positif

Shah Alam, Malaysia

#105 Nov 18, 2008
uhuk
hahahhahah
jai

Ipoh, Malaysia

#106 Dec 19, 2008
minggu depan aku beli naza suria..
aku dgr dr kselamatn dahsyt giler..
ade ke dah le langgar lori kt depan belakang kena langgr lori lg..org kat dlm xde ape2..aku rasa dia baca doa naik kenderaan setiap kali dia naik...
ALLAH akan mnolong jika hambanya mgingat-Nya..
Luke

Malaysia

#108 Dec 25, 2008
Actually I owned a waja. My wife bought Naza Suria GS in March 2008. Sometimes I bawak kete ni gi kerja. Supprisingly I kinda like this car so much. Enjin senyap sampai kdg2 tak tau enjin da start. Bawak 110km/h tak rasa laju pun...120km/h above stable. Pickup quite reasonable. FC is very good, nearly 17km/l...but the best part is time ambik conner. Terkejut sebab waja pun kalah.Very stable. Rasa tak logik sebab tayar Suria kecik compare to waja tapi itulah hakikatnya. So far takde problem. Cuma part nak hantar servis je make me very upset.... SC lembab + kena guna fully sinthetic oil. As a conclusion, kalau nak cari kereta yg jimat + good looking + reasonable performance n comfort @ reasonable price....go for SURIA. I already test drive VIVA....first impression sucks.
alonso

Kuala Lumpur, Malaysia

#109 Dec 31, 2008
suria bg aku kereta sampah.kenapa aku cakap mcm tu? coz byk part made in china.waja? settlekan dulu problem power window.viva?klu nk amik biar 1000cc coz power giler and good handling.minyak.....jimat bro.just tukar rim 15 dah rugged.market value pun tinggi bila nk jual.tapi klu lu minat gak selain viva,ko pakai sampai reput je suria tu.xde value
Pit Stop

Kuala Lumpur, Malaysia

#110 Jan 16, 2009
Alonso...I rasa you confused suria dgn sutera. suria purely fabricated in korea. sutera memang kereta dari china. Even dua2 Naza yang bawak ke Malaysia, tapi performance Suria much better than Sutera. suria pernah dapat best compact car in german & UK. viva?
TANAKWAGU SABAH

Kuala Lumpur, Malaysia

#111 Jan 16, 2009
saya setuju dengan AZMAN. saya sudah 1 tahun 6 bulan guna viva. kira puas hati juga dengan keselesaan dari segi penjimatan minyak dan kualiti terutamanya dari segi kuasa pecutan apabila mendaki bukit. viva saya sudah mencecah 60 ribu km perjalanan dan belum ada masalah enjin. masih mcm baru cuma ada bunyi sedikit bunyi longgar pada bahagian bawah dekat tayar kerana selalu jalan gravel. tidak dinafikan bahawa ada juga masalah kecil pada kereta viva seperti power window jem. apapun, tidak perlu bimbang kerana pusat servis sentiasa prihatin dengan masalah kereta viva. Thank's perodua kerana menyediakan kereta yang berkualiti dan mampu milik untuk golongan berpendapatan rendah seperti saya.....
peronaza

Shah Alam, Malaysia

#112 Apr 22, 2009
aku pun tgh usha antara 3 kete ni..
dr gaya komen mybe forza/sutera klua dr crta kot..
so skrg tgh kaji p'bndingan dr segi klbihan & kekurangan antara viva & suria..
mcm lebih t'tarik kpd suria..
hmm..
Veron Shah

Kota Bharu, Malaysia

#113 Apr 22, 2009
baik ko beli proton bro...kalau jual balik kat market harga kereta proton lebih tinggi dari kete kia..percayalah ckp aku...btw myvi vs satria neo...neo lebih bagus, harga lebih kurang...sebelum beli test drive dulu la nak tahu perfomence....suria dan sutera???duhhh ohhh tidakk..lagi2 citra...omg
unmetal

Ipoh, Malaysia

#115 Jul 18, 2009
Jangan beli kereta keluaran NAZA. banyak masalah. aku beli kereta Naza Sutera macam2 masalah. Banyak yang rosak. Kalau nak tulis apa yang rosak tak cukup ruang.Beli kereta Produa lagi bagus.Menyesal aku tolak kereta kancil aku beli kereta Naza ni.
kaizer

Ipoh, Malaysia

#116 Jul 22, 2009
jalott wrote:
naza ..........tak payah ler.
ko letih nanti nak jaga dia.cayalah.wa pakai citra,baru 2 minggu air cond tak fungsi,sun roof leaking,antar kat servis center tak leh nak selesaikan.lupakanlah mimpi nak beli model naza
rilekla bro..xsume keta baru elok..model lain pun sama gak..ada juga yg xelok,naza kualiti pun baik pe..
mangsaSUTERA

Kuching, Malaysia

#117 Jul 24, 2009
tak payah beli la naza sutera ni..
sparepart susah dapat
tunggu bertahun nak tukar stering rack...
sampai sekarang pun belom dapat lagi...
kena pulak dengan waranty dah nak tamat...
memang pihak NAZA tunggu waranty tamat pastu bagitau customer
"Harap maaf, kenderaan anda telah tamat tempoh. Sila beli kenderaan kami yg baru untuk pemanjangan tempoh waranty. Anda adalah pengguna yang kami sayangi. Sekian. Terima kasih."
agak2nya MUSAINI TERENGGANU tak buat keje...
wana

Kuala Lumpur, Malaysia

#118 Aug 14, 2009
hai sume...sy pun pengguna suria jugak da hampir setahun...so far baby sy xbt pangai lg la..tp syg, ade jer manusia yg nak langgar baby saya tu..buruk jer muke depan dia..huhuhuhu
junita

Petaling Jaya, Malaysia

#119 Aug 31, 2009
nak tanye sikt,ok ke pakai naza suria????
chamel

Kuala Lumpur, Malaysia

#120 Nov 8, 2009
Thanks pd u all, skrg br aku tau byk sgt masalah psl nazar. kwn aku nk sgt bli nazar, dia ckp sdp mata mmdg bl tgok kete tu tp x tau plak dalamn byk masalah.
banun

Kuala Lumpur, Malaysia

#121 Dec 28, 2009
saya pun berminat nak beli kia picanto..baru2 ni, picanto baru harga dlm 45-48k..mcm ok.

ada jugak dengar psl break pump problem, banyak pakai minyak...

tapi, kesahihannye...xtaw le betol ke x. Komen negatif n positif sama banyak..

huhu
selamanyavs vivaforever

Malaysia

#122 Jan 21, 2010
aku pilih VIVA coz comel, jimat minyak, dah 2x ulang alik jb-kangar so far xde mslh...i love my car...
nk pilih mn 1, terpulang pd fulus n taste msg2..

cau ci cau...
nie

Sibu, Malaysia

#123 Feb 11, 2010
nazar sutera keta jahanam punya..banyak masalah. kita ditipu oleh nazar
Ajoi

Puchong, Malaysia

#124 May 28, 2010
Aku pun ingat nak sambar Viva. Memula dulu berbulu gak mata tengok design nya. Tapi sekarang dah jatuh cinta pulak ngan Viva.
Ajoi

Puchong, Malaysia

#125 May 28, 2010
Kalau Interior Naza Sutera tu dipindahkan ke Viva alangkah cunnya... Enjin Sutera boleh convert jadi pengangkut kepala sawit.
Joe

Kota Tinggi, Malaysia

#126 Jun 30, 2010
Pada sesiape yang nak beli kereta naza suria .....
Lupakan saja. Problem with gear box .....
kereta baru aje nak masuk 3 tahun ...dah problem.
Ini servis kat dia orang still tak nak ambil berat !
Those who are intend to buy better forget !!!!
Later will regret.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
0172644268 No telefon Pelacur? (Sep '09) 3 min 3some 354
PESAWAT AIRASIA hilang hubungan di surabaya.. 4 min Henrie 113
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 6 min Ciptaan Baru 101,307
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 40 min 3some 4,544
Tuker no hp buat cri psgan ngentot (Aug '12) 41 min Gue LeLaki 67
~_~KORBAN LION AIR HILANG MAYORITAS CINA. tangg... 44 min Enter UsernameBab... 5
Awek gombak & selayang 47 min muadzamshah 2
pesawat malon jatuh lagi dan lagi 1 hr kontoculai 57
Sriwijaya sudah terbukti berpusat dan bermula d... 2 hr Huwahahaha 1,880
Ngaku-Ngaku Airasia Milik Indon - TAK TAHU MALU ! (Oct '09) 5 hr Indonesia Cinta D... 43
More from around the web