my fren,gud luck
Malaysian truly gay asian

Santa Clara, CA

#1315 Apr 17, 2011
sahabat apaan...mreka tak ubahnya sprti bnatang anjing peliharaan ratu inggris
INDO GO BIG

Jakarta, Indonesia

#1316 Apr 17, 2011
Okay...
Tentu saja saya tidak emosi, i use a logic...
Saya hanya mencoba memberikan sedikit pencerahan kpd teman2 malay...bahwa something wrong in malay government.
Kita dulu dua negara tetangga-sahabat baik...kenapa jadi bermusuhan??-setelah Suharto turun & indo terkena krisis ekonomi.

mungkin ada bagusnya, kalaupun tdk reformasi...berikanlah masukan/kritik ke pemerintah kalian untuk lebih berjalan dengan baik dalam hubungan dengan negara tetangga.
Ingat! kita bukan tetangga jauh bukan?
right?
neo cps

Kajang, Malaysia

#1317 Apr 17, 2011
begitu juga kami,pulau batu putih pun alasan sama seperti ICJ beri..mungkin perkara ini boleh di bawa ke ICJ lagi jika ada bukti2 pelanggaran perjanjian atau ada bukti2 yg menyokong..saya suka keamanan kerana bagi saya indo dan malaysia bersaudara,bahasa pun bnyk persamaan..saya pun suatu masa dulu ramai sahabat indo,mereka baik2..saya pun pernah ke indo.. selesa berada di indo sebab rasa mcm di malaysia
INDO GO BIG

Jakarta, Indonesia

#1318 Apr 17, 2011
Malaysian truly gay asian wrote:
sahabat apaan...mreka tak ubahnya sprti bnatang anjing peliharaan ratu inggris
yes bro...
untuk malay yg agak ngerti, ane pakai jalan pencerahan bro...
thats not bad way...:)

keep fight...!

“SlOw but SUrE”

Since: Apr 11

Location hidden

#1319 Apr 17, 2011
neo cps wrote:
apa-apa pun,jgn emosi..k,my fren,gud luck
sjk kpn kami "Indonesia" temenan sm bangsa maling "malon" seperti kau...otak dungu.. kek kau...bnyk bljr sana biar gk trjjah seperti zman skrng abad ke 21 msih terjjah ..jgn smpe anak cucu kau kelak orang merdeka bukan bngsa yg terjajah..Hidup MALON bangsa maling kah...kah...kah...hahahahahaha
faLm

Mount Morris, MI

#1320 Apr 17, 2011
kalw mau berdamai jgn msk thread ini..bgsat kalian semua..dasar..banci..
neo cps

Kajang, Malaysia

#1321 Apr 17, 2011
right..kita tetangga yg dekat..dulu kita sama satu nusantara,tetapi penjajah yg membahagikan kita..bapa saya asalnya dari pulau jawa telah dtg ke tnh melayu sekitar tahun 1920..sebab itu sedih jika sesama kita bergaduh..ramai orang di malaysia asalnya dari sumatera,jawa dan kalimantan..ini fakta..utk pengetahuan semua,pengaruh british tidak ada lagi di sini,di sekolah telah diajar british adalah penjajah..oleh itu kata2 seperti kami menyanjung british seperti amat pelik..
neo cps

Kajang, Malaysia

#1322 Apr 17, 2011
ok..saya out..
Malaysian truly gay asian

Santa Clara, CA

#1323 Apr 17, 2011
INDO GO BIG wrote:
<quoted text>
yes bro...
untuk malay yg agak ngerti, ane pakai jalan pencerahan bro...
thats not bad way...:)
keep fight...!
payah bro' walaupun ada fakta mereka mudah berkelik..! Percuma di kasih pencerahan.
INDO GO BIG

Jakarta, Indonesia

#1324 Apr 17, 2011
neo cps wrote:
begitu juga kami,pulau batu putih pun alasan sama seperti ICJ beri..mungkin perkara ini boleh di bawa ke ICJ lagi jika ada bukti2 pelanggaran perjanjian atau ada bukti2 yg menyokong..saya suka keamanan kerana bagi saya indo dan malaysia bersaudara,bahasa pun bnyk persamaan..saya pun suatu masa dulu ramai sahabat indo,mereka baik2..saya pun pernah ke indo.. selesa berada di indo sebab rasa mcm di malaysia
saya tidak begitu faham mengenai kasus batu putih...
-tp saya masih punya opini, ada juga campur tangan tuan british disitu as singapore is golden boy for british.
-tetapi kalau tidak salah ada 2 pulau yg disengketa dan ternyata pulau tsb ditetapkan masing2 satu pulau.(maybe its more fair)
Diluar itu...
Saya rasa kita tidak bisa membenarkan satu case, dengan dalil case yang lain, karena mungkin saja permasalahan intinya berbeda.
--pasti anda protes jika: anak anda terlambat masuk kelas karena kecelakaan dihukum oleh guru, disamakan dengan anak terlambat masuk kelas karena main2 dulu. case sama, tp permasalahan mngkin berbeda.
btw, saya tidak tau apakah case ini bisa dibawa lagi ke ICJ.
kecuali, mungkin ada langkah dari pemerintah malay sendiri untuk re-play duduk bersama kambali.
atau maybe: akan seterusnya jd batu ganjalan dalam hubungan tetangga kedua negara.....so bad is it??
maybe but we ready :D
faLm

Mount Morris, MI

#1325 Apr 17, 2011
DASAR RAJA2 CULUN..SOK BERWIBAWAH MINTAH DIHORMATI..MALON MALIIIII...NG..!!!

“SlOw but SUrE”

Since: Apr 11

Location hidden

#1326 Apr 17, 2011
neo cps wrote:
right..kita tetangga yg dekat..dulu kita sama satu nusantara,tetapi penjajah yg membahagikan kita..bapa saya asalnya dari pulau jawa telah dtg ke tnh melayu sekitar tahun 1920..sebab itu sedih jika sesama kita bergaduh..ramai orang di malaysia asalnya dari sumatera,jawa dan kalimantan..ini fakta..utk pengetahuan semua,pengaruh british tidak ada lagi di sini,di sekolah telah diajar british adalah penjajah..oleh itu kata2 seperti kami menyanjung british seperti amat pelik..
terharu..hiks..hiks..
INDO GO BIG

Jakarta, Indonesia

#1327 Apr 17, 2011
Croot wrote:
<quoted text>terharu..hiks..hiks..
bro2...

hehehe jgn2 bapknya temen bapak ane...

bro2...
Ane ngerti koq...dengan kasar maupun pencerahan sama saja mereka akan tetap berkelit..
Ada waktunya jg utk kasar...hehe
Ane hanya coba menyesuaikan saja dengan taraf mereka forumer malay yg ane jumpai...,

Perlu bro2 ketahui rakyat malay itu sudah " di KATAK DLM TEMPURUNG kan" oleh pemrintahnya...

Jadi tau kan..? kadang ngakak2 guling2 liat comment mrk....hahaha
So jln pencerahan jg ga salah, biar berontak sama pemerintah malay yg buruk itu.

OK...keep fight!!

“SlOw but SUrE”

Since: Apr 11

Location hidden

#1328 Apr 17, 2011
INDO GO BIG wrote:
<quoted text>
bro2...
hehehe jgn2 bapknya temen bapak ane...
bro2...
Ane ngerti koq...dengan kasar maupun pencerahan sama saja mereka akan tetap berkelit..
Ada waktunya jg utk kasar...hehe
Ane hanya coba menyesuaikan saja dengan taraf mereka forumer malay yg ane jumpai...,
Perlu bro2 ketahui rakyat malay itu sudah " di KATAK DLM TEMPURUNG kan" oleh pemrintahnya...
Jadi tau kan..? kadang ngakak2 guling2 liat comment mrk....hahaha
So jln pencerahan jg ga salah, biar berontak sama pemerintah malay yg buruk itu.
OK...keep fight!!
iya benr bro..klo bangsa malingsia dikasih hati malh minta jantung....bngsa lebay..d forum ne rata2.bngsa malingsia make snjta trkhir...ber iba hati..dlm hatinya mikir gmn bs maling budaya Indonesia...
MalooN sodomi Donkey

Jakarta, Indonesia

#1329 Apr 17, 2011
neo cps wrote:
exocet mm40 block 11 adalah ssm,bukan lancaran bawah permukaan..hebat kelas SIGMA ni..ada 4 buah semuanya kalau tak salah..ok,KKP dgn APMM jgnlh bertempur..lebih baik berkerjasama seperti menangkap lanun dan nelayan yg menceroboh..jgn ikutkan emosi,fikirlah secara rasional..
hehehehehehe...
aku paham la tu...aku xcakap exocet mm40 block cam tu...buat lancaran bawah kami punya ASROC AB BOFORS SR357M dan RBU 6000,..bila xberhasil scorpene karam lepas scorpene lepas missile...dont worry,200 pucuk RX-420 missile kami sepanjang garis sumatera dan kalimantan ngan jarak jangkau 400km siap diluncurkan keseluruh kota sepanjang semenanjung,sarawak dan sabah....kabar terakhir diam2 submarine kilo class TNI AL pun dah sampai,2trimaran pun dapat ko tengok kat lundin-banyuwangi dan batam .. muhehehehe......aku bukan mau pameran senjata...tapi hanyer ingatkan ko, TS diatas tu...jangan selalu out of topix..

..yang namanya konflik, bisa aja terjadi lon, bila negara ko trus menganggu kedaulatan kami,ngan claim sepihak apalagi cam clepto mana2 xmengaku...aku hanyer hairan,..banyak turunan jawa,cam ko tinggal kat sana,tapi mana2 malon jawaphobia, bergaduh ngok ko diam sajer.. muhehehehehe..........
Malaysian truly gay asian

Santa Clara, CA

#1330 Apr 17, 2011
bagaimana klo malon kita RUQIAH saja bro' sblum terlambat..! Kasian smua makhluk di malon udah gak waras ne' iq udah jongkok!
LIM DAN

Mount Morris, MI

#1331 Apr 17, 2011
kasian malingsia terkekang dalam negaranya,sebenarnya mereka sadar tapi karna gengsi sama indo makanya dia pura2 bego,,
Eittt... Memang mereka bego!

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 16 min dekar 108,249
Berita pagi ini, Malaysia akan hancur (Aug '09) 51 min kita satu nusantara 636
Srithai plans bigger role in Malaysia 1 hr IBU ERIKA 1
Pre-teen author Liette MacCoull talks about mon... 1 hr IBU ERIKA 1
Secession is not Sedition: Any state that joine... 1 hr freedom 1
1 Kristen Sanggup Melawan 10 Islam dalam Debat (Mar '11) 2 hr Budi Santoso 1,081
Lebih terkenal indonesia atau malaysia di mata ... (Dec '13) 2 hr zzzzz 85
rezim diktator umno parti oposisi dilarang ikla... 3 hr NKRI Sabah dan Sa... 185
Melayu bangsa sial yang dijajah JAWA 4 hr NKRI Sabah dan Sa... 142
Adakah Malaysia membenci Indonesia? Undi dan Ko... 7 hr serumpun melayu 89
Sriwijaya sudah terbukti berpusat dan bermula d... 8 hr Mohd Am 2,908
More from around the web