“~lif3 i5 w0nd3rful~”

Since: May 07

~l0v3 i5 b34u7iful~

#23 Jul 4, 2008
emy wrote:
ritarita....kau orang ape???
sori terlepas baca ... melayu malaysia dan kamu asal mana???
zann

Malaysia

#24 Jul 18, 2008
bulan 8 saya mahu melawat jakarta tetapi saya tidak tempat tempat menarik untuk dilawati,ada sesiapa boleh bantu?-------
mary

Kulim, Malaysia

#25 Jul 22, 2008
hi
awak berasal dari mana?
nurul

Kulim, Malaysia

#26 Jul 23, 2008
ader saper2 x nk sewakn bilik or umah kt area mergong, alor setar?
master man

Bayan Lepas, Malaysia

#27 Aug 2, 2008
belanja sehari di bandung berapa
Melati

Sarikei, Malaysia

#28 Aug 19, 2008
Hi..

Pada November nanti saya nak ke jakarta. Boleh andah bantu mencari tempat-tempat yuang menarik patut dilawati
ain

Kuala Lumpur, Malaysia

#29 Aug 19, 2008
pape je lah.....
Surabaya

Singapore, Singapore

#30 Sep 21, 2008
Hi... Saya dari surabaya.. Saya ingin bantu semampu saya..

Shopping

Mangga Dua (bargain) barang nya bagusan tapi setahu saya kalo October waktu lebaran hari pertama tutup

Tanah Abang (menurut saya, barangnya lebih kasar dan tanpa AC)

Mall

Mall Taman Anggrek
EX entertainment center(tempat makan 24 jam and entertainment)
Plaza Indonesia
Plaza Senayan, Senayan City dan Plaza Indonesia (semua satu komplex)

Tempat bermain keluarga

Dunia Fantasi
Taman Mini Indonesia
Ancol

Kalo mengambil taksi, sebaiknya taksi blue bird (dikenal paling aman) tapi hati2 banyak tiruannya

Web seputar Jakarta
http://www.expat.or.id/info/jakartamallsshopp...

Kalo ada info Kuala Lumpur boleh dong saya akan ke sana des. Apakah kawasan bukit bintang buka pada hari raya tgl 8? thanks
padang pariaman

Kuala Lumpur, Malaysia

#31 Nov 27, 2008
indonesia mmg bnyk tempat yg menarik...
bali
jakarta
bukit tinggi..dan mcm2 lgi..tq,muslimah jakarta promot indonesia..
jue2

Kuching, Malaysia

#32 Jan 19, 2009
dekat maaysia memang banyak tempat yang menarik tp pot aku takat kl jer....
hisham

Seri Kembangan, Malaysia

#33 Apr 12, 2009
bln nov ni sy nak ke jakarta tlg reply sape yg tahu tempat tempat yg best shopping kat jakarta
qistina

Petaling Jaya, Malaysia

#35 Apr 16, 2009
SAYA SUKA PERGI KE (KLCC) KERANA ADA KOLAM MANDI.SEMASA SAYA MANDI SAYA NAMPAK ORANG MENYELAM SYA PUN NAK CUBA LAIN KALI........!!
Anim

Kuala Lumpur, Malaysia

#36 Apr 23, 2009
sy nk tahu tempat yg menarik n dpt mrelaxkan kpala sy dgn melihat keindahan alam semulajadi??
nurul

Kajang, Malaysia

#37 Apr 29, 2009
pastilah kuala lumpur buka pada tanggal 8 lebaran....

ianya enggak pernah tutup..
Zemy

Petaling Jaya, Malaysia

#38 May 9, 2009
Nak tanya tempat menarik di Bandung Dan Jakarta. saya akan melawat kedua-dua tempat ini pada akhir bulan ini(may 2009). Boleh bagi pandangan di mana tempat menarik di Bandung dan Jakarta, Indonesia. Tempat bersejarah, permandangan yang menarik dan tempat membeli-belah(shopping).
baharurazi ahamad

Kuala Lumpur, Malaysia

#39 Jun 2, 2009
Helo, Saya nak tanya tempat menarik di Surabaya, saya akan melawat tempat ini pada akhir tahun ini(December 2009). Boleh bagi pandangan di mana tempat menarik dan tempat bersejarah,permandangan yang menarik dan tempat membeli-belah(shopping).
dot

Batu Gajah, Malaysia

#40 Jun 6, 2009
Boleh saya tahu, jika hendak membeli kain-kain lace, songket, di mana lebih murah, tanah abang atau pun bandung?

terima kasih ya..:)
miszcome

Klang, Malaysia

#41 Jun 10, 2009
camner percutian di bandung jakarta? kongsi ler, kita pn nk kesana ogos ni

Since: Jul 09

Kuala Lumpur, Malaysia

#42 Jul 9, 2009
14 Aug gw akan terbang ke Jakarta dari Kuala Lumpur. Ada sesiapa yang bisa gwe hubungi?
lim xiao ting

Kuala Lumpur, Malaysia

#43 Aug 22, 2009
i want to see tempat menarik di putrajaya

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 5 min binramelan kazanm... 98,862
KESIAN, INDONESIA DIPIMPIN Oleh DEWA BADUT JOKOWI 8 min UNI Soviet 4,152
Sriwijaya sudah terbukti berpusat dan bermula d... 11 min Mohd Am 1,143
mengapa wajah orang jawa selalu abstrak (Sep '12) 15 min q jawa 11
AKU GAY mau isap KONTOL/KOTE (Mar '10) 15 min rio 9,744
gigolo malaysia wanita syg (Sep '10) 1 hr sucii 78
KENAPA KRISTEN MARAH DiSEBUT KAFIR ? (Mar '12) 1 hr Djiko 26
More from around the web