Tolong Dong Carikan Produser Rakaman Muzik Malaysia

Posted in the Malaysia Forum

Comments
1 - 12 of 12 Comments Last updated Sep 1, 2012
Pemuzik Jogja

Jakarta, Indonesia

#1 Aug 9, 2012
Saya seorang Pemuzik dari Jogja , saya senang berkreativitas membuat lagu dan udah banyak peminatnya ada request Untuk menerbitkan album Muzik , saya udah berusaha membangun group Band dan udah kirm demo ke radio radio sesampai di Major Label Malah Lagu saya di reject dan dibuang begitu sahaja tanpa adanya rasa terimakasih dengan alasan kerana tiada wang untuk biaya produser dan kerana lagi krisis moneter oooo ternyata di jakarta sendiri hanya wang sahaja yang berbicara dan disinilah saya merasa tertindas kerana karya muzik yang diminati banyak sama teman teman tidak dapat tersalurkan dengan baik dan terapresiasikan dengan baik kerana wang saya berharap mungkin ada produser rakaman Muzik dari Malaysia yang mahu menampung karya karya muzik group Band kami Terimakasih
muehehehe xD

Kajang, Malaysia

#2 Aug 9, 2012
Pemuzik Jogja wrote:
Saya seorang Pemuzik dari Jogja , saya senang berkreativitas membuat lagu dan udah banyak peminatnya ada request Untuk menerbitkan album Muzik , saya udah berusaha membangun group Band dan udah kirm demo ke radio radio sesampai di Major Label Malah Lagu saya di reject dan dibuang begitu sahaja tanpa adanya rasa terimakasih dengan alasan kerana tiada wang untuk biaya produser dan kerana lagi krisis moneter oooo ternyata di jakarta sendiri hanya wang sahaja yang berbicara dan disinilah saya merasa tertindas kerana karya muzik yang diminati banyak sama teman teman tidak dapat tersalurkan dengan baik dan terapresiasikan dengan baik kerana wang saya berharap mungkin ada produser rakaman Muzik dari Malaysia yang mahu menampung karya karya muzik group Band kami Terimakasih
facebook. com/SuriaRecords
nsrmusic. com/nsrm/contactus. htm

*rapatkan url
Pemuzik Jogja

Jakarta, Indonesia

#3 Aug 9, 2012
muehehehe xD wrote:
<quoted text>
facebook. com/SuriaRecords
nsrmusic. com/nsrm/contactus. htm
*rapatkan url
Terimakasih Malaysia
Fazrifani Auladi

Jakarta, Indonesia

#4 Aug 9, 2012
(sahaja) dan (kerana) bahasa mana tuuh?..
Fazrifani Auladi

Jakarta, Indonesia

#5 Aug 9, 2012
Rakaman...? ha ha ha...
Language

Bandung, Indonesia

#6 Aug 9, 2012
Fazrifani Auladi wrote:
Rakaman...? ha ha ha...
ya Bahasa sini ini kan Malaysia forum
central java

United States

#7 Aug 9, 2012
pemuzik yogya abal2

Since: Sep 12

Jakarta, Indonesia

#8 Sep 1, 2012
central java wrote:
pemuzik yogya abal2
nggak juga awak pemuzik jogja Malaysia

“STUDENT STUDY ZONE”

Since: Sep 10

ANDALASMILE

#9 Sep 1, 2012
IP ente Jakarta gan bukan Jogja.. kahkahkah
wakakak

Jakarta, Indonesia

#10 Sep 1, 2012
Pemuzik Jogja wrote:
Saya seorang Pemuzik dari Jogja , saya senang berkreativitas membuat lagu dan udah banyak peminatnya ada request Untuk menerbitkan album Muzik , saya udah berusaha membangun group Band dan udah kirm demo ke radio radio sesampai di Major Label Malah Lagu saya di reject dan dibuang begitu sahaja tanpa adanya rasa terimakasih dengan alasan kerana tiada wang untuk biaya produser dan kerana lagi krisis moneter oooo ternyata di jakarta sendiri hanya wang sahaja yang berbicara dan disinilah saya merasa tertindas kerana karya muzik yang diminati banyak sama teman teman tidak dapat tersalurkan dengan baik dan terapresiasikan dengan baik kerana wang saya berharap mungkin ada produser rakaman Muzik dari Malaysia yang mahu menampung karya karya muzik group Band kami Terimakasih
wakakak MALON TUKANG FITNAH mau nipu kebawa bahasa rojaknya

ktahuan deh lol

Since: Aug 12

Location hidden

#11 Sep 1, 2012
bermusiklahhh
vai

United States

#12 Sep 1, 2012
kalau pemusik yk pasti tahu diana music, crescendo,kurnia,hadi zianturi, K2, obie music times, mersudi , tlg jelasin...

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
INDO MENJELANG Munculnya SATRIO PININGIT (Feb '14) 3 min Insan3 45
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 5 min Kal_El 72,338
Kenapa JOKOWI ANJING NYURUH SBY UTK MENAIKKAN B... 8 min Insan3 56
ISLAM AGAMA BODOH - KRISTEN, KATOLIK, MAJUSI, Y... (Jun '13) 10 min Yesus tuhan Gilda 150
alasan thailand, malaysia n singapura lebih sukses 17 min Insan3 34
FPI SEKALi LAGI RIBUT, DAYAK AKAN PANCUNG MEREKA (Jun '10) 24 min swara kaltim 2,525
24 Leopard 2A4 dan 28 Marder IFV Sudah Datang d... 26 min NKRI 1
Australia: MH370 may have turned south sooner 39 min user 50
MALAYSlA = NOBEL PRIZE, INDONESlA = POWER RANGER 1 hr breeze 419
AKU GAY mau isap KONTOL/KOTE (Mar '10) 1 hr Candra Sule 9,342
•••
Enter and win $5000
•••

Malaysia People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••