PAiMiN

Jakarta, Indonesia

#64 Oct 8, 2012
Crush Em wrote:
Human traficking berlaku di mana-mana, ada agent2/tekong mereka di negara masing2, mafia2 penyeludup manusia ini memang sangat licik untuk diburu, satu hilang tumbuh lagi yg lain...sebab itu saya tertarik dengan kata2 "if the buying stops, the production will ceased", tepat sekali.
Mafia2 itu akan kurang pendapatan nya kalau warga2 yg berhasrat untuk datang ke Malaysia secara haram berkurangan, masuk lah dengan cara betul dan selamat, tak payah naik sampan2/bot usang milik mafia2 yg tinggal masa nak tenggelam yg membahayakan penumpang2 nya merentasi selat melaka hanya untuk mencari rezeki atau meredah hutan dan bukit sempadan di Sabah dan Sarawak,silap haribulan tertangkap dan yg dapat susah negara saya juga yg terpaksa menanggung kos penghantaran pulang dan menyediakan biaya makanan dan tempat tinggal sementara menunggu masa proses penghantaran pulang, that's our hard earned tax money we're talking here...
Pendatang2 dari Indonesia dan Filipina itu memang sudah tidak asing lagi,Masakini,pendatang2 asing dari negara lain juga dari sekitar Asia seperti India,Bangladesh,Myanmar,Cambo dia dan etc semakin naik peratusan nya di malaysia yg kebanyakan nya bekerja di tapak2 pembangunan dan lain2.
masalahnya begini bro kalau baru buka hutan kebon sawit kenapa pendatang haram itu dibiarkan oleh imigresen/pdrm setelah pembangunan selesai mereka lakukan rush/operasi semua wang dan barang diambil pdrm mau pulang pakai apa??? makanya sekarang TKI pendatang haram sudah pandai kalau dapat wang langsung transfer lewat western union atau dititipkan temannya yang punya ijin akhirnya PDRM kesal dan main siksa itulah faktanya pakcik

Since: Jun 12

Location hidden

#65 Oct 8, 2012
Crush Em wrote:
<quoted text>
It's okay...no one force you to love Malaysia. Dig Deeper and u 'll find the real culprits, sudah kah anda bersedia kalau2 F35(Singapore,Australia) tu berlegar-legar di kawasan negara kita masing undetectable??, this is the future issue yg negara kita akan hadapi di masa depan, i believe both our country Defense player share the same wavelenght about this issue as well....
Indonesia renew all miliatrry warfare rapidly as indonesia economy increase with big GDP...., not mention our good relationship with china and russia...., spore and aussie is not an issue...,^_^

Since: Jun 12

Location hidden

#66 Oct 8, 2012
Crush Em wrote:
Benchmark utama malaysia selalunya Singapura, not Indonesia. Saya juga harap pembelian aset2 indonesia berdasarkan Singapura, negara pengadu-domba licik yg menjadi dalang kacau-bilau di nusantara secara halus. Bila Malaysia dan Indonesia memilih Su-30, mereka mula resah dan gelisah seperti yg kita dapat baca sendiri di forum2 mereka di zaman itu!
Ketika ini juga saya yakin mereka juga memerhatikan dan membincangkan perkembangan military kita secara dekat, orang2 kaya di Indonesia dan Malaysia banyak yg menyimpan harta2 mereka di Singapura, tak payah lagi ke Switzerland, policy mereka pun sudah cukup bagus untuk menyembunyikan harta2 yg entah halal atau haram just in case sesuatu "krisis" berlaku di negara masing2.....Singapore is a safe haven for money launderers and corruptors!
The problem is ..malaysia took act that really disappointed indonesian people...., stab our back at 2000 by claiming island etc while our economic in deep shit...., since than most indonesian hate malaysian

We aware about spore being safe heaven for corruptor and money launderer...

But in other case we don't believe malaysian either..

Our warfare in term of modernity is comparable to spore now , about aussie , they're now starting to aware of indonesia's military and spending capability as our sconomy is getting bigger every year...

So spore and aussie is not an issue for us...

Since: Oct 12

Location hidden

#67 Oct 8, 2012
PAiMiN wrote:
<quoted text>
masalahnya begini bro kalau baru buka hutan kebon sawit kenapa pendatang haram itu dibiarkan oleh imigresen/pdrm setelah pembangunan selesai mereka lakukan rush/operasi semua wang dan barang diambil pdrm mau pulang pakai apa??? makanya sekarang TKI pendatang haram sudah pandai kalau dapat wang langsung transfer lewat western union atau dititipkan temannya yang punya ijin akhirnya PDRM kesal dan main siksa itulah faktanya pakcik
Kita tidak tahu apa yg difikirkan atau dirasakan oleh polis2 di sempadan, mungkin saja mereka itu stress kerana terlalu banyak kes pencerobohan sampai mereka merasa muak dan bertindak secara tidak rasional/emosional/vengeance dan lama2 menjadi kebiasaan dan jadi punca pendapatan tetap,ini tidak betul dan harus dihukum seadilnya....

seharusnya mangsa2 ini melaporkan kepada kedutaan masing2 dan biar kedutaan menyelesaikan nya dengan pihak polis, dan buat bantahan secara rasmi.Sekali lagi diingatkan kepada warga2 indonesia yg nak bekerja di Malaysia, masuk lah dengan cara betul, don't jeopardise your life to some human trafficking mafia,stop dealing with these LEECHES!

Since: Oct 12

Location hidden

#68 Oct 8, 2012
NUSANTARA - INA wrote:
<quoted text>
Indonesia renew all miliatrry warfare rapidly as indonesia economy increase with big GDP...., not mention our good relationship with china and russia...., spore and aussie is not an issue...,^_^
You never know what's in store for us in the future, hari ini kawan esok boleh jadi lawan,that's all i wanna say...

Memang negara seluas Indonesia HARUS ada sistem pertahanan yg mantap, no doubt about that!saya sokong 100% pemodenan military indonesia.

Since: Jun 12

Location hidden

#69 Oct 8, 2012
Crush Em wrote:
<quoted text>
at least the strategic purchased will be able to counter-balance their advantage value, anggaran mereka memang tinggi tetapi bukan menjadi alasan untuk tidak counter apa yg mereka miliki dengan sedikit modification.
Walaupun UMNO dihina-hina dan dicaci-maki, sekurang-kurang nya banyak juga rakyat2 dari negara2 terdekat di Asia yg mencari rezeki di negara kecil ini yg dibawah pentadbiran UMNO, mustahil rakyat2 dari negara lain mau mencari rezeki di negara kecil ini tanpa ada alasan yg kukuh...apakah yg ada di negara kecil ini sampai jadi pusing pihak immigration untuk menyelesaikan polemik pendatang2 haram yg semakin naik peratusannya dari tahun ke tahun??
di negeri yg digelar "miskin" seperti Sabah(negeri saya) pun tidak putus2 kemasukan pendatang yg datang secara halal atau pun haram sehingga menyusahkan pihak immigration di negeri saya ini. Bukan kah Kalimantan itu banyak bandar2 yg menyediakan pekerjaan untuk warga2 nya?? Soalan sama juga ditujukan kepada Filipina....c'mon laaa, Sabah kan negeri "miskin", yet your citizens still come in bulk to find a living here,strange but true.....
Indonesia low. And domestic worker soon will be not interested working in msia anymore..., projected in 2020 our middle class will be doubled , with percapita income 15.000 , so why bother to work in msia ?

When those time come...msia will face a real problm , and must provide domestic worker inside country

Since: Oct 12

Location hidden

#70 Oct 8, 2012
NUSANTARA - INA wrote:
<quoted text>
The problem is ..malaysia took act that really disappointed indonesian people...., stab our back at 2000 by claiming island etc while our economic in deep shit...., since than most indonesian hate malaysian
We aware about spore being safe heaven for corruptor and money launderer...
But in other case we don't believe malaysian either..
Our warfare in term of modernity is comparable to spore now , about aussie , they're now starting to aware of indonesia's military and spending capability as our sconomy is getting bigger every year...
So spore and aussie is not an issue for us...
About that island claims, it's totally solved via ICJ, it's a court case, it's already solved in a very possible civilized way via court!both can debate about their claims,both country send their best lawyers to defend their rights, Malaysia as well have lost their Pulau Batu Putih case againts S'pore and whether we like it or not we have to accept it.

Since: Oct 12

Location hidden

#71 Oct 8, 2012
NUSANTARA - INA wrote:
<quoted text>
Indonesia low. And domestic worker soon will be not interested working in msia anymore..., projected in 2020 our middle class will be doubled , with percapita income 15.000 , so why bother to work in msia ?
When those time come...msia will face a real problm , and must provide domestic worker inside country
Yup, that is normal for an emerging economic powerhouse and we fully understand that evolution....don't worry, banyak lagi yg nak kerja di Malaysia, u can look at any states in Malaysia and see for urself other foreign workers(non-indonesian) working in the field usually taken by Indonesians and Philipino's...

Since: Jun 12

Location hidden

#72 Oct 8, 2012
Crush Em wrote:
<quoted text>
About that island claims, it's totally solved via ICJ, it's a court case, it's already solved in a very possible civilized way via court!both can debate about their claims,both country send their best lawyers to defend their rights, Malaysia as well have lost their Pulau Batu Putih case againts S'pore and whether we like it or not we have to accept it.
You seem nice person btw :)..not like others malaysian , about the conflc its not about sipadan ligitan..but also country frontier marks on kalimantan that moved and make indonesia lost thousand of hectare not mention about ambalat block....( But lat time I heard. Msia navy already retreart from ambalat )

Since: Oct 12

Location hidden

#73 Oct 8, 2012
NUSANTARA - INA wrote:
<quoted text>
You seem nice person btw :)..not like others malaysian , about the conflc its not about sipadan ligitan..but also country frontier marks on kalimantan that moved and make indonesia lost thousand of hectare not mention about ambalat block....( But lat time I heard. Msia navy already retreart from ambalat )
Whatever the problem in the border, just leave it to both our governments to solved, it can be easily solved through satelite technology, i think both our country have that capability....
DuduNyewoTapiTuk u

Kuala Lumpur, Malaysia

#74 Oct 8, 2012
NAMUN......

kami tidak sekali2 AKAN membeli SUPER STEALTH TUCANO yg katanya pesawat super siluman.
otong lenon

Semarang, Indonesia

#75 Oct 8, 2012
beruk malon.....
malondog

Jakarta, Indonesia

#76 Oct 8, 2012
malon akan membeli pesawat sekelas raptor f22 pun tak ade guna ,, cause pilot TUDM malon hanya memikirkan dubur / atau juburr bahasa malayshitnya ekekekeke
ketika berperang dogfight dipikiran pilot TUDM hanya ada juburrr / joborrr ckakakakaka
kilo

Jakarta, Indonesia

#78 Oct 8, 2012
sewa=tak de wang hahaha
kasian kali kak rosmah ni....
darma

Jakarta, Indonesia

#79 Oct 8, 2012
malon nak bayar pemain bola tak da wang!!

Since: Jun 12

Location hidden

#80 Oct 8, 2012
kri makasar wrote:
<quoted text>ya alhamdulilah aku tak pernah kelaparan bro... Utang sudah 56% masih songgong ya bro? Selamat bayar hutang ya bro
orang2 malon ini goblok bro...dianggepnya org2 indonesia tuh semua kayak TKI yg di malaysia.....wekekekek...Jumla h kelas menegah dan atas di indonesia pon jauh berkali lipat lebih banyak dari total seluruh penduduk malaysia..

Kota2 diindonesia pon jauh lebih baik drpd kota2 malaysia...., gw sdh ke johor bahru...kotanya jelek , kotor .....jauhlah berbanding dengan surabaya , medan , makassar atau kota yg lain...

mereka nih seperti katak dalam tempurung aja ^_^
kri makasar

United States

#81 Oct 8, 2012
di karenakan kekurangan senjata... Maka ATM latihan saja bermain bola bersama club ATM FA... ini web nya ya? http://en.m.wikipedia.org/wiki/ATM_FA begini kok profesional dari mana...
punk

United States

#84 Oct 8, 2012
pelanggan gw seorang malon yg sewa mobil 2 hari puter2 di jakarta.. dia mencari kerja di maskapai2 penerbangan.. dia bilang kalo di indo maskapainya banyak & besar2.. kalo di negri malon sedikit & kecil2.. dan KL merupakan kota kecil dibanding Jakarta..
punk

United States

#85 Oct 8, 2012
contoh kekerdilan para malonjing si jahfar yg buat trit sampah.. terlihat banget seperti katak dungu dalam tempurung..

Since: Jun 12

Location hidden

#86 Oct 8, 2012
punk wrote:
pelanggan gw seorang malon yg sewa mobil 2 hari puter2 di jakarta.. dia mencari kerja di maskapai2 penerbangan.. dia bilang kalo di indo maskapainya banyak & besar2.. kalo di negri malon sedikit & kecil2.. dan KL merupakan kota kecil dibanding Jakarta..
KL itu gedenya cuma se-surabaya....bukan bandingan jakarta......, beberapa bulan lalu gue ke spore..., yg menghairankan ..pas gue mampir ke johor bahru...kotanya biasa2 aja.....jorok malah ! wekekek....

ga imbang sama omongan malon2 kalo di forum...., mereka nih kayak katak dalam tempurung bro...kalau memandang org indonesia dipikir kayak TKI2 semua wekekekek

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 3 min PRADITA 76,103
FORUM LONTE/GIGOLO (Silakan Isi) (Jul '09) 10 min bayu 27,510
Negara Terbaik Untuk Berbisnis: Malaysia Masuk ... (Oct '13) 28 min Economist 1,883
khusus buat germo,bispak,gigolo,tante yg ada di... (Jul '10) 30 min egi 1,598
JAKARTA VS KUALA LUMPUR , Menurut agan Gimana ? (Jul '12) 42 min City boy 394
FORUM KHUSUS GAY / HOMO (Perempuan Dilarang Masuk) (Jun '13) 1 hr kiki 25
MARI dukung ISIS untuk memberantas maksiat di I... 1 hr doraYamon wueeek 12
Saya baby mila , cewek bispak (Apr '08) 1 hr cio 13,084
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 1 hr ramlan 3,604
ALUTSISTA RAHASIA buatan INDONESIA (Aug '12) 7 hr Garuda 62,803
•••

Malaysia People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••