artis malaysia pengen jadi penduduk di indonesia

Posted in the Malaysia Forum

Comments
1 - 20 of 21 Comments Last updated May 12, 2011
First Prev
of 2
Next Last
PANCA

Pontianak, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Apr 15, 2008
 
COZ DI MALAYSIA KURANG ACTING DI FILM AND SINGING SO PENGEMBANGANNYA DI INDONESIA

POOR MALAYSIA
mamagold

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Apr 15, 2008
 
orang malaysia memandang rendah akan artis dan orang yang bergiat dalam hiburan.Kami lebih memandang tinggi profesion profesional seperti engineer, dokter , lawyer dan lain2.....apa barang jadi artis?...ahli neraka!
PANCA

Pontianak, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Apr 15, 2008
 
HAHAHAHAH

KALO PROFESIONAL DANTENAGA TERAMPIL SIH SEKARANG BANYAK MEN...

UDAH GAKA TERHITUNG YANG UDAH MEMBANGUN MALAYSIA AND SEKARANG 50.000 DIBERANGKATKAN KE JEPANG UNTUK MENJADI TENAGA AHLI

CARI DONK DI GOOGLE KALO INDONESIA SERING JUARA UMUM OLIMPIADE PENDIDIKAN KAYAK SAINS AND TEKNOLOGI DAN MATEMATIKA

INDONESIA MINDSET : MALAYSIA DIBAWAH PENGARUH INDONESIA DAN INGGRIS SEJAK DULU AMPAI SEKARANG
PANCA

Pontianak, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Apr 15, 2008
 
SEKALI LAGI POOR MALAYSIA

NGABISKAN MASA JAK PAKAI TENAGA AHLI DARI INDONESIA

SEKARANG DIKIRIM KE JAPENG
MAKANYA CARI YAH DI GOOGLE KALO MAU TAHU INDONESIA BANGKIT DAN CARI DONK DI GOOGLE KALO INDONESIA SERING JUARA UMUM OLIMPIADE PENDIDIKAN KAYAK SAINS AND TEKNOLOGI DAN MATEMATIKA

“They don't know”

Since: Nov 07

that they're dumb!

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Apr 15, 2008
 
mamagold wrote:
orang malaysia memandang rendah akan artis dan orang yang bergiat dalam hiburan.Kami lebih memandang tinggi profesion profesional seperti engineer, dokter , lawyer dan lain2.....apa barang jadi artis?...ahli neraka!
Pilih salah satu, Anda ini termasuk embicile atau debil?
Miller Meler

Jakarta, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Jul 27, 2008
 
Miller artis asal Malaysia cakap Gue-Gue..
Miller= Indonesian wanna be
Anak Haram Vivi

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#7
Jul 27, 2008
 
Professional malanjingsia????
Emang di MalAnjingsia punya Engineer? punya Dokter?
mamagold wrote:
orang malaysia memandang rendah akan artis dan orang yang bergiat dalam hiburan.Kami lebih memandang tinggi profesion profesional seperti engineer, dokter , lawyer dan lain2.....apa barang jadi artis?...ahli neraka!
irwan

Denpasar, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
Sep 2, 2008
 
bangsat ibo, pepek ci o??????????
tawang ci pepek to apo???????
leak ibo....!!!!!!
namun ink nawang alih cang di panjer rock city (Bali)!!!!!!...
ninie

Klang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Jul 29, 2009
 
wei.. orang-orang indon.. kamu ingat kamu hebat.. dah la negara miskin... hura hara... penganas... sibuk pula masuk negara orang (malaysia).. kamu semua katak bawah tempurung.. tak tahu ke berapa ramai rakyat indonesia yang illegal di malaysia.. masuk malaysia secara haram..
apalah yang boleh dibanggakan dengan indonesia? hanya bahasa indonesia dan batik... hahaha.. bodoh!!!
dodol

Yogyakarta, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Jul 29, 2009
 
gak cuma wn maling aja yang pengin jadi WNI
lihat tuh personel debu yang dari amerika pengen jadi WNI
DEbu khan bule muslim
malingsia khan negara muslim tuh..... kok personel Debu gak jadi WN malingsia malah
ingin jadi WN Indonesia tanya kenapa wakakaakakakakakakakakakakakak
Babi malon

Sweden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Jul 29, 2009
 
Indonesia ... Ai lop yu pul... (Spt kt mbah surip)
hensem

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Jul 29, 2009
 
ninie wrote:
wei.. orang-orang indon.. kamu ingat kamu hebat.. dah la negara miskin... hura hara... penganas... sibuk pula masuk negara orang (malaysia).. kamu semua katak bawah tempurung.. tak tahu ke berapa ramai rakyat indonesia yang illegal di malaysia.. masuk malaysia secara haram..
apalah yang boleh dibanggakan dengan indonesia? hanya bahasa indonesia dan batik... hahaha.. bodoh!!!
kau tengoklah dirikau tu..org malingsia tu penjilat pantat british..apa yang ko orang banggakan..bodoh betul budak satu ni..tolol ...
hihihi... tapi aku hensem..hihihi..
dies

Jakarta, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Aug 16, 2009
 
"wei.. orang-orang indon.. kamu ingat kamu hebat.. dah la negara miskin... hura hara... penganas... sibuk pula masuk negara orang (malaysia).. kamu semua katak bawah tempurung.. tak tahu ke berapa ramai rakyat indonesia yang illegal di malaysia.. masuk malaysia secara haram..
apalah yang boleh dibanggakan dengan indonesia? hanya bahasa indonesia dan batik... hahaha.. bodoh!!!"
biarin jja hura2, INDONESIA punya banyak kekayaan. memang lo/kau warga malaysia yg punya sumber daya alam yang sedikit. "kamu semua katak bawah tempurung.. tak tahu ke berapa ramai rakyat indonesia yang illegal di malaysia.. masuk malaysia secara haram.." hello what does it mean ?????? memang lo kira warga malaysia gak gitu juga
disetiap negara pasti punya masalah yang seperti itu. dasar orang malaysia gak pernah mau cari tahu. pantesan aja kalo lomba internasional gak pernah menang.
Azam

Klang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Aug 18, 2009
 
7 kebodohan INDON
Apa yang saya tulis ini berdasarkan pengalaman saya dan pemerhatian saya terhadap WARGA INDON, saya telah ke INDON sebanyak 3 kali :
Menjadi antara rakyat MALAYSIA pertama (bersama kumpulan saya) yang menghulurkan bantuan kepada ACHEH ketika Tsunami sebelum bantuan dari Jakarta dan negara lain sampai.
Melancong ke Jakarta selama 2 minggu Ke Jakarta atas urusan kerja pandangan saya terhadap warga INDON ialah :

1. Rakyat yang tidak bertamadun
kepada sesiapa yang berpeluang ke INDON, anda akan merasakan tiba di suatu dunia yang sangat luar biasa. lelaki dan perempuan kencing ditepi jalan, kesesakan jalanraya yang luar biasa, kebanjiran pengemis/pengulung di merata tempat, kesukaran mencari tempat makan yang bersih, tiada sifat hormat-menghormati antara satu sama lain, puluhan orang duduk diatas keretapi, kawasan sekeliling yang penuh dengan setinggan dan bandar yang sagat-sangat kotor!

2. Duit adalah segalanya Di INDON
duit adalah segalanya, anda boleh membeli polis untuk kepentingan peribadi, membeli lesen memandu tanpa latihan, membayar hakim untuk kes di mahkamah dan INGAT, tanpa duit di INDON anda tidak boleh sakit dan tidak boleh belajar...

3. Pemerintah yang GILA HARTA
Siapa yang masih ingat dengan TOMMY anak kepada Suharto? Tommy di tangkap kerana kes membunuh, oleh kerana Tommy seorang anak PRESIDEN, penjara Tommy sama seperti berada didalam istana. Ini belum dikira harta SUHARTO, ada rakyat INDON mengatakan bahawa sekiranya duit Suharto di isi kedalam lori kontena, Jumlah lori kontena yang diperlukan ialah sepanjang 40KM!

4. Yang Kaya terus Kaya, Yang Miskin Terus Miskin
Ini adalah hakikat di INDON, saya pernah ke satu kawasan di Jakarta namanya TANAH ABANG,di sana anda boleh lihat ratusan ISTANA orang-orang kaya tetapi jika anda pergi ke tempat lain, anda akan lihat orang miskin menadah sisa nasi di dalam longkang.

5. Cerdik komputer tapi BODOH
Masih lagi INGAT dengan virus BRONTOX!, virus ini adalah hasil rekaan heaker gila di INDON! Ramai di INDON menyalah guna kepandaian komputer mereka dengan membuat sesuatu yang bodoh seperti meng"HACK" website, mencipta virus, menggangu sistem komputer, mencuri secara ONLINE dan lain-lain

6. Masalah penerbangan
sampai sekarang sudah beratus-ratus pesawat milik INDON terhempas melibatkan ribuan nyawa, ini lebih teruk jika ingin di bandingkan dengan negara di Afrika. Persoalanya dimanakah letaknya akal dan maruah pemerintah INDON? adakah nyawa warga INDON sama harga dengan seekor ayam? Jika ingin disalahkan alam, ini satu alasan yang sangat tidak logik, bukan di INDON sahaja berlaku ribut, hujan, dan taufan. Tetapi ini berpunca dari warga INDON sendiri! tidak mampu menguruskan masalah sendiri, sibuk dengan masalh luar... kata kata presiden INDON : SABAR BANYAK YA...

7. Rakyatnya berfikir seperti lembu
ini adalah kenyataan yang INDON harus terima, lihat sekarang didalam blog, website dan forum INDON yang selalu mencari kesalahan orang MALAYSIA dan berhasrat mahu membunuh orang MALAYSIA. Tetapi lupakah kalian di sini terdapat 3 juta rakyat INDON? Siapa yang memberi makan rakyat INDON disini jika bukan kami? Malaysia sudah membantu INDON dengan pelbagai pertolongan dan ini balasan INDON. INDON tidak ubah seperti seekor ANJING yang menggigit tuanya...
Hakim Nusantara

Bekasi, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Aug 19, 2009
 
PANCA wrote:
COZ DI MALAYSIA KURANG ACTING DI FILM AND SINGING SO PENGEMBANGANNYA DI INDONESIA
POOR MALAYSIA
lebih bangga artis m'sial pentas di Jakarta dari pada artis Indonesia pentas di US
dan kita memakluminya
kyrie eleison

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Aug 19, 2009
 
post #16 sepetinya copy-paste dr salah satu blog yang pembuatnya terancam dibunuh yhaa... >.<

Since: Jul 09

Jepara, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Aug 19, 2009
 
ninie wrote:
wei.. orang-orang indon.. kamu ingat kamu hebat.. dah la negara miskin... hura hara... penganas... sibuk pula masuk negara orang (malaysia).. kamu semua katak bawah tempurung.. tak tahu ke berapa ramai rakyat indonesia yang illegal di malaysia.. masuk malaysia secara haram..
apalah yang boleh dibanggakan dengan indonesia? hanya bahasa indonesia dan batik... hahaha.. bodoh!!!
oh iya malingsia gagal mengklaim batik ya
karena dunia internasional sudah mengakui batik dari INDONESIA
Azam

Klang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Aug 25, 2009
 
Malaysia tawar pengajian untuk pelajar miskin negara jiran

MALAYSIA-25/08/2009 bersedia menawarkan peluang melanjutkan pengajian kepada pelajar Islam kurang mampu dari Indonesia, Brunei Darussalam dan Singapura di Institut Kemahiran Baitulmal, Institut Profesional Baitulmal, Institut Kemahiran Islam Sarawak (Ikmas) dan Darul Quran di Kuala Kubu Baru.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Jamil Khir Baharom, berkata penawaran tempat belajar untuk melahirkan insan cemerlang itu adalah antara enam persetujuan yang dicapai pada mesyuarat khas Menteri-Menteri Agama Brunei Darussalam, Indonesia, Malaysia dan Singapura (Mabims).
acap

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#21
Mar 19, 2011
 
aq heran kenapa??kita nk begaduh??padahal semua negara ada kelebihan tersendiri..indonesia dan malaysia terkenal di asia kerana keakrapan kedua2 negara...malaysia memerlukan indonesia..dan indonesia memerlukan malaysia...ada setengah negara meanggap malaysia dan indonesia adik beradik..kerana..indo dan mlay x bnyak perbezaan nya...aq cadang kn kita baik2..munggkin kita akan jadi kuasa besar di asia...mahupn dunia..
pati geni

Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#22
Apr 2, 2011
 
astaghfirullah ...ga'ada kata yang pantas untuk di ucapkan sebagai muslim ...anda termasuk orang munafig ...saya dari jauh akan mengutuk anda ...tunggu pemmbalasannya & Allah akan memberikan hukuman yang hukuman yang setimpal .....bertoubatlah sebelum penyakit akan menyerang anda

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

First Prev
of 2
Next Last
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

439 Users are viewing the Malaysia Forum right now

Search the Malaysia Forum:
Title Updated Last By Comments
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 10 min Urang Minang Murtad 67,971
raya dah lalu malontez masih sembunyi jer 27 min Indon tak malu 285
AL QURAN PENUH KEBOHONGAN SUDAH SAATNYA DiMUSNA... (May '12) 31 min benqol rahmati 346
petronas wakil migas asia tengara diperingkat d... 45 min sahabat 55
Malaysian Airlines plane shot down over Ukraine... 50 min I can read 715
FORUM LONTE/GIGOLO (Silakan Isi) (Jul '09) 58 min Suryadi 27,160
Malaysia itu MISKIN , ada bantah?? 59 min Pengawas 51
Bagaimana Cara Ngocok Kontol Yg Nikmat ? (Dec '11) 5 hr leonard 3,467
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 5 hr Lep 3,327
Saya baby mila , cewek bispak (Apr '08) 6 hr Mas 12,867
•••
•••