goila

Petaling Jaya, Malaysia

#254 Aug 15, 2008
rm 15 pun berkira nak labur 1 juta..puih!
saudagar wang

Kuala Lumpur, Malaysia

#256 Aug 23, 2008
Nana-Kuching wrote:
Dah semuanya penipu, MLM semuanya penipu, abis apa yang betul...bengong aku ni,
tp x smua tipu cuba la la visione ok punye
yabetul

Kuala Lumpur, Malaysia

#257 Aug 23, 2008
penyelidik bank wrote:
<quoted text>
bank ni kau orng semua kena siasat betul..jgn terkena lak nanti..menyesal bila dah sign semua..yg kukuh bank rakyat, bank pertanian, maybank, citi bank..dll cimb, bank islam..kat angakatan tentera dia tak terima ..polis leh lak..mesti ade yg tak kena...pertama kali aku jumpa bank cmni..nampak sanagat tak cekap dan baru nak belajar management..ha2
Nampak sangat akal tak global....mana bank yang kukuhpun tak tahu.........
Pegawai Bank Negara

Shah Alam, Malaysia

#258 Aug 23, 2008
Amaran Untuk Pelabur

Aktiviti pengambilan deposit secara haram selalunya berselindung dengan pelbagai cara untuk menipu orang awam menjadi mangsa skim pelaburan haram, antaranya, melalui tawaran pemberian emas dan barang berharga yang lain sebagai sebahagian daripada pulangan yang dijanjikan. Selain itu, orang ramai juga disogok dengan dakwaan bahawa deposit itu diterima sebagai pinjaman kepada syarikat.

Aktiviti pengambilan deposit secara haram seringkali digambarkan mampu memberi kadar faedah atau pulangan yang tinggi atau tidak realistik dalam suatu masa yang singkat berbanding dengan institusi-institusi berlesen yang lain. Bagaimanapun, skim-skim seperti ini tidak boleh bertahan lama;

Jangka hayat skim-skim seperti ini bergantung kepada penyertaan pelabur baru di mana dana pelaburan yang diterima akan digunakan untuk pembayaran dividen kepada pelabur lama. Sekiranya syarikat pengendali gagal mendapatkan pelabur baru, skim ini akan gagal kerana ketiadaan sumbangan dana dari pelabur baru.

Pada permulaannya, pelabur-pelabur awal akan dibayar pulangan pelaburan seperti yang dijanjikan. Bagaimanapun, akhirnya pengendali akan melarikan diri dengan wang deposit yang dipungut apabila pengendali mendapati skim akan mengalami kegagalan yang akhirnya menjadikan pelabur rugi.
fakhrul

Johor Bahru, Malaysia

#262 Aug 23, 2008
buluhmas bukan skim cepat kaya@pelaburan@MLM..
tapi konsep upah sbg promoter..
dia bayar upah kita iklankan sykt BULUHMas..
pasaraya la..
cara bulehmas lebih kukuh drpd cara2 pasaraya besar di negara ni...
di buat iklan tapi kita yang untung.
kalau xbrape yakin boleh guna peguam tapi upahnya setakat 8bulan jerla..
jom..
0179550853 @ 0139730639
Hampir Kena Tipu

Shah Alam, Malaysia

#264 Aug 23, 2008
Aku dah nak kena tipu ngan kompeni ni..

Nama kompeni dia Aura Lestari Sdn. Bhd.

Aku tak tau la sape yang penipu sebenarnye..ada sorang brader tu terang marketing plan kat aku.. aku dapat tau dari flyers..aku terus contact dia..
tengok duit beribu2 kat dalam bank statement..
cair beb!!!

memang letup beb!!!
modal ada RM495 pastu RM1495 pastu ada RM3495..
ada yang untuk orang malas tapi bajet besar sikit.. RM10ribu sampai RM 50ribu..

Pastu kelakar beb!!! Berniaga pakai Wang Pos..

Aku pon pergila check ngan bank negara ngan polis...
Polis kata dia tak tau kalo benda ni ok ke x?
dia suh aku check kat Bank Negara..

pastu rupe-rupenyer Syarikat ngan orang2 yg buat ni semua pembohong...

Sial jer...
Nasib baik tak terbang duit aku rm500...
tak tau la ngan orang yang dah labur sampai RM10ribu.. melayang-layang beb!

Ingat tau nama dia ' Program Panggilan Modal"

tapi dia ada tulis Aura Modal Aura Lestari..

Hati-hati la korang sumer yang ada kat malaysia ni..

Since: Aug 08

Petaling Jaya, Malaysia

#265 Aug 23, 2008
Pegawai Bank Negara wrote:
Amaran Untuk Pelabur
Aktiviti pengambilan deposit secara haram selalunya berselindung dengan pelbagai cara untuk menipu orang awam menjadi mangsa skim pelaburan haram, antaranya, melalui tawaran pemberian emas dan barang berharga yang lain sebagai sebahagian daripada pulangan yang dijanjikan. Selain itu, orang ramai juga disogok dengan dakwaan bahawa deposit itu diterima sebagai pinjaman kepada syarikat.
Aktiviti pengambilan deposit secara haram seringkali digambarkan mampu memberi kadar faedah atau pulangan yang tinggi atau tidak realistik dalam suatu masa yang singkat berbanding dengan institusi-institusi berlesen yang lain. Bagaimanapun, skim-skim seperti ini tidak boleh bertahan lama;
Jangka hayat skim-skim seperti ini bergantung kepada penyertaan pelabur baru di mana dana pelaburan yang diterima akan digunakan untuk pembayaran dividen kepada pelabur lama. Sekiranya syarikat pengendali gagal mendapatkan pelabur baru, skim ini akan gagal kerana ketiadaan sumbangan dana dari pelabur baru.
Pada permulaannya, pelabur-pelabur awal akan dibayar pulangan pelaburan seperti yang dijanjikan. Bagaimanapun, akhirnya pengendali akan melarikan diri dengan wang deposit yang dipungut apabila pengendali mendapati skim akan mengalami kegagalan yang akhirnya menjadikan pelabur rugi.
encik pegawai.. banyak lagi ke duit kerajaan? kalau nak duit tambahan, g serbu buluh mas, besi buruk pnya program, hai o, lemberger, ikt la presentation mereka... gebang je lebih. kesian kat orang2 kg...

“pioneer mantap”

Since: May 07

Location hidden

#266 Aug 24, 2008
Hampir Kena Tipu wrote:
Aku dah nak kena tipu ngan kompeni ni..
Nama kompeni dia Aura Lestari Sdn. Bhd.
Aku tak tau la sape yang penipu sebenarnye..ada sorang brader tu terang marketing plan kat aku.. aku dapat tau dari flyers..aku terus contact dia..
tengok duit beribu2 kat dalam bank statement..
cair beb!!!
memang letup beb!!!
modal ada RM495 pastu RM1495 pastu ada RM3495..
ada yang untuk orang malas tapi bajet besar sikit.. RM10ribu sampai RM 50ribu..
Pastu kelakar beb!!! Berniaga pakai Wang Pos..
Aku pon pergila check ngan bank negara ngan polis...
Polis kata dia tak tau kalo benda ni ok ke x?
dia suh aku check kat Bank Negara..
pastu rupe-rupenyer Syarikat ngan orang2 yg buat ni semua pembohong...
Sial jer...
Nasib baik tak terbang duit aku rm500...
tak tau la ngan orang yang dah labur sampai RM10ribu.. melayang-layang beb!
Ingat tau nama dia ' Program Panggilan Modal"
tapi dia ada tulis Aura Modal Aura Lestari..
Hati-hati la korang sumer yang ada kat malaysia ni..
Terima kasih kerna tampil bagi tau ttg kompeni nie. Kenyataan anda bole selamatkan beribu warga forum yang lain. Bagusnye sdra bagi tau nama marketer tu sekali.

Tuan tanah.
observer

Bahau, Malaysia

#268 Aug 27, 2008
ada lagi 1 company forex yg menipu.

NETGAIN MALAYSIA SDN BHD. JGN MASUK DLM PERANGKAP NETGAIN. PENIPU BESAR MACAM FARFLEX DAN GLOBAL COMMERCE

“pioneer mantap”

Since: May 07

Location hidden

#269 Aug 28, 2008
kawan-kawan macam mana pula dengan Novalife yang gempaq tu?dengar kata dari admin apimutual yang dah lingkup tu. minta diselidikan dan hebahkan di sini k. TQ
montoya

Malaysia

#271 Aug 29, 2008
asaputra2002 wrote:
kawan-kawan macam mana pula dengan Novalife yang gempaq tu?dengar kata dari admin apimutual yang dah lingkup tu. minta diselidikan dan hebahkan di sini k. TQ
aku pernah terbaca menda ni, Sahabat Raja Izzudin...Novalife (betul lupa kat mane)?
Dia ni ada kena mengena dgn Noradz ke?
hang kulop

Malaysia

#272 Aug 29, 2008
pko wrote:
salam,
kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang franchais,supply n trading,hubungi saya.ahad ni,03 Aug, di wisma getah asli(depan klcc)bermula jam 1.30 pm sehingga 6pm akan berlangsung seminar/kursus bagaimana nak buat duit semudah 5k dalam sebulan.budak tengah belajar n pekerja kilang pun boleh buat.ada yang dah dapat 100k dalam 2 bulan sahaja.tenaga pengajar mempunyai 12 tahun pengalaman dalam industri.pernah melatih orang australia,new zealand n banyak lagi negara how to make money in this in this industry.seminar/kursus dalam bahasa melayu/english.harga tiket hanya RM40 (4 jam kursus/seminar). jgn lepaskan peluang yang jarang dapat dengan harga sebegini rendah. Pasti berbaloi dan tidak akan menyesal
019-2052734
Al Malieq Faisal
Fuyoh!! 100k dlm 2 bulan.. Gempak!! Camni tak yah gi university.. tak yah ambik PHD.. tak yah gi sekolah pun boleh!!! Penipu punya orang!! Haram Wei!! dengan hanya seminar 4 jam leh jd kaya?? suruh kementerian pelajaran tutup semua sekolah!! bg seminar kat Murid2 sekolah 4 jam!! Negara Kayalah.. wakakaka!! Bodoh!!
"tenaga pengajar mempunyai 12 tahun pengalaman dalam industri.pernah melatih orang australia,new zealand n banyak lagi negara how to make money in this in this industry"-->> 12 tahun menipu duit org!! Penipu!!
Kepada rakan2 jgnlh mudah tertipu benda2 mcm ni..
ko buat sabun 'amoura' tu ke?(sory kalu salah heja)
aku kaya

Bahau, Malaysia

#273 Aug 29, 2008
bleh x sape2 yang dah dpt gaji buluhmas tu komen pasal buluhmas? aku nak wat network tp x yakin lagi sebab kene tunggu sbulan lagi baru aku dpt gaji..
adinara

Malaysia

#274 Aug 29, 2008
takung wrote:
<quoted text>
encik pegawai.. banyak lagi ke duit kerajaan? kalau nak duit tambahan, g serbu buluh mas, besi buruk pnya program, hai o, lemberger, ikt la presentation mereka... gebang je lebih. kesian kat orang2 kg...
Suruh la BNM serbu kedai TOTO atau 4D. Sah ambil duit orang bulat-bulat. Itu terang-terang tipu orang, Haram pulak tu..

Since: Aug 08

kuala lumpur

#275 Aug 29, 2008
ASAL KORG NI layu sgt!!!!!!!! x payah nk senaraikan guna je akal fikira...tu la meLAYU yg SUMBU pantang dgr pelaburan yg mendatgkan hasil yg singkat mule la mcm semut jumpe gula..sume meLAYU serbu!!!

pastu cina2 senyum je!!!!! lain kali wat la bisnes sendiri untung rugi korg puas hati bkn nye nk cepat kaya!!!

bluddyfool!!!!!!!!!! COWARD!!!!!!!!

SHAME ON U!!!!!!!!!!

Since: Aug 08

Sungai Buloh, Malaysia

#277 Sep 6, 2008
adinara wrote:
<quoted text>
Suruh la BNM serbu kedai TOTO atau 4D. Sah ambil duit orang bulat-bulat. Itu terang-terang tipu orang, Haram pulak tu..
tu ada lesen... LESEN JUDI... yang dah tau muslim tu buat apa g..? tempat tu sebagai ujian untuk orng islam. tempat hiburan org kafir... akai ada?

Since: Aug 08

Sungai Buloh, Malaysia

#278 Sep 6, 2008
langsai wrote:
ASAL KORG NI layu sgt!!!!!!!! x payah nk senaraikan guna je akal fikira...tu la meLAYU yg SUMBU pantang dgr pelaburan yg mendatgkan hasil yg singkat mule la mcm semut jumpe gula..sume meLAYU serbu!!!
pastu cina2 senyum je!!!!! lain kali wat la bisnes sendiri untung rugi korg puas hati bkn nye nk cepat kaya!!!
bluddyfool!!!!!!!!!! COWARD!!!!!!!!
SHAME ON U!!!!!!!!!!
bukak biz pon bermula dengan 1 (bos)..mesti ada asistant dan ada pekerja... konsep MLM jugak..heheheh kena pandai la menilai yang mana intan dan yg mana permata... ha yg aku buat ni berlian...nak?

Since: Aug 08

kuala lumpur

#279 Sep 6, 2008
Asal korg ni bengap sgt...dah name skim mestila skim BODOH!!!!!!!!

TU LA meLAYU pantang dgr pelaburan yg mndtgkan hasil dgn cepat mulelah mcm semut jumpe gule.......

kalo korg x MEMOTEK+MEMANTAT=ZINA

xde nye meLAYU DUNGU skrg niiiiiii

COWARD!!!
Johari jauhari

Kuala Lumpur, Malaysia

#280 Sep 6, 2008
Haaaaaaaaaaaaaaaaa...MYGH2u yang meletop letop dulu apa dah jadi?Keeeeeeee dah masuk senarai perniagaan menipu?Bagi balik modal konon....alasan geniusla tu konon nak suruh orang bertenang.Biro umno dipergunakan plak tu, kononnya akan memantau mygh2u.Weyy..ape dungu punya alasan ni...Dunia...dunia....
jengjeng

Johor Bahru, Malaysia

#281 Sep 6, 2008
jiran aku lagi dahsyat melabur rm150 tunggu empat bulan dapat rm7000 entah betul.. tak

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
mencari kenalan orang brunei (Jan '10) 3 hr kellin 230
Janji steve kean! 5 hr Sukbhir singh 4
Ah long disini, sapa mau pinjam duit ? (Jun '08) 6 hr putrie 16
cari bohsia kedah,janda d teman seks (Sep '10) 8 hr abang open 344
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) 8 hr Irdina 3,776
nak cari mak datin gersang (Sep '10) Thu amr 796
nak cari awek area ipoh (Oct '07) Wed ayie 263

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE