budak kecik ponti

United States

#61 Nov 9, 2011
ternyata thailand muda hanya segitunya. Lawan malon jak kalah. Semua tim di grup A bsa habis jd lumbung gol indonesia ku tercinta... Hmmm.. Bukan level indonesia main di seagames kli ini.. Kedepannya mungkin indo nggak usah main dlevel seagames. Asian games aja langsung. Lawannya gak berbobot sm skli.. negara se upil semua, payah.

Since: Mar 11

Location hidden

#62 Nov 9, 2011
maling,

jangan cepat sombong dan mimpi kalian baru juara asean satu kali sudah norak terus..

Di asean ini juara 3 kali singapur sama Thailand..

Indonesia akan berhasil merampas emas dari kalian..lihat sahaja padang bola bukan di sini..
Tak tahu diri
indon dalam kaleng

Johol, Malaysia

#63 Nov 9, 2011
........baru aku tau Betawi tu adalah binatang (seakan akan Babi) rupa rupanya.................

Since: Mar 11

Location hidden

#64 Nov 9, 2011
dasar maling konyol..

Singapur sama thailand juara asean 3 kali..mereka tidak menyalak dan norak seperti kamu!!

Tak tahu diri..ini sekarang sea games lihat sahaja nanti jangan bising
indon dalam kaleng

Johol, Malaysia

#65 Nov 9, 2011
budak kecik ponti wrote:
ternyata thailand muda hanya segitunya. Lawan malon jak kalah. Semua tim di grup A bsa habis jd lumbung gol indonesia ku tercinta... Hmmm.. Bukan level indonesia main di seagames kli ini.. Kedepannya mungkin indo nggak usah main dlevel seagames. Asian games aja langsung. Lawannya gak berbobot sm skli.. negara se upil semua, payah.
menghibur diri......kwang...kwang...kwan g...
guest

United States

#66 Nov 9, 2011
budak kecik ponti wrote:
ternyata thailand muda hanya segitunya. Lawan malon jak kalah. Semua tim di grup A bsa habis jd lumbung gol indonesia ku tercinta... Hmmm.. Bukan level indonesia main di seagames kli ini.. Kedepannya mungkin indo nggak usah main dlevel seagames. Asian games aja langsung. Lawannya gak berbobot sm skli.. negara se upil semua, payah.
Btul2.seel0knye ind0n ambil lgkah awal dgn mgharamkan smua jnis sukan.jgn tgu saat2 kjatuhan,nanti malu...sma mcm bdmint0n.dlu ind0n kuasa bdmint0n dunia,tp skg?sedih aku nk bgtau...mgkin b0lasepak ind0n pun akan mgalami nasib serupa....2 sume blasan atas ks0mb0ngan maj0riti rakyat ind0n...
indon dalam kaleng

Johol, Malaysia

#67 Nov 9, 2011
ahlong seng wrote:
maling,
jangan cepat sombong dan mimpi kalian baru juara asean satu kali sudah norak terus..
Di asean ini juara 3 kali singapur sama Thailand..
Indonesia akan berhasil merampas emas dari kalian..lihat sahaja padang bola bukan di sini..
Tak tahu diri
Indog, yg terlalu bangga ialah INDON kerana menang 6-0 atas Kemboja.
guest

United States

#68 Nov 9, 2011
ahlong seng wrote:
dasar maling konyol..
Singapur sama thailand juara asean 3 kali..mereka tidak menyalak dan norak seperti kamu!!
Tak tahu diri..ini sekarang sea games lihat sahaja nanti jangan bising
malaysia juara 1 kali,layak jgk klu nk bs0rak.ind0n blum pernah jd juara,tp s0rakan(lbh kpd salakan) mcm sekawan anjing brebut 1 tulang...kesian.
Indon

Kuala Lumpur, Malaysia

#69 Nov 9, 2011
Fazrifani Auladi wrote:
<quoted text>
ha ha ha.., kami tak pernah ke olimpiade..?
( itulah sebabnya gw bilang msial sebagai haiwan yang selalu merasa..)
sekarang oke msial satu2nya negara yang masih ikut kwalifikasi olimpiade.
Apa ko pikir sebelumnya Indo.., Thai xpernah seperti msial..?
banyak dalam berbagai hal sukan.., yang mana Indo pernah menjadi satu2nya yang menjadi perwakilan asean di tingkat dunia.., begitu juga dengan Thai..
Piala AFF..? oke kami belum pernah juara.., tapi kami tiga kali berurutan masuk final.., lalu baru kemarin juga masuk final.., gak terlalu teruk ler.. masih dapat nilai ler..
Pemain impor gw juga kurang setuju , tapi FIFA tak melarang bila secara syah..
Gimana msial tempo lalu yang guna pemain inggris sebagai pemain msial tanpa melalui prosedural resmi.., sehingga menjadi tertawa'an dunia..?
he he he...
Bila adanya sebuah negara yg sudah merdeka yg bernama 'Indonesia' bermain dlm final round Olimpik?..Zaman Purba ketika masih manjadi jajahan Belanda dgn nama 'Dutch East Hindi' kau jgn sebut2 di sini ye..Heheh...

Bila Indon masuk 3rd Ollimpik Qualifier tu?..Masa negara indonesia tu masih bernama 'Dutch Est Hindi' jugak ke?..Thailand?Sorry..jgn kau babtikan negara lain dlm cerita ni.

Sudah berapa kali edisi Piala Tiger>AFF Suzuki?..Seklai pun tak pernah muncul juara?..Hehehe...sian.Tersu jadi runner-up ajalah team Garudha Hindhu kau tu.Sam mcm negara Tuan Belanda kau yg masuk final WC 3 kali, tahun 74, 78 dan 2010.Tp semuanya runner up je..Patutlah...masih dlm jajahan Tuan Belanda kau lg.Heheh..

FIFA mmg tak melarang.Tp fikirlah apa moralnya utk negara kau yg punya 240 juta penduduk tu tp guna pemain import.Bodoh kan?..Singapura tu jgn diikut mereka yg cuma 4 juta lebih saja...
Tahun 90an dulu pemain import kelab Kedah FC dari Nigeria, Olubunmi Adigun dia merayu sendiri sama FAM utk bermain dlm team Malaysia.Dia masuk islam dan berkahwin dgn perempuan tempatan.Tp kami tolak atas alasan, walau apapun biarlah anak jati negara ini sendiri yg pikul tanggungjawab tu.Sedangkan team sehebat Jpeun masa tahun 90-an ketika itupun guna pemain import dari Brazil.Tp tidak Msia.

Itu Kvin Keegan bermain secara pinjaman.Sbb dia sudah mewakili negara lain, iaitu negara dia sendiri, England, sblm itu.Undang FIFA tak benarkan mana2 pemain yg pernah danvtlh mewakili seseuatu negara lain terlebih dahulu, utk bermain dgn negara kedua slps itu.So knp FIFA benarkan dia bermain dgn Msia ketika itu?..Sbb itu bukanlah perlawanan kompetitif.Dan slps habis bermain dgn msia, dia pun terus saja pulang semula ke negaranya.Bukannya dia terus tinggal disini mcm pemain2 naturalisasi @ iumport yg lan.Faham?..!!!

“Nothing”

Since: Oct 11

Bandung, Indonesia

#70 Nov 9, 2011
zqch rovqlino wrote:
Indon siap ditampar ! XD
Pret! menang karena laser terkutuk kalian!
guest

United States

#71 Nov 9, 2011
ind0n ni payah.xbleh trima knyataan..
guest

United States

#72 Nov 9, 2011
Zicho75 wrote:
<quoted text>
Pret! menang karena laser terkutuk kalian!
jgn igt kami xtau.laser 2 hanya drama ind0n.yg pncarkan laser sbnarnye 0rg ind0n sndri...2 utk dijadikan alasan atas kkalahan ind0n.PSSI tau sifat buruk pny0k0ng ind0n yg pasti mrusuh jika kalah.ind0n xkan prnah mengaku kkalahan adalah sbab kelemahan dri...jd dgn alasan laser,PSSI tlepas dri amarah g0bl0k2 ind0n....kita tgu dan lihat,jika ind0n kalah lg lpas ni,alasan apa yg akn d gunakan....yg pasti,ind0n xkan prnah mgakui khebatan lawan dan klemahan diri....

Since: Mar 11

Location hidden

#73 Nov 9, 2011
guest wrote:
<quoted text>
malaysia juara 1 kali,layak jgk klu nk bs0rak.ind0n blum pernah jd juara,tp s0rakan(lbh kpd salakan) mcm sekawan anjing brebut 1 tulang...kesian.
makanya jangan terus sorak kayak orang kesurupan..kasin kalian nggak bisa pake laser nanti di bung karno nanti..

siap!!!!!!!!!!aku nggak sabar

Since: Mar 11

Location hidden

#74 Nov 9, 2011
indon dalam kaleng wrote:
<quoted text>Indog, yg terlalu bangga ialah INDON kerana menang 6-0 atas Kemboja.
Makanya harus DIBANGGA 6 goal..kamu bisa??Lakukan nanti lawan kemboja aku mahu lihat..

Since: Mar 11

Location hidden

#75 Nov 9, 2011
Jangan cerita panjang malon...padang bola di jakarta DI SINI..bukan di topix..
otak MATI malon semua..
guest

United States

#76 Nov 9, 2011
ahlong seng wrote:
Jangan cerita panjang malon...padang bola di jakarta DI SINI..bukan di topix..
otak MATI malon semua..
g0bl0k....sape yg mulakan?tnye sme ts.die pun ind0g mcm k0 jgk...
indon dalam kaleng

Johol, Malaysia

#77 Nov 9, 2011
ahlong seng wrote:
<quoted text>
Makanya harus DIBANGGA 6 goal..kamu bisa??Lakukan nanti lawan kemboja aku mahu lihat..
menang 1-0, 2-0,3-0 dgn Kemboja sudah cukup.
Yg penting mata penoh, kerna masih dlm kumpulan.

Indon terlalu amat bangga menang 6-0 dgn Kemboja.
jelek...dong.
guest

United States

#78 Nov 9, 2011
indon dalam kaleng wrote:
<quoted text>
menang 1-0, 2-0,3-0 dgn Kemboja sudah cukup.
Yg penting mata penoh, kerna masih dlm kumpulan.
Indon terlalu amat bangga menang 6-0 dgn Kemboja.
jelek...dong.
2 b0d0hnye ind0n...team lain main di bwh keupayaan sbnar dlm game2 awal.msih simpan taring.ade taktikal rahsia..tp ind0n dlm 1st game,dh main 100%...ind0n bakalan darurat kesan dri kalah b0la...haha...
indon abg lover

Jakarta, Indonesia

#79 Nov 9, 2011
ahlong seng wrote:
Jangan cerita panjang malon...padang bola di jakarta DI SINI..bukan di topix..
otak MATI malon semua..
kau yang tak de otak ndon, main bola sepak tu mesti lah guna tactic bukan hanya cakap besar kayak team indon ayam belanda ni... kau tengok la nanti kalau jumpa team malaysia jangan nangis ya ndon...

“Already eat all indons?”

Since: Sep 11

planet zargus

#81 Nov 10, 2011
nanti bila indon kalah dorang akan buat alasan cakap malaysia pakai robot lawan mereka...kakakkaka

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
Bahrain has always been economic, business hub,... 3 min MOMIN ANSARI 38
Saya baby mila , cewek bispak (Apr '08) 3 min Ibnu Rizky 13,108
Negara Terbaik Untuk Berbisnis: Malaysia Masuk ... (Oct '13) 10 min Crush Em 2,174
FORUM LONTE/GIGOLO (Silakan Isi) (Jul '09) 11 min andry26 27,521
INDO termakmur di SEA setelah S'pore (Apr '13) 31 min iki 17
@Kuomenian = BANGSA LAIN LAIN 32 min Nyukrix 53
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 44 min anak kecil 76,357
AKU GAY mau isap KONTOL/KOTE (Mar '10) 2 hr prass 9,444
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 4 hr nabhanijan 3,620
•••

Malaysia People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••