Wow...Rakyat Malon "DEMO"...tolak kilang "LYNAS"...!!!

Posted in the Malaysia Forum

Comments
1 - 20 of 22 Comments Last updated Dec 9, 2012
First Prev
of 2
Next Last
Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Dec 7, 2012
 
SOKONG.....bahaya RADIASI buat rakyat malon....kih kih kih...!!!

Since: Mar 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Dec 7, 2012
 
emang malon berani demo...?? Hehe....ntar diculik umno klo demo...hehe
BOLANG

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Dec 7, 2012
 
berani demo siap-siap masuk lokap
joko karet

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Dec 7, 2012
 
cerita basi-- pendemo adalah keturunan Cina yg didanai oleh Singapore.

Iriu melihat Malaysia Maju dan merelakan Negara China kuasai 90 % pasaran perniagaan Rare Earth.

Indon tak mungkin akan faham kasus ni.

Kilang proses Rare earth ini akan di upgrade utk proses uranium ........Malaysia akan punyai Uranium yg cukup utk buat BOM Neuklier.

Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Dec 7, 2012
 
sokong.....rakyat malon bisa kena RADIASI....kih kih kih....!!!
Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Dec 7, 2012
 
LYNAS milik Australia...kih kih kih kih...!!!
Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#7
Dec 7, 2012
 
yang DEMO hanya SIKIT.......tapi MANJUR.....kah kah kah.....kilang tak bisa keje...!!!
joko karet

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
Dec 7, 2012
 
Jago Kluruk wrote:
LYNAS milik Australia...kih kih kih kih...!!!
LYNAS milik Australia, aku peduli apa.
3,000 engineer Melayu Malaysia akan berkerja di Lynas.
target to capture +- 25 % of world market.
Zzz

Medan, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Dec 7, 2012
 
joko karet wrote:
cerita basi-- pendemo adalah keturunan Cina yg didanai oleh Singapore.
Iriu melihat Malaysia Maju dan merelakan Negara China kuasai 90 % pasaran perniagaan Rare Earth.
Indon tak mungkin akan faham kasus ni.
Kilang proses Rare earth ini akan di upgrade utk proses uranium ........Malaysia akan punyai Uranium yg cukup utk buat BOM Neuklier.
malon heibattt...bisa bisa bina bom nuklir.
tembakkan bom nuklirnya pake apa lon,pake taming sari?
atau dilempar aja kayak granat?kahkahkah...
Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Dec 7, 2012
 
sokong....DEMO rakyat kuantan.....AWAS "RADIASI"....BAHAYA. ...kah kah kah...!!!
Korek_Api

Asia/Pacific Region

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Dec 7, 2012
 
Lon mendi buat sentokan
Ha ha ha
Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Dec 7, 2012
 
LYNAS milik Australia.....di klaim milik tempatan.....kih kih kih...!!!
Najib DitemPeleng Nangis

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Dec 7, 2012
 
jom malon nak demo tamadun...

jangan lupa,sebelum demo wajib sembah raja yang dipertuan bagong dulu....

muhehehe....

Since: Sep 12

Surabaya, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Dec 7, 2012
 
Mueheheheh.. kenapa Lynas majoriti ditempatkan di Malasya?? sebab bila ada bocor radiasi Nuke, Australia tak kena imbasnya.
Jadi biarlah malay bina lynas..
Biar ancur laksana radiasyen Fukushima..
mueheheheheh

Since: Oct 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#15
Dec 7, 2012
 
welcome to rare earth age y'all,jangan ketinggalan era baru ini.....tanpa rare earth element,tiada lah enjin jet F22,F35 etc,smartphone,wide screen tv,hybrid car,night vision lense,hi tech military gadget,thorium based electric plant(lebih selamat dari uranium based plant dan dijangka menjadi "the in thing" sedikit masa lagi..) dan macam2 lagi hi tech product..

sebab ni lah China jadi tumpuan besar syarikat2 gergasi dunia....Malaysia harus belajar tentang technology memproses dan waste management berteknologi tinggi ini yg akan jadi trend masa depan terutama sekali dalam era "GREEN TECHNOLOGY(eg,thorium based electric generator and etc)" yg akan mungkin akan menggantikan era penggunaan minyak dan gas di masa depan....

jangan jadi seperti pembangkang di Malaysia tu yg banyak masih bingung membezakan NUCLEAR REACTOR PLANT macam Fukushima dengan RARE EARTH PROCESSING PLANT yang semakin hebat technology waste management nya yg telah digunakan di negara2 barat , dua benda yg berbeza sekali....

no rare earth, no hi tech product!
donkey dongok yang NOPIX

Jakarta, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Dec 7, 2012
 
kilang minyak (tempat penyimpan minyak) tidak ada radiasi dodol, resikonya cuma kena percikan api seperti di Jakarta tahun lalu
castellano

Anonymous Proxy

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Dec 7, 2012
 
KUALA LUMPUR: PAS menyatakan persetujuan mengenai pembinaan projek Lynas Advance Materials Plant (LAMP) di Gebeng, Pahang sekiranya kerajaan memberi jaminan dapat menyelesaikan isu berkaitan keselamatandan kesihatan.
Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berkata parti itu tidak ada masalah sekiranya kerajaan mahu melaksanakan projek tersebut jika bukti saintifik mengenai tahap keselamatannya dikemukakan.
"Ya (setuju dengan projek Lynas), dan (jika) terbukti ianya selamat. Apa masalahnya?(untuk bersetuju).
"Kita tak kata ianya (Lynas) muktamad sebagai tak selamat. Tetapi apabila kita bangkitkan soalan begini...jawab. Jangan alihkan isu dengan hanya kata radiasi rendah.
"Memang rendah. Tapi masih ada bahaya, jadi beri jaminan macam mana nak tanganinya," katanya pada sidang media di lobi Parlimen di sini, Rabu.
Pada Selasa PSC menerusi syornya memberi lampu hijau kepada Lynas agar diberikan TOL kerana jawatankuasa itu mendapati ia memenuhi segala keperluan yang ditetapkan.
PSC mengesyorkan supaya TOL diberikan agar projek tersebut dapat beroperasi secara berperingkat dan dikawal selia agensi penguatkuasa.
Sementara itu Ahli Parlimen Hulu Langat, Dr Che Rosli Che Mat yang juga seorang pakar nuklear berkata PSC gagal mengemukakan laporan berhubung projek berkenaan dari sudut saintifik.
Bagaimanapun Che Rosli menegaskan beliau tidak menolak secara keseluruhan hasil pembentangan laporan tersebut.
"Kita tak boleh terima semua, bila saya baca semua permasalahan yang dikutip oleh PSC adalah bagus. Tapi jawapannya tidak sepenuhnya.
"Tak ada penjelasan statistik. Saya tak nampak jawapan yang betul-betul saintifik dikeluarkan. Kami tak sepenuhnya menolak laporan ini," katanya.
Dalam pada itu Che Rosli turut mencadangkan agar kerajaan melaksanakan ujian makmal bagi mengkaji mengenai tahap keselamatan pembinaan projek Lynas.
"Kerajaan boleh jalankan ujian makmal yang hanya ambil masa dua atau tiga bulan untuk mengetahui hasil dapatannya.
"Masih belum terlambat. Jalankan ujian makmal mengikut skala industri dan kemudian bentangkan kepada rakyat mengenai tahap keselamatan terhadap persekitaran sekiranya projek ini diteruskan," katanya.
..........

wowww...pembangkang(PAS) ade pakar nuklier...^_^
Jago Kluruk

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Dec 8, 2012
 
AWAS.....Radiasi LON....keh keh keh...!!!

Since: Mar 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Dec 8, 2012
 
Crush Em wrote:
welcome to rare earth age y'all,jangan ketinggalan era baru ini.....tanpa rare earth element,tiada lah enjin jet F22,F35 etc,smartphone,wide screen tv,hybrid car,night vision lense,hi tech military gadget,thorium based electric plant(lebih selamat dari uranium based plant dan dijangka menjadi "the in thing" sedikit masa lagi..) dan macam2 lagi hi tech product..
sebab ni lah China jadi tumpuan besar syarikat2 gergasi dunia....Malaysia harus belajar tentang technology memproses dan waste management berteknologi tinggi ini yg akan jadi trend masa depan terutama sekali dalam era "GREEN TECHNOLOGY(eg,thorium based electric generator and etc)" yg akan mungkin akan menggantikan era penggunaan minyak dan gas di masa depan....
jangan jadi seperti pembangkang di Malaysia tu yg banyak masih bingung membezakan NUCLEAR REACTOR PLANT macam Fukushima dengan RARE EARTH PROCESSING PLANT yang semakin hebat technology waste management nya yg telah digunakan di negara2 barat , dua benda yg berbeza sekali....
no rare earth, no hi tech product!
malon itu bodoh dan ceroboh...musuhnya jg banyak...klo enjin pesawat tempur yg dijaga tentara bisa hilang apalagi cuma reaktor beginian...hehe...

bagemana klo nuklir malon disabotase..??

Since: Oct 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Dec 8, 2012
 
cukut jembur wrote:
<quoted text>
malon itu bodoh dan ceroboh...musuhnya jg banyak...klo enjin pesawat tempur yg dijaga tentara bisa hilang apalagi cuma reaktor beginian...hehe...
bagemana klo nuklir malon disabotase..??
enjin jet f16 ZIONIST ISRAEL pun kena curi 2-3 hari yg lalu....

----------

F-16 engines appear stolen from IDF base

December 7, 2012

(JTA)-- Several engines of F-16 fighter jets appear to have been stolen from an Israel Air Force base, the Israel Defense Forces said.

The IDF spokesperson unit told Army Radio on Friday that the Military Police’s serious crimes unit launched an investigation into the possibility that the engines had been stolen.

The Hebrew-language news site Walla reported on Thursday that the engines -- which weigh over 1.5 tons and are more than 15 feet long -- were stolen in recent days from an unspecified military base.

Arutz Sheva, a radio sation, reported that “senior sources” in the Israel Air Force said the theft appeared to be an inside job as the base’s perimeter fence had not been breeched.

This lead investigators to believe that the thieves went in and out through the gates using large vehicles. The parts were slated to be repaired.

Arutz Sheva reports that most likely the engines were stolen by metal thieves.

In July, Bedouin metal thieves infiltrated the IDF base at Tze’elim in the Negev and stole crates of ammunition, which the IDF said were empty. The Bedouins entered the base in SUVs.

An army source called the incident “grave” and said it was the first of its kind, the Times of Israel reported.
----------

Nuklear disabotaj???what? hehehe....NUCLEAR REACTOR PLANT(fukushima) dan RARE EARTH PROCESSING PLANT seperti Lynas, 2 benda yg berbeza sama sekali! jangan jadi bingung seperti parti2 pembangkang2 di Malaysia...

:-)

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

First Prev
of 2
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

•••