EKONOMi INDONESIA GAWAT ^_^

Posted in the Malaysia Forum

Comments (Page 2)

Showing posts 21 - 40 of180
|
Go to last page| Jump to page:
Love

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#21
Feb 20, 2010
 
HELPER wrote:
Debt - external 2009 Country Ranks
29 Indonesia $151.700.000.000
30 Hungary $144.200.000.000
44 New Zealand $59.080.000.000
45 Malaysia $54.110.000.000
46 Bulgaria $54.010.000.000
Inflation rate(consumer prices)(%) 2009 Country Ranks
45 Indonesia 11,10
46 Lithuania 11,00
80 Tonga 5,90
81 Malaysia 5,80
Current account balance 2009 Country Ranks
16 Singapore $28.420.000.000
17 Iran $27.470.000.000
18 Malaysia $27.440.000.000
47 Timor-Leste $1.161.000.000
48 Indonesia $1.000.000.000
Debt - external 2009 Country Ranks
29 Indonesia $151.700.000.000
30 Hungary $144.200.000.000
45 Malaysia $54.110.000.000
Inflation rate (consumer prices)(%) 2009 Country Ranks
45 Indonesia 11,10
46 Lithuania 11,00
81 Malaysia 5,80
Reserves of foreign exchange and gold 2009 Country Ranks
14 Malaysia $104.400.000.000
15 Italy $104.000.000.000
26 United Kingdom $57.300.000.000
27 Indonesia $51.540.000.000
Stock of direct foreign investment - abroad 2009 Country Ranks
32 Malaysia $50.080.000.000
33 Mexico $43.010.000.000
52 Philippines $5.564.000.000
53 Libya $4.783.000.000
54 Indonesia $4.277.000.000
Stock of direct foreign investment - at home 2009 Country Ranks
35 Malaysia $92.760.000.000
36 Thailand $80.830.000.000
41 Israel $68.060.000.000
42 Colombia $65.690.000.000
43 Indonesia $63.460.000.000
Stock of domestic credit 2009 Country Ranks
36 Malaysia $220.000.000.000
37 New Zealand $200.100.000.000
38 Singapore $171.300.000.000
39 United Arab Emirates $155.400.000.000
40 Indonesia $134.800.000.000
Stock of money 2009 Country Ranks
29 United Arab Emirates $49.500.000.000
30 Malaysia $49.410.000.000
31 Iran $46.130.000.000
32 Indonesia $41.800.000.000
Stock of quasi money 2009 Country Ranks
20 Malaysia $187.600.000.000
21 Mexico $168.400.000.000
22 Israel $154.300.000.000
23 South Africa $141.900.000.000
24 Saudi Arabia $134.300.000.000
25 Indonesia $120.000.000.000
Unemployment rate (%) 2009 Country Ranks
64 Indonesia 8,40
64 Peru 8,40
98 Malaysia 3,70
Exports 2009 Country Ranks
23 Malaysia $195.700.000.000
33 Turkey $141.800.000.000
34 Indonesia $136.800.000.000
Imports 2009 Country Ranks
29 Malaysia $156.200.000.000
30 Czech Republic $141.400.000.000
31 United Arab Emirates $141.100.000.000
32 Indonesia $128.800.000.000
your data is wrong^_^

this is the data from 2008.. go to CIA factbook to get the valid data..

Indonesian inflation is not 11%!! but 4%.

where do you get that data? wikipwdia? as I know wiki also get the data from CIA factbook maybe wiki not update the data from CIA factbook 2009
sontoloyo

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#23
Feb 21, 2010
 
Love wrote:
<quoted text>
your data is wrong^_^
this is the data from 2008.. go to CIA factbook to get the valid data..
Indonesian inflation is not 11%!! but 4%.
where do you get that data? wikipwdia? as I know wiki also get the data from CIA factbook maybe wiki not update the data from CIA factbook 2009
another indon bodoh who cannot accept the fact..and the fact remains indon is genetically stupid beyond one's imagination..so learn to accept your stupidity..being conned by your stupid leaders under the banner of NKRI harga mati..stupidity is well rooted in your blood..the more you write the more you show your stupidity beyond one's imagination...and this not going to change until after 100 of generations dude...
Siluet

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#24
Feb 21, 2010
 
Love wrote:
Hi TDP..
here is the fact!
I refer my data to CIA factbook 2009. why i use data from cia factbook coz the data from cia factbook is data that most reliable compare other since the data from cia facbook is used as a reference by the IMF and foreign institutions to review the economic outlook of a nation.
GDP growth is 4,4%(est 2009).. as you know that number is the estimation number, do you know how much economic growth that has been issued officially by the Indonesian government through the finance department? is about 4,5%.
the IMF and world bank at the first time predict that the Indonesia GDP growth rate will be 3,4% but Indonesia can prove that the real number is so much higher than what they predict before. We able to make 4,5% of GDP growth rate. How about Malaysia? refer to CIA factbook prediction the GDP growth rate for 2009 is -,275%^_^
GDP growth rate by 5,5% for year 2010 is still amazing for a largest economic in Southeast Asia with has GDP parity as much $ 968,500 million (16 biggest economic over the world).
which makes me confused, Malaysia which has a GDP with only $ 378,900 million but not able to record positive economic growth during global recession.
here is the data from CIA factbook 2009
Indonesia GDP ppp ($4000 or around 1/4 from Malaysia GDP ppp or Malaysia GDP ppp is about 3,5 bigger that Indonesia has)
Indonesia GDP parity ($ 968,500 million or 2,5x bigger that Malaysian GDP parity or Malaysia GDP parity only 1/4 than Indonesian has).
for your info..
Philipines GPD ppp =$3300
China GDP ppp =$6500
Cambodia GDP ppp =$1900
Bangladesh GDP ppp =$1900
vietnam GDP ppp under $3000
even GDP ppp India under GDP ppp Indonesia
soo
in Souteast Asia, Indonesia GDP ppp hanya kalah sama Singapore, Thailand dan Malaysia saja tapi ketiga negara itu tidak bisa mengalahkan GDP parity Indonesia bahkan kalau GDP parity dari Malaysia, singapura dan Malaysia digabungkan baru bisa menyamai GDP parity dari Indonesia..
GDP parity Singapura + GDP parity Malaysia + GDP parity Thailand = GDP parity Indonesia..(Go to Cia factbook to check this data)
Sooo.. you get the pict how big Indonesia is, right? that's why Indonesia is the largest economic in southeast Asia^_^
Astaga, orang ini tololnya gak ketulungan deh. Thread ini membincangkan soal EKONOMI RAKYAT.

Makanya gua heran deh lu gampang ditipu ma 4.5 persen itu walhal:

1. Inflasi mu lumayan tinggi dan tidak pernah stabil
2. Rupiah tidak pernah stabil. Kapan2 ada kegawatan, Rupiah ANJLOK gak ketulungan.
3. Tingkat kemiskinan mu saja 50 persen
4. Pengangguran mu masih disekitar 10 persen

Tidak kah lu terfikir bahawa ini semua INDIKATOR BAGI KEGAWATAN EKONOMI akut?

** Kalau tingkat kemiskinan 50 persen dan pengangguran disekitar 10 persen, itu namanya KEGAWATAN EKONOMI dan GDP growth 50 persen juga tidak ada gunanya.**

Ngerti gak sih lo?

XD
Soka Cool

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#25
Feb 21, 2010
 
sontoloyo wrote:
<quoted text>
another indon bodoh who cannot accept the fact..and the fact remains indon is genetically stupid beyond one's imagination..so learn to accept your stupidity..being conned by your stupid leaders under the banner of NKRI harga mati..stupidity is well rooted in your blood..the more you write the more you show your stupidity beyond one's imagination...and this not going to change until after 100 of generations dude...
malon...malon...always curses without a brain when they lose.
And dont bother to mention that their oil will depleted in this year,it surely will shaken their economic foundation.Lets sit,watch,and laugh when this happend:D
sontoloyo

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#26
Feb 21, 2010
 
Siluet wrote:
<quoted text>
Astaga, orang ini tololnya gak ketulungan deh. Thread ini membincangkan soal EKONOMI RAKYAT.
Makanya gua heran deh lu gampang ditipu ma 4.5 persen itu walhal:
1. Inflasi mu lumayan tinggi dan tidak pernah stabil
2. Rupiah tidak pernah stabil. Kapan2 ada kegawatan, Rupiah ANJLOK gak ketulungan.
3. Tingkat kemiskinan mu saja 50 persen
4. Pengangguran mu masih disekitar 10 persen
Tidak kah lu terfikir bahawa ini semua INDIKATOR BAGI KEGAWATAN EKONOMI akut?
** Kalau tingkat kemiskinan 50 persen dan pengangguran disekitar 10 persen, itu namanya KEGAWATAN EKONOMI dan GDP growth 50 persen juga tidak ada gunanya.**
Ngerti gak sih lo?
XD
you're damn right bro...itulah yang coba gua maksudkan...begitulah orang bodoh yang bisa saja ditipu dengan angka tanpa melihat kepada isu atau permasalahan sebenar..
Soka Cool

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#27
Feb 21, 2010
 
Siluet wrote:
<quoted text>
Astaga, orang ini tololnya gak ketulungan deh. Thread ini membincangkan soal EKONOMI RAKYAT.
Makanya gua heran deh lu gampang ditipu ma 4.5 persen itu walhal:
1. Inflasi mu lumayan tinggi dan tidak pernah stabil
2. Rupiah tidak pernah stabil. Kapan2 ada kegawatan, Rupiah ANJLOK gak ketulungan.
3. Tingkat kemiskinan mu saja 50 persen
4. Pengangguran mu masih disekitar 10 persen
Tidak kah lu terfikir bahawa ini semua INDIKATOR BAGI KEGAWATAN EKONOMI akut?
** Kalau tingkat kemiskinan 50 persen dan pengangguran disekitar 10 persen, itu namanya KEGAWATAN EKONOMI dan GDP growth 50 persen juga tidak ada gunanya.**
Ngerti gak sih lo?
XD
Yang jelas peningkatan GDP akan membuka lapangan kerja baru karena modal yang meningkat:p
Miskin gak sama dengan nganggur yah:p GDP meningkat berarti kekayaan juga meningkatnanti juga direvisi angka kemiskinannya.

Kalau malaysia GDPnya minus jadi lo kata biasa donk:p
Love

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#28
Feb 21, 2010
 
Ok guys..

Here is the valid data from CIA factbook (the most realible data coz it commonly used by IMF and world bank as reference to review economic outlook of a nation)

GDP purchase power parity
Indonesia =$968,500 million
Malaysia =$378,900,000,000
Thailand =$535,800 million
Singapore =$234,500 million

Conclution:
GDP parity Malaysia only 1/4 than GDP parity Indonesia. If we combine GDP Singapore and Thailand or Thailand with Malaysia as the result GDP parity Indonesia still bigger. if we combine GDP parity singapore + GDP parity Malaysia + GDP parity Malaysia then it can be beat a lil bit the GDP parity Indonesia
==========

GDP ppp
Indonesia =$4000
Malaysia =$14700

Conc:
GDP ppp Malaysia 3,5 bigger than Indonesia has. GDP ppp Indonesia di SEA hanya kalah dengan GDP ppp singapore ($ 50,300), Thailand ($8100) dan Malaysia sahaja
==========

Debt rasio:
Indonesia = 29,8% to GDP
Malaysia = 47,8% to GDP (almost a half..wow)
Singapore = 117,6% to GDP (besar pasak daripada tiang)
Thailand = 49,4% to GDP (almost a half)

Conc
you can read it by your own, Malaysia has bigger percentage debt to GDP than Indonesia. even singapore has 117% debt to it's GDP. Indonesia percentage debt to GDP only a half than Malaysia and Thailand and 1/4 from Singapore percentage debt to GDP^_^
==========

Inflation rate:
Indonesia = 5% and growth rate is 4,5%(selisih 0,5%)
Malaysia = 0,4% but growth rate is -2,8%(selisih -2,4%)
Singapore = 0,5% but growth rate =-2,6%(selisih -2,1%)
Thailand =-0,9 means deflation and growth rate =-3,5%(selisih -4,4%)

conc
Indonesia has the biggest difference between inflation and economic growth means Indonesia has brighter economic outlook compare other countries that have smaller difference between growth rates and inflation rate
The River

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#29
Feb 21, 2010
 
Soka Cool wrote:
<quoted text>Yang jelas peningkatan GDP akan membuka lapangan kerja baru karena modal yang meningkat:p
Miskin gak sama dengan nganggur yah:p GDP meningkat berarti kekayaan juga meningkatnanti juga direvisi angka kemiskinannya.
Kalau malaysia GDPnya minus jadi lo kata biasa donk:p
3 INDIKATOR BESAR EKONOMI rakyat:

Pengangguran (Unemployment)
Inflasi (Inflation)
Kemiskinan (Poverty)

Kalau ini saja masih dalam ZONA GAWAT, lu butuh GDP growth 80 persen untuk kembali sebagai negara yg NORMAL ekonominya.

Malaysia GDP nya nol atau minus tapi

Pengangguran terkawal
Inflasi terkawal
Kemiskinan nya minimal
Hutang LN nya terkawal
Rizab DOLLAR nya BESAR.
GDP/Capita nya tidak terjejas.

Kerana apa? Karena Malaysia punya STRONG ECONOMIC FOUNDATION. Satu2nya yg tidak dipunyai Indonesia sejak merdeka.

Damai.

:D

sontoloyo

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#30
Feb 21, 2010
 
Soka Cool wrote:
<quoted text>Yang jelas peningkatan GDP akan membuka lapangan kerja baru karena modal yang meningkat:p
Miskin gak sama dengan nganggur yah:p GDP meningkat berarti kekayaan juga meningkatnanti juga direvisi angka kemiskinannya.
Kalau malaysia GDPnya minus jadi lo kata biasa donk:p
ini satu lagi kenyataan bodoh dari forumer bodoh yang confused diantara kebodohan disangka kepintarannya..can you pleaseee furnish me dengan segala kebodohan kau, with your anual GDP growth at 5.5 percents, how long will it take to at least be at par with malaysia in terms of GDP per capita?..otherwise you just like your comrades..stupid to the core..
Love

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#31
Feb 21, 2010
 
sontoloyo wrote:
<quoted text>
another indon bodoh who cannot accept the fact..and the fact remains indon is genetically stupid beyond one's imagination..so learn to accept your stupidity..being conned by your stupid leaders under the banner of NKRI harga mati..stupidity is well rooted in your blood..the more you write the more you show your stupidity beyond one's imagination...and this not going to change until after 100 of generations dude...
at least I'm using data from the most realible data from CIA factbook. you can deny everything that you wany.. I just refer mu data to the most relaible one. no body in this world put a doubt on CIA factbook. as I said, the data from CIA factbook is commonly used by IMF and world bank to review economic outlook of a nation..

you want to deny the data from CIA factbook?? it's up to you.. it's your choice to avoid and deny the reality^_^
The River

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#32
Feb 21, 2010
 
sontoloyo wrote:
<quoted text>
ini satu lagi kenyataan bodoh dari forumer bodoh yang confused diantara kebodohan disangka kepintarannya..can you pleaseee furnish me dengan segala kebodohan kau, with your anual GDP growth at 5.5 percents, how long will it take to at least be at par with malaysia in terms of GDP per capita?..otherwise you just like your comrades..stupid to the core..
Indonesia cuma bangga sama GDP PPP nya. Itu kan KEKAYAAN NEGARA. Bukan kekayaan rakyat.

Coba liat pula HDI Index indonesia pada tahun 2009. Indonesians yg katanya negara kaya itu LIVING NEXT TO THE WAR-STATE, econnomically dysfunctional Palestinians!! Ini maksudnya apa?

Damaikan semuanya.

XD
Soka Cool

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#33
Feb 21, 2010
 
The River wrote:
<quoted text>
3 INDIKATOR BESAR EKONOMI rakyat:
Pengangguran (Unemployment)
Inflasi (Inflation)
Kemiskinan (Poverty)
Kalau ini saja masih dalam ZONA GAWAT, lu butuh GDP growth 80 persen untuk kembali sebagai negara yg NORMAL ekonominya.
Malaysia GDP nya nol atau minus tapi
Pengangguran terkawal
Inflasi terkawal
Kemiskinan nya minimal
Hutang LN nya terkawal
Rizab DOLLAR nya BESAR.
GDP/Capita nya tidak terjejas.
Kerana apa? Karena Malaysia punya STRONG ECONOMIC FOUNDATION. Satu2nya yg tidak dipunyai Indonesia sejak merdeka.
Damai.
:D
huhuhuhuhu
jadi teringat kata2 combro "orang yang bicara naik turun GDP itu adalah normal adalah orang yang gak pantes diajak debat"

strong economic fundation?bukannya itu ditopang produksi minyak dalam negrinya?dah akrab kan dengan kalimat ini?kata2 si combro ^_^
damai ^_^
armien

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#34
Feb 21, 2010
 
ayoh tolongin saudara serumpun terutama ceweknya
Love

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#35
Feb 21, 2010
 
Siluet wrote:
<quoted text>
Astaga, orang ini tololnya gak ketulungan deh. Thread ini membincangkan soal EKONOMI RAKYAT.
Makanya gua heran deh lu gampang ditipu ma 4.5 persen itu walhal:
1. Inflasi mu lumayan tinggi dan tidak pernah stabil
2. Rupiah tidak pernah stabil. Kapan2 ada kegawatan, Rupiah ANJLOK gak ketulungan.
3. Tingkat kemiskinan mu saja 50 persen
4. Pengangguran mu masih disekitar 10 persen
Tidak kah lu terfikir bahawa ini semua INDIKATOR BAGI KEGAWATAN EKONOMI akut?
** Kalau tingkat kemiskinan 50 persen dan pengangguran disekitar 10 persen, itu namanya KEGAWATAN EKONOMI dan GDP growth 50 persen juga tidak ada gunanya.**
Ngerti gak sih lo?
XD
let say somthing with valid data^_^

inflasi tinggi? are you sure?
inflation rate refer to CIA factbook 2009
Indonesia = 5% but growth rate 4,5%(selisih =-0,5%)
Malaysia = 0,4% but growth rate -2,8%(selisih =-3,4%)

note:
formula is inflation - growth rate = selisih

so which one bigger?-0,5% or -3,4%?^_^

rupiah tidak stabil? Rupiah is the currency that has the best performance in southeast asia. until now the Rupiah has strengthened the 5th largest in the world and our stock is a stock market with the third best in the world after the stock market in shanghai and hongkong. don't believe it? pls google around to get this data..

tingkat kemiskinan 50%? are you sure? whether there is official data from the financial institution or a credible institution that supports your question?

credible institution says only under 10% of Indonesian wholive under poverty line^_^

if you say 2 dolar/day then people in sabah and sarawak will include in the list coz minimum avarage wage of sabahan and sarawak only RM300-RM500^_^

as long as I know, banyak eknomon dunia yang mengatakan setelah china dan India maka ekonomi yang paling prospek adalah Indonesia^_^... this is the fact.. even economis on your country say something like that and many international article who report about the bright prospect of biggest Indonesian market and about the Indonesia opportunity to be a new economic power.^_^
newbie

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#36
Feb 21, 2010
 
Soka Cool wrote:
<quoted text>huhuhuhuhu
jadi teringat kata2 combro "orang yang bicara naik turun GDP itu adalah normal adalah orang yang gak pantes diajak debat"
strong economic fundation?bukannya itu ditopang produksi minyak dalam negrinya?dah akrab kan dengan kalimat ini?kata2 si combro ^_^
damai ^_^
GDP yg turun saat KRISIS GLOBAL itu adalah perkara normal. Amrik sendiri GDP nya NIHIL. Naik turun GDP juga adalah satu PROSES NORMAL bagi setiap ekonomi dunia. XD

Tapi yang tidak normal itu, menganggap dirinya BERKEMBANG saat PENGANGGURAN nya masih berkutat di sekitar 10 persen!!

Lu tau apa standar kedar Pengangguran dari ekonomi yang stabil?
---> di bawah 4 persen! XD

Nah sinih bilang ke gue, sejak kapan pengangguran Indonesia dibawah 5 persen. Kalau belum pernah, makanya gua bilang:

*** INDONESIA TIDAK PERNAH KELUAR DARI KEGAWATAN EKONOMI AKUT sejak merdeka ***

Damai.

XD
Malon hodoh

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#37
Feb 21, 2010
 
Love wrote:
Ok guys..
Here is the valid data from CIA factbook (the most realible data coz it commonly used by IMF and world bank as reference to review economic outlook of a nation)
GDP purchase power parity
Indonesia =$968,500 million
Malaysia =$378,900,000,000
Thailand =$535,800 million
Singapore =$234,500 million
Conclution:
GDP parity Malaysia only 1/4 than GDP parity Indonesia. If we combine GDP Singapore and Thailand or Thailand with Malaysia as the result GDP parity Indonesia still bigger. if we combine GDP parity singapore + GDP parity Malaysia + GDP parity Malaysia then it can be beat a lil bit the GDP parity Indonesia
==========
GDP ppp
Indonesia =$4000
Malaysia =$14700
Conc:
GDP ppp Malaysia 3,5 bigger than Indonesia has. GDP ppp Indonesia di SEA hanya kalah dengan GDP ppp singapore ($ 50,300), Thailand ($8100) dan Malaysia sahaja
==========
Debt rasio:
Indonesia = 29,8% to GDP
Malaysia = 47,8% to GDP (almost a half..wow)
Singapore = 117,6% to GDP (besar pasak daripada tiang)
Thailand = 49,4% to GDP (almost a half)
Conc
you can read it by your own, Malaysia has bigger percentage debt to GDP than Indonesia. even singapore has 117% debt to it's GDP. Indonesia percentage debt to GDP only a half than Malaysia and Thailand and 1/4 from Singapore percentage debt to GDP^_^
==========
Inflation rate:
Indonesia = 5% and growth rate is 4,5%(selisih 0,5%)
Malaysia = 0,4% but growth rate is -2,8%(selisih -2,4%)
Singapore = 0,5% but growth rate =-2,6%(selisih -2,1%)
Thailand =-0,9 means deflation and growth rate =-3,5%(selisih -4,4%)
conc
Indonesia has the biggest difference between inflation and economic growth means Indonesia has brighter economic outlook compare other countries that have smaller difference between growth rates and inflation rate
good love..

malingsia cuma bisa diam dengan fakta yang mba love berikan.

malingsia negara banyak hutang.. kah kah kah

uangnya aja 49% dari GDP!! wow wow wow... hampir setengahnya oi

malingsia negara mengaku kaya yang banyak hutang^_^
Love

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#38
Feb 21, 2010
 
The River wrote:
<quoted text>
Indonesia cuma bangga sama GDP PPP nya. Itu kan KEKAYAAN NEGARA. Bukan kekayaan rakyat.
Coba liat pula HDI Index indonesia pada tahun 2009. Indonesians yg katanya negara kaya itu LIVING NEXT TO THE WAR-STATE, econnomically dysfunctional Palestinians!! Ini maksudnya apa?
Damaikan semuanya.
XD
not only GDP parity but we also has smaller debt percentage to GDP which only 29% while your country has 49,7%.. it's almost a half

how about your economic growth rate? still record negative? in Jan 2010 we able to record economic growth rate by 5,5% while in jan 2009 and Dec 2009 in the middle of global crisis, Indonesia able to record positive growth rate by 4,5%.
newbie

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#39
Feb 21, 2010
 
Love wrote:
<quoted text>
let say somthing with valid data^_^
inflasi tinggi? are you sure?
inflation rate refer to CIA factbook 2009
Indonesia = 5% but growth rate 4,5%(selisih =-0,5%)
Malaysia = 0,4% but growth rate -2,8%(selisih =-3,4%)
note:
formula is inflation - growth rate = selisih
so which one bigger?-0,5% or -3,4%?^_^
rupiah tidak stabil? Rupiah is the currency that has the best performance in southeast asia. until now the Rupiah has strengthened the 5th largest in the world and our stock is a stock market with the third best in the world after the stock market in shanghai and hongkong. don't believe it? pls google around to get this data..
tingkat kemiskinan 50%? are you sure? whether there is official data from the financial institution or a credible institution that supports your question?
credible institution says only under 10% of Indonesian wholive under poverty line^_^
if you say 2 dolar/day then people in sabah and sarawak will include in the list coz minimum avarage wage of sabahan and sarawak only RM300-RM500^_^
as long as I know, banyak eknomon dunia yang mengatakan setelah china dan India maka ekonomi yang paling prospek adalah Indonesia^_^... this is the fact.. even economis on your country say something like that and many international article who report about the bright prospect of biggest Indonesian market and about the Indonesia opportunity to be a new economic power.^_^
1.

Inflasi tinggi. yup. Indonesia 5%. Malaysia cuma 0.4%. Itu yg penting. Gak usah maksa2 cari "selisih". Selisih bukan terminologi ekonomi loh! XD

2. Rupiah dan IHSG "sekarang" STABIL gara2 ditopang ma HUTANG LN. Persoalannya, kalau "SETIAP KALI" berlakunya kegawatan GLOBAL, kenapa Rupiah dan IHSG yang paling duluan terkena dampaknya? WHY?

Kerana FONDASI EKONOMI dan FINANSIAL Indonesia TIDAK PERNAH STABIL!

3. Kemiskinan di Indonesia cuma 10 persen? PHEWWWWW!! Amrik aja kalah loh! Jangan coba2. Nah makan nih DATA dari BANK DUNIA!

--------
Jakarta - Hashim Djojohadikusumo, mengkritik data pemerintah yang menyebut jumlah orang miskin di Indonesia hanya sekitar 15 persen. Data tersebut dinilainya tidak akurat dan bohong.

Merujuk data Bank Dunia, jumlah orang miskin di Indonesia mencapai 49 persen atau sekitar 115 juta orang. Asumsinya, penghasilan mereka di bawah US$ 2 atau di bawah Rp 20 ribu per hari.

Namun, lanjut Hashim, data tersebut dibantah oleh pemerintahan Susilo Bambang Yudhoyono (SBY), dan
ditegaskan bahwa kemiskinan hanya 15 persen dengan asumsi berpenghasilan Rp 182.500 per keluarga per bulan. Sehingga, jika ada keluarga yang berpenghasilan Rp 200 ribu per bulan, tidak dikategorikan miskin.

“Masak satu keluarga miskin ukuran pendapatannya Rp 182.500 per bulan. Kalau ukurannya itu, berarti orang yang pendapatannya Rp 200.000 per bulan itu bukan orang miskin. Ini kan tak masuk akal. Ini sama saja bohong. Itungan Bank Dunia saja untuk penghasilan 25 hari Rp 500 ribu masih dikategorikan miskin,” ungkapnya.

Mantan wapres Hamzah Haz juga pernah mengutarakan bahwa jumlah orang miskin di Indonesia mencapai 70 persen hingga 80 persen. Jumlah ini didasarkan pada besaran UMR (Upah Minimum Regional).

---------

Ancur kan tuh muka?

XD
Viva

Santa Clara, CA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#40
Feb 21, 2010
 
newbie wrote:
<quoted text>
GDP yg turun saat KRISIS GLOBAL itu adalah perkara normal. Amrik sendiri GDP nya NIHIL. Naik turun GDP juga adalah satu PROSES NORMAL bagi setiap ekonomi dunia. XD
Tapi yang tidak normal itu, menganggap dirinya BERKEMBANG saat PENGANGGURAN nya masih berkutat di sekitar 10 persen!!
Lu tau apa standar kedar Pengangguran dari ekonomi yang stabil?
---> di bawah 4 persen! XD
Nah sinih bilang ke gue, sejak kapan pengangguran Indonesia dibawah 5 persen. Kalau belum pernah, makanya gua bilang:
*** INDONESIA TIDAK PERNAH KELUAR DARI KEGAWATAN EKONOMI AKUT sejak merdeka ***
Damai.
XD
hehehe amerika mampu bangkit karena amerika menguasai minyak dari middle east. Dan minyak harus dibeli dengan dollar. Bedakan dengan mshit dunk:p
newbie

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#41
Feb 21, 2010
 
Love wrote:
<quoted text>
not only GDP parity but we also has smaller debt percentage to GDP which only 29% while your country has 49,7%.. it's almost a half
how about your economic growth rate? still record negative? in Jan 2010 we able to record economic growth rate by 5,5% while in jan 2009 and Dec 2009 in the middle of global crisis, Indonesia able to record positive growth rate by 4,5%.
Makanya gua tanya, kalau GDP 4.5 persen, tapi pengangguran, inflasi nya dalam ZONA GAWAT, apakah itu SIGNIFIKAN buat perkembangan ekonomi Indonesia? Apakah bisa dibilang Indonesia sudah keluar (buat pertama kalinya dalam sejarah) dari KEGAWATAN EKONOMI AKUT?

Coba liat kantong negara lu sekarang ada berapa?--> NIHIL.

XD

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 21 - 40 of180
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

631 Users are viewing the Malaysia Forum right now

Search the Malaysia Forum:
Topic Updated Last By Comments
Kami orang2 Yahudi. Kami anti Islam dan anti Na... (Dec '12) 4 min mujahid indonesia 43
Catat ! Bahaya ! INI ALASAN PRABOWO HARUS DIC... 12 min Jokowi RI 1 446
Berhentilah Menghujat YAHUDI (Jan '12) 14 min cibay 89
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 20 min iman 3,145
ALUTSISTA RAHASIA buatan INDONESIA (Aug '12) 25 min QZRUH 62,673
FPI SEKALi LAGI RIBUT, DAYAK AKAN PANCUNG MEREKA (Jun '10) 33 min Kalimantan Is The Best 2,510
tolong bantu bangsa kami merdeka dari indonesia 45 min jawanisme_is jawanisasi 7
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 54 min YESUS BIANG RUSUH 65,674
JANGAN BANTAH !!! INI ALASAN KENaPA PRABOWO HA... 2 hr Majikan 1,226
Saya baby mila , cewek bispak (Apr '08) 4 hr rotekja 12,719
•••
•••
Enter and win $5000
•••
•••