JENAMA HANDPHONE PILIHAN KORANG

Created by cLiMaX on Aug 28, 2008

194 votes

Click on an option to vote

NOKIA

SONY ERICSON

SAMSUNG

MOTOROLA

LG

BLACKBERRY

ASUS

PHILLIP

SAGEM

CSL(MALAYSIA)

cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#1 Aug 28, 2008
CSL= handphone buatan malaysia yang menpunyai ciri canggih seperti TV out put, bluetooth 2.0, wap 2.0, speaker stereo(2),touch screen, laungan azan, arah kiblat, 260ribu colour screen, dsb..
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#2 Aug 28, 2008
penambah pengetahuan=
handphone paling lantang sound- Nokia 3250
handphone paling besar piksel- sony ericson
handphone paling laris-nokia,iphone
handphone multimedia paling best- N73,N81,N95,LG KF?(lupa..)
handphone paling besar memory dalaman- motorola(32GB)
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#3 Aug 28, 2008
Iphone menjadi handphone kegilaan dunia.. tapi bila nak masuk pasaran asia??
ada sesiapa tahu??
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#4 Aug 28, 2008
fakta kesihatan
teknologi bluetooth didapati amat berbahaya kerana dapat menembusi badan manusia
fakta bateri
bateri handphone dari jenis bmp yang terdapat dalam handphone n73,6280,6288,dsb dijangka akan meletup bila2 masa jika menukar pengecas asal ke pengecas baru.
fakta radioaktif
kebanyakan handphone multimedia yang menpunyai aplikasi GPS, download manager, dan google map didapati menpunyai kadar radioaktif yang tinggi, kesannya- sakit kepala, sakit mata atau mata menjadi kemerahan dan mengganggu aktiviti otak.

Since: Dec 07

Location hidden

#5 Aug 28, 2008
cLiMaX wrote:
Iphone menjadi handphone kegilaan dunia.. tapi bila nak masuk pasaran asia??
ada sesiapa tahu??
beli yang dah unlock aja. mahal sedikit, tapi bebas guna provider mana2. yang unlock dah ada di jakarta. di KL pasti juga dah ada kan?
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#6 Aug 28, 2008
Pitat Haeng wrote:
<quoted text>
beli yang dah unlock aja. mahal sedikit, tapi bebas guna provider mana2. yang unlock dah ada di jakarta. di KL pasti juga dah ada kan?
tapi tahap keselamatan handphone tu kurang la coz dapat digodam oleh orang lain, menurut wakil AT&T, kebanyakan Iphone di asia adalah buatan china, kerana Iphone asal tiada penutup bateri di belakang handphone(iphone 3G ada), tu la yang ramai X tahu, kalau kat KL pun, kebanyakan made in china.

Since: Dec 07

Location hidden

#7 Aug 28, 2008
cLiMaX wrote:
<quoted text>tapi tahap keselamatan handphone tu kurang la coz dapat digodam oleh orang lain, menurut wakil AT&T, kebanyakan Iphone di asia adalah buatan china, kerana Iphone asal tiada penutup bateri di belakang handphone(iphone 3G ada), tu la yang ramai X tahu, kalau kat KL pun, kebanyakan made in china.
mungkin itu memang bukan yg original. hp unlock adalah hp original yang dibuka proteksi pembatasannya. fyi, aku guna hp jepang yg unlock. original seperti aslinya. >> sharp 903sh
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#8 Aug 28, 2008
aku plak suka yang ada platform Ngage, sound yang lantang, like my phone now, N81 8GB dan sony ericson K800i.
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#9 Aug 28, 2008
bro,kat indonesia handphone dari jenama apa yang laris?

Since: Dec 07

Location hidden

#10 Aug 28, 2008
cLiMaX wrote:
bro,kat indonesia handphone dari jenama apa yang laris?
nokia kot
cLiMaX

Shah Alam, Malaysia

#11 Aug 28, 2008
nokia?
kat sini pun nokia, mungkin handphone ni mesra pengguna kot?

“watch me..only 1 step...”

Since: Jul 08

male

#12 Aug 28, 2008
lor..cokia nye brand xde ke?egege...erm~

Since: Dec 07

Location hidden

#13 Aug 28, 2008
cLiMaX wrote:
nokia?
kat sini pun nokia, mungkin handphone ni mesra pengguna kot?
Mungkin juga. Nokia pun dan menang start. Branding dia dah lama tertanam dg reputasi bagus. Yg lain2nya ramai dah terkubur atau masih berjuang cari positioning. Aku sendiri malah anti-nokia. Hehe.

“" Lone Ranger "”

Since: Feb 08

Berani,Benar,Berhasil

#14 Aug 28, 2008
samsung i780...

bisa ngetrace dimana mas PH berasa..

aik???

hihihihihi

“Sky Demon”

Since: Jan 08

INDONESIA

#15 Aug 28, 2008
Pitat Haeng wrote:
<quoted text>
Mungkin juga. Nokia pun dan menang start. Branding dia dah lama tertanam dg reputasi bagus. Yg lain2nya ramai dah terkubur atau masih berjuang cari positioning. Aku sendiri malah anti-nokia. Hehe.
Salah satu yang membuat Nokia jadi nomor satu karena orang sudah terdoktrin kalo Nokia User Friendly & Fashionable :-)
Kalo aku sich lebih suka pakai SE or Motorola :-)

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 3 min Haji Muhammad Abd... 97,752
Forumer Malaysia SUJUD kepada JOKOWI?? 4 min Pemburu Indon 17
(undang undang) PRC harus disebut sebagai TIONGKOK 5 min Pemburu Indon 72
Sriwijaya sudah terbukti berpusat dan bermula d... 5 min Henrie 1,042
forum awek sexy nk main (Apr '13) 13 min syfiq 5
Saya baby mila , cewek bispak (Apr '08) 42 min Musa 13,368
(hebat) DOKTRIN JOKOWI 43 min apasaja 76
KESIAN, INDONESIA DIPIMPIN Oleh DEWA BADUT JOKOWI 1 hr Mat Malaysia 4,065
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 1 hr gersang 4,463
ALUTSISTA RAHASIA buatan INDONESIA (Aug '12) 5 hr jlr-gza 62,905
More from around the web