Formalay (Vote) Hentikan menyebut INDON

Created by TamuSenja on Nov 26, 2012

24 votes

Click on an option to vote

Setuju

Tidak setuju

Berkecuali / Tidak memihak

Bergantung pada respon Forindo

First Prev
of 8
Next Last

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#1 Nov 26, 2012
Disediakan pooling untuk melihat response.

Perlu jujur.

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#2 Nov 26, 2012
kita lihat apa reply forumer

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#3 Nov 26, 2012
Tak mau vote?

hehehehe

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#4 Nov 26, 2012
formalay sudah tido..kita lihat esok.

aku juga mau rehat..selamat mlm.

Since: Apr 11

Kuala Lumpur, Malaysia

#5 Nov 26, 2012
Saya vote setuju saja la bang , bagi saya kalau sebutan itu boleh menyebabkan ketidak selesaan kepada mereka memang patutlah kita ubah sebutan itu mengikut kehendak mereka sebab asal sebutan itu adalah dari generasi golongan awal mereka kat Malaysia dan hanya mereka sendiri juga di zaman ini mengubah sebutan buat mereka .....kita follow je kehendak mereka itu kerana ianya adalah hak mereka sendiri .
Mahu dipanggil Indo ker, TKI ker, WNI ker, Indonesia ker atau ada nama baru ya terserah .....asalkan jangan ada maki-hamun dan caciang .

For my own Malaysia and Indonesia we are family .

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#6 Nov 26, 2012
getting to know each other.

Since: Apr 11

Kuala Lumpur, Malaysia

#7 Nov 26, 2012
TamuSenja wrote:
getting to know each other.
Yup, from to know each other it's gonna build the understanding and harmony relationship .
Don berak

Satellite Provider

#8 Nov 26, 2012
Wuwuu org sane nk ke ?

Since: Apr 11

Kuala Lumpur, Malaysia

#9 Nov 26, 2012
What do you mean ?
Don berak

Satellite Provider

#10 Nov 26, 2012
Would they stop calling 'malon'? When ? Hehe

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#11 Nov 26, 2012
yin-yin wrote:
What do you mean ?
setakat ini tak dapat lihat kesanggupan forindo.

Sikap malaysian lebih terbuka.
Don berak

Satellite Provider

#12 Nov 26, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
setakat ini tak dapat lihat kesanggupan forindo.
Sikap malaysian lebih terbuka.
kehkeh see ?

Since: Mar 12

Pasir Gudang, Malaysia

#13 Nov 26, 2012
Don berak wrote:
<quoted text>
kehkeh see ?
idak
it's ok .

Malaysian diluar sana tak tau 'malon' tu apa.
Don berak

Satellite Provider

#14 Nov 26, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
idak
it's ok .
Malaysian diluar sana tak tau 'malon' tu apa.
ngeehehe btol2

Since: Apr 11

Kuala Lumpur, Malaysia

#15 Nov 26, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
setakat ini tak dapat lihat kesanggupan forindo.
Sikap malaysian lebih terbuka.
Tak apa la bang , memang wajar kalau Malaysian lebih sikap terbuka daripada Malaysian bersikap not truly Asia......because we are the one truly Asia we are very open minded .

Tetapi ada juga ramai Indonesian yang cintakan kedamaian disini la bang , cuma mereka diam saja .

Since: Apr 11

Kuala Lumpur, Malaysia

#16 Nov 26, 2012
TamuSenja wrote:
<quoted text>
idak
it's ok .
Malaysian diluar sana tak tau 'malon' tu apa.
Bagi kita perkataan seumpama itu tidak punya sebarang erti la ....tak ada dalam kamus pun .....jadi abaikan saja .
Dona

United States

#17 Nov 26, 2012
Setubuh
YIN YIN BETINA BERKONTOL

Jakarta, Indonesia

#18 Nov 26, 2012
setuju yin.....
ma LON diganti jadi LON te
cocokkkkk
jadi abaikan saja

Since: Apr 11

Kuala Lumpur, Malaysia

#19 Nov 26, 2012
alang-alang LON lebih baik namakan LON+DON=LONDON aja .
Haji Muhammad Abdullah

Jakarta, Indonesia

#20 Nov 26, 2012
Kepada orang2 Malaysia yang pintar dan yang terhormat

Orang2 Indonesia diajarkan dan diwajibkan untuk menghormati orang orang lain, sehingga nama orang lain, nama bangsa, nama negara tidak boleh disingkat, tidak boleh dipotong

Jika orang Indonesia memotong nama orang lain, berarti orang Indonesia tersebut tidak menghormati orang lain misalnya

Nabi Muhammad tidak boleh dipotong menjadi Nabi Muh, harus dikatakan, wajib diucapkan Nabi Muhammad.

Nabi Adam tidak boleh dipotong menjadi Nabi Ad, harus disebut dan wajib ditulis Nabi Adam

Ketika orang2 Malaysia memotong Indonesia menjadi INDON, ini merupakan penghamunan (penghinaan, caci-maki, ejekan) terhadap orang2 Indonesia.

Orang2 Indonesia dilarang (tidak boleh) memotong nama MALAYSIA menjadi MALAS

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 8
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
KESIAN, INDONESIA DIPIMPIN Oleh DEWA BADUT JOKOWI 11 min melawanjokowi 2,482
DEBAT ISLAM VS KRISTEN. Fakta: ISLAM GAK AKAN M... (Jun '13) 12 min Bondet 92,506
kristen mengajarkan sex bebas....! (Feb '10) 51 min Indonesia Hebat 1,168
nombor awek-awek boleh 'makan' berserta lokasi (Feb '11) 53 min shiful 52
bocoran nomor toto/4d hari ini 54 min weree 4
prediksi togel toto magnum 4d 5d 6d 1 hr ALI DARI MALAYSIA 37
Club tante girang (Aug '10) 2 hr dhanie 3,922
No telefon gay 0175322044 (Nov '10) 3 hr Regan1310 4,138
Saya baby mila , cewek bispak (Apr '08) 5 hr WAYAN 13,322
FORUM LONTE/GIGOLO (Silakan Isi) (Jul '09) 10 hr richo alexsandro 27,851

Malaysia People Search

Addresses and phone numbers for FREE