Formalay (Vote) Hentikan menyebut INDON

Created by TamuSenja on Nov 26, 2012

24 votes

Click on an option to vote

Setuju

Tidak setuju

Berkecuali / Tidak memihak

Bergantung pada respon Forindo

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#104 Nov 27, 2012
_malon_goblok wrote:
halah malon..malon
Aku rasa nasib bangsamu akan terus begini kerana kamu memilih cara ini.

sorry...kepada forumer yang berhati jernih mereka akan dapat kebaikan dan kami menghormati mereka.

salam....

“amende lon naik hantu yer”

Since: Oct 12

jom kita naik hantu,malaysia

#105 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
Aku rasa nasib bangsamu akan terus begini kerana kamu memilih cara ini.
sorry...kepada forumer yang berhati jernih mereka akan dapat kebaikan dan kami menghormati mereka.
salam....
bangsa gue gak akan kenapa napa kalo negara sekecil malaysial hilang dari muka bumi

tak payah provok

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#106 Nov 27, 2012
_malon_goblok wrote:
<quoted text>bangsa gue gak akan kenapa napa kalo negara sekecil malaysial hilang dari muka bumi
tak payah provok
kita mengamalkan budaya yang hampir sama tapi kita bersikap dengan berbeza 'value'(behavioural sub-culture).

“amende lon naik hantu yer”

Since: Oct 12

jom kita naik hantu,malaysia

#107 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
kita mengamalkan budaya yang hampir sama tapi kita bersikap dengan berbeza 'value'(behavioural sub-culture).
sikap malon yang pagar makan tanaman memang berbahaya

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#108 Nov 27, 2012
_malon_goblok wrote:
<quoted text>sikap malon yang pagar makan tanaman memang berbahaya
persepsi ...?

“amende lon naik hantu yer”

Since: Oct 12

jom kita naik hantu,malaysia

#109 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
persepsi ...?
sudah terbukti
Malontolol

Yogyakarta, Indonesia

#110 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
Tapi saya sarankan kepada formalay teruskan cara berkomunikasi denga sopan dan bahasa yang baik.
Supaya bangsa kita tidak dikenali sebagai orang2 yang kasar dan tidak berdisiplin.
Soal saling menghina harap dijauhkan , kalu forindo berbuat sesuatu diluar batas kesopanan biarkan saja kerana itu melambangkan keperibadian bangsa mereka.
Jangan kita jadi seperti mereka.
Kamu dan yin yin sama saja
Berpura2 menawarkan perdamaian tapi hati busuk berbulu.
Kenapa perangai orang seorang peribadi di cop sebagai perangai BANGSA ?
Buat Generalization, macam sesetengah malon yang meng cop orang "INDON" semua setaraf PATI babu penjenayah pengotor merempat.
Sombong sekali kamu LON
Malontolol

Yogyakarta, Indonesia

#111 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
Aku rasa nasib bangsamu akan terus begini kerana kamu memilih cara ini.
sorry...kepada forumer yang berhati jernih mereka akan dapat kebaikan dan kami menghormati mereka.
salam....
Bangsamu?
Inilah Hasil brainwash ameno.
Ketuanan Malon bangsa paling mulia uber allez all around the world
Malontolol

Yogyakarta, Indonesia

#112 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
kita mengamalkan budaya yang hampir sama tapi kita bersikap dengan berbeza 'value'(behavioural sub-culture).
Prettttt

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#113 Nov 27, 2012
Malontolol wrote:
<quoted text>
Kamu dan yin yin sama saja
Berpura2 menawarkan perdamaian tapi hati busuk berbulu.
Kenapa perangai orang seorang peribadi di cop sebagai perangai BANGSA ?
Buat Generalization, macam sesetengah malon yang meng cop orang "INDON" semua setaraf PATI babu penjenayah pengotor merempat.
Sombong sekali kamu LON
jadinya aku harus berperangai dan berbudi seperti kamu? Itu yang dikatakan tidak sombong?

“amende lon naik hantu yer”

Since: Oct 12

jom kita naik hantu,malaysia

#114 Nov 27, 2012
Malontolol wrote:
<quoted text>
Kamu dan yin yin sama saja
Berpura2 menawarkan perdamaian tapi hati busuk berbulu.
Kenapa perangai orang seorang peribadi di cop sebagai perangai BANGSA ?
Buat Generalization, macam sesetengah malon yang meng cop orang "INDON" semua setaraf PATI babu penjenayah pengotor merempat.
Sombong sekali kamu LON
gue setuju sama yang ini si sepet yin yin aka zubor itu emang biangnya provokator agama aja gak jelas

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#115 Nov 27, 2012
_malon_goblok wrote:
<quoted text>gue setuju sama yang ini si sepet yin yin aka zubor itu emang biangnya provokator agama aja gak jelas
ko nak samakan aku dengan mereka?...atau cuma ciri2nya saja?

“amende lon naik hantu yer”

Since: Oct 12

jom kita naik hantu,malaysia

#116 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
ko nak samakan aku dengan mereka?...atau cuma ciri2nya saja?
dua duanya

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#117 Nov 27, 2012
_malon_goblok wrote:
<quoted text>dua duanya
kalau kedua2nya aku...orang pertama yang macam itu ..kamu.
Malontolol

Yogyakarta, Indonesia

#118 Nov 27, 2012
Sudahlah kamu faham yang aku maksud, tetapi terlalu pongah untuk mengakuinya.

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#119 Nov 27, 2012
Malontolol wrote:
Sudahlah kamu faham yang aku maksud, tetapi terlalu pongah untuk mengakuinya.
menilai diri juga salah satu caranya bukan hanya memaksa orang lain.

“amende lon naik hantu yer”

Since: Oct 12

jom kita naik hantu,malaysia

#120 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
kalau kedua2nya aku...orang pertama yang macam itu ..kamu.
jangan lempar batu sembunyi tangan lon

“Heil, mein Fuhrer ”

Since: Nov 12

Heidenheim, Germany

#121 Nov 27, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
menilai diri juga salah satu caranya bukan hanya memaksa orang lain.
Yang akur ya berdua...hehehehe

“BebyJKT48”

Since: Sep 12

Location hidden

#122 Nov 27, 2012
malonyet tak berani mengingatkan forumer2 di forum lain buat ga berkata indon.. malonyet tak berani bertindak untuk bersepakat membuang kata indon.. loe mau berkawan dgn kami,kawan loe ini tak mau dikata indon tapi loe tak mau,kawan taik..
gw berharap loe terus berkata indon biar bangsa gw terus membenci loe..
gw berharap loe provakasi kami terus,biar tambah kuat bangsi gw.. pupuk dan sirami terus kebencian kami,jangan harap loe bisa berkawan dgn kami.

Since: Mar 12

Batu Pahat, Malaysia

#123 Nov 27, 2012
mohon off dulu..sudah mengantuk esok kerja. sudah 2 hari 'annual leave'..habiskan cuti tahunan kalau di malaysia ini.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 4 min Urang Minang Murtad 107,069
Low IQ, Punca Indon Dijajah Asing? 6 min ranbir kapoor 291
KASlHAN KPD M'SIA TAK BOLEH BELI HELICOPTER,BRU... 12 min malayahudi 45
Tanah,galian,mineral indon majoriti dikuasai as... 13 min ranbir kapoor 542
iSLAM BUKAN AGAMA (Dec '13) 15 min 81321223118ASU815... 12
PANTUN membahas IQ sahaja 26 min isrmirdh 201
Singapura Pemberi Utang Terbesar RI (Dec '13) 32 min isrmirdh 645
Sriwijaya sudah terbukti berpusat dan bermula d... 4 hr Bravoer 2,709
More from around the web