Senarai perniagaan Dan Skim Penipu Di Malaysia

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 11)

Showing posts 201 - 220 of441
|
Go to last page| Jump to page:
goila

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#254
Aug 15, 2008
 
rm 15 pun berkira nak labur 1 juta..puih!
saudagar wang

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#256
Aug 23, 2008
 
Nana-Kuching wrote:
Dah semuanya penipu, MLM semuanya penipu, abis apa yang betul...bengong aku ni,
tp x smua tipu cuba la la visione ok punye
yabetul

Puchong, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#257
Aug 23, 2008
 
penyelidik bank wrote:
<quoted text>
bank ni kau orng semua kena siasat betul..jgn terkena lak nanti..menyesal bila dah sign semua..yg kukuh bank rakyat, bank pertanian, maybank, citi bank..dll cimb, bank islam..kat angakatan tentera dia tak terima ..polis leh lak..mesti ade yg tak kena...pertama kali aku jumpa bank cmni..nampak sanagat tak cekap dan baru nak belajar management..ha2
Nampak sangat akal tak global....mana bank yang kukuhpun tak tahu.........
Pegawai Bank Negara

Melaka, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#258
Aug 23, 2008
 
Amaran Untuk Pelabur

Aktiviti pengambilan deposit secara haram selalunya berselindung dengan pelbagai cara untuk menipu orang awam menjadi mangsa skim pelaburan haram, antaranya, melalui tawaran pemberian emas dan barang berharga yang lain sebagai sebahagian daripada pulangan yang dijanjikan. Selain itu, orang ramai juga disogok dengan dakwaan bahawa deposit itu diterima sebagai pinjaman kepada syarikat.

Aktiviti pengambilan deposit secara haram seringkali digambarkan mampu memberi kadar faedah atau pulangan yang tinggi atau tidak realistik dalam suatu masa yang singkat berbanding dengan institusi-institusi berlesen yang lain. Bagaimanapun, skim-skim seperti ini tidak boleh bertahan lama;

Jangka hayat skim-skim seperti ini bergantung kepada penyertaan pelabur baru di mana dana pelaburan yang diterima akan digunakan untuk pembayaran dividen kepada pelabur lama. Sekiranya syarikat pengendali gagal mendapatkan pelabur baru, skim ini akan gagal kerana ketiadaan sumbangan dana dari pelabur baru.

Pada permulaannya, pelabur-pelabur awal akan dibayar pulangan pelaburan seperti yang dijanjikan. Bagaimanapun, akhirnya pengendali akan melarikan diri dengan wang deposit yang dipungut apabila pengendali mendapati skim akan mengalami kegagalan yang akhirnya menjadikan pelabur rugi.
fakhrul

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#262
Aug 23, 2008
 
buluhmas bukan skim cepat kaya@pelaburan@MLM..
tapi konsep upah sbg promoter..
dia bayar upah kita iklankan sykt BULUHMas..
pasaraya la..
cara bulehmas lebih kukuh drpd cara2 pasaraya besar di negara ni...
di buat iklan tapi kita yang untung.
kalau xbrape yakin boleh guna peguam tapi upahnya setakat 8bulan jerla..
jom..
0179550853 @ 0139730639
Hampir Kena Tipu

Melaka, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#264
Aug 23, 2008
 
Aku dah nak kena tipu ngan kompeni ni..

Nama kompeni dia Aura Lestari Sdn. Bhd.

Aku tak tau la sape yang penipu sebenarnye..ada sorang brader tu terang marketing plan kat aku.. aku dapat tau dari flyers..aku terus contact dia..
tengok duit beribu2 kat dalam bank statement..
cair beb!!!

memang letup beb!!!
modal ada RM495 pastu RM1495 pastu ada RM3495..
ada yang untuk orang malas tapi bajet besar sikit.. RM10ribu sampai RM 50ribu..

Pastu kelakar beb!!! Berniaga pakai Wang Pos..

Aku pon pergila check ngan bank negara ngan polis...
Polis kata dia tak tau kalo benda ni ok ke x?
dia suh aku check kat Bank Negara..

pastu rupe-rupenyer Syarikat ngan orang2 yg buat ni semua pembohong...

Sial jer...
Nasib baik tak terbang duit aku rm500...
tak tau la ngan orang yang dah labur sampai RM10ribu.. melayang-layang beb!

Ingat tau nama dia ' Program Panggilan Modal"

tapi dia ada tulis Aura Modal Aura Lestari..

Hati-hati la korang sumer yang ada kat malaysia ni..

Since: Aug 08

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#265
Aug 23, 2008
 
Pegawai Bank Negara wrote:
Amaran Untuk Pelabur
Aktiviti pengambilan deposit secara haram selalunya berselindung dengan pelbagai cara untuk menipu orang awam menjadi mangsa skim pelaburan haram, antaranya, melalui tawaran pemberian emas dan barang berharga yang lain sebagai sebahagian daripada pulangan yang dijanjikan. Selain itu, orang ramai juga disogok dengan dakwaan bahawa deposit itu diterima sebagai pinjaman kepada syarikat.
Aktiviti pengambilan deposit secara haram seringkali digambarkan mampu memberi kadar faedah atau pulangan yang tinggi atau tidak realistik dalam suatu masa yang singkat berbanding dengan institusi-institusi berlesen yang lain. Bagaimanapun, skim-skim seperti ini tidak boleh bertahan lama;
Jangka hayat skim-skim seperti ini bergantung kepada penyertaan pelabur baru di mana dana pelaburan yang diterima akan digunakan untuk pembayaran dividen kepada pelabur lama. Sekiranya syarikat pengendali gagal mendapatkan pelabur baru, skim ini akan gagal kerana ketiadaan sumbangan dana dari pelabur baru.
Pada permulaannya, pelabur-pelabur awal akan dibayar pulangan pelaburan seperti yang dijanjikan. Bagaimanapun, akhirnya pengendali akan melarikan diri dengan wang deposit yang dipungut apabila pengendali mendapati skim akan mengalami kegagalan yang akhirnya menjadikan pelabur rugi.
encik pegawai.. banyak lagi ke duit kerajaan? kalau nak duit tambahan, g serbu buluh mas, besi buruk pnya program, hai o, lemberger, ikt la presentation mereka... gebang je lebih. kesian kat orang2 kg...

“pioneer mantap”

Since: May 07

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#266
Aug 24, 2008
 
Hampir Kena Tipu wrote:
Aku dah nak kena tipu ngan kompeni ni..
Nama kompeni dia Aura Lestari Sdn. Bhd.
Aku tak tau la sape yang penipu sebenarnye..ada sorang brader tu terang marketing plan kat aku.. aku dapat tau dari flyers..aku terus contact dia..
tengok duit beribu2 kat dalam bank statement..
cair beb!!!
memang letup beb!!!
modal ada RM495 pastu RM1495 pastu ada RM3495..
ada yang untuk orang malas tapi bajet besar sikit.. RM10ribu sampai RM 50ribu..
Pastu kelakar beb!!! Berniaga pakai Wang Pos..
Aku pon pergila check ngan bank negara ngan polis...
Polis kata dia tak tau kalo benda ni ok ke x?
dia suh aku check kat Bank Negara..
pastu rupe-rupenyer Syarikat ngan orang2 yg buat ni semua pembohong...
Sial jer...
Nasib baik tak terbang duit aku rm500...
tak tau la ngan orang yang dah labur sampai RM10ribu.. melayang-layang beb!
Ingat tau nama dia ' Program Panggilan Modal"
tapi dia ada tulis Aura Modal Aura Lestari..
Hati-hati la korang sumer yang ada kat malaysia ni..
Terima kasih kerna tampil bagi tau ttg kompeni nie. Kenyataan anda bole selamatkan beribu warga forum yang lain. Bagusnye sdra bagi tau nama marketer tu sekali.

Tuan tanah.
observer

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#268
Aug 27, 2008
 
ada lagi 1 company forex yg menipu.

NETGAIN MALAYSIA SDN BHD. JGN MASUK DLM PERANGKAP NETGAIN. PENIPU BESAR MACAM FARFLEX DAN GLOBAL COMMERCE

“pioneer mantap”

Since: May 07

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#269
Aug 28, 2008
 
kawan-kawan macam mana pula dengan Novalife yang gempaq tu?dengar kata dari admin apimutual yang dah lingkup tu. minta diselidikan dan hebahkan di sini k. TQ
montoya

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#271
Aug 29, 2008
 
asaputra2002 wrote:
kawan-kawan macam mana pula dengan Novalife yang gempaq tu?dengar kata dari admin apimutual yang dah lingkup tu. minta diselidikan dan hebahkan di sini k. TQ
aku pernah terbaca menda ni, Sahabat Raja Izzudin...Novalife (betul lupa kat mane)?
Dia ni ada kena mengena dgn Noradz ke?
hang kulop

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#272
Aug 29, 2008
 
pko wrote:
salam,
kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang franchais,supply n trading,hubungi saya.ahad ni,03 Aug, di wisma getah asli(depan klcc)bermula jam 1.30 pm sehingga 6pm akan berlangsung seminar/kursus bagaimana nak buat duit semudah 5k dalam sebulan.budak tengah belajar n pekerja kilang pun boleh buat.ada yang dah dapat 100k dalam 2 bulan sahaja.tenaga pengajar mempunyai 12 tahun pengalaman dalam industri.pernah melatih orang australia,new zealand n banyak lagi negara how to make money in this in this industry.seminar/kursus dalam bahasa melayu/english.harga tiket hanya RM40 (4 jam kursus/seminar). jgn lepaskan peluang yang jarang dapat dengan harga sebegini rendah. Pasti berbaloi dan tidak akan menyesal
019-2052734
Al Malieq Faisal
Fuyoh!! 100k dlm 2 bulan.. Gempak!! Camni tak yah gi university.. tak yah ambik PHD.. tak yah gi sekolah pun boleh!!! Penipu punya orang!! Haram Wei!! dengan hanya seminar 4 jam leh jd kaya?? suruh kementerian pelajaran tutup semua sekolah!! bg seminar kat Murid2 sekolah 4 jam!! Negara Kayalah.. wakakaka!! Bodoh!!
"tenaga pengajar mempunyai 12 tahun pengalaman dalam industri.pernah melatih orang australia,new zealand n banyak lagi negara how to make money in this in this industry"-->> 12 tahun menipu duit org!! Penipu!!
Kepada rakan2 jgnlh mudah tertipu benda2 mcm ni..
ko buat sabun 'amoura' tu ke?(sory kalu salah heja)
aku kaya

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#273
Aug 29, 2008
 
bleh x sape2 yang dah dpt gaji buluhmas tu komen pasal buluhmas? aku nak wat network tp x yakin lagi sebab kene tunggu sbulan lagi baru aku dpt gaji..
adinara

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#274
Aug 29, 2008
 
takung wrote:
<quoted text>
encik pegawai.. banyak lagi ke duit kerajaan? kalau nak duit tambahan, g serbu buluh mas, besi buruk pnya program, hai o, lemberger, ikt la presentation mereka... gebang je lebih. kesian kat orang2 kg...
Suruh la BNM serbu kedai TOTO atau 4D. Sah ambil duit orang bulat-bulat. Itu terang-terang tipu orang, Haram pulak tu..

Since: Aug 08

kuala lumpur

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#275
Aug 29, 2008
 
ASAL KORG NI layu sgt!!!!!!!! x payah nk senaraikan guna je akal fikira...tu la meLAYU yg SUMBU pantang dgr pelaburan yg mendatgkan hasil yg singkat mule la mcm semut jumpe gula..sume meLAYU serbu!!!

pastu cina2 senyum je!!!!! lain kali wat la bisnes sendiri untung rugi korg puas hati bkn nye nk cepat kaya!!!

bluddyfool!!!!!!!!!! COWARD!!!!!!!!

SHAME ON U!!!!!!!!!!

Since: Aug 08

Batu Caves, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#277
Sep 6, 2008
 
adinara wrote:
<quoted text>
Suruh la BNM serbu kedai TOTO atau 4D. Sah ambil duit orang bulat-bulat. Itu terang-terang tipu orang, Haram pulak tu..
tu ada lesen... LESEN JUDI... yang dah tau muslim tu buat apa g..? tempat tu sebagai ujian untuk orng islam. tempat hiburan org kafir... akai ada?

Since: Aug 08

Batu Caves, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#278
Sep 6, 2008
 
langsai wrote:
ASAL KORG NI layu sgt!!!!!!!! x payah nk senaraikan guna je akal fikira...tu la meLAYU yg SUMBU pantang dgr pelaburan yg mendatgkan hasil yg singkat mule la mcm semut jumpe gula..sume meLAYU serbu!!!
pastu cina2 senyum je!!!!! lain kali wat la bisnes sendiri untung rugi korg puas hati bkn nye nk cepat kaya!!!
bluddyfool!!!!!!!!!! COWARD!!!!!!!!
SHAME ON U!!!!!!!!!!
bukak biz pon bermula dengan 1 (bos)..mesti ada asistant dan ada pekerja... konsep MLM jugak..heheheh kena pandai la menilai yang mana intan dan yg mana permata... ha yg aku buat ni berlian...nak?

Since: Aug 08

kuala lumpur

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#279
Sep 6, 2008
 
Asal korg ni bengap sgt...dah name skim mestila skim BODOH!!!!!!!!

TU LA meLAYU pantang dgr pelaburan yg mndtgkan hasil dgn cepat mulelah mcm semut jumpe gule.......

kalo korg x MEMOTEK+MEMANTAT=ZINA

xde nye meLAYU DUNGU skrg niiiiiii

COWARD!!!
Johari jauhari

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#280
Sep 6, 2008
 
Haaaaaaaaaaaaaaaaa...MYGH2u yang meletop letop dulu apa dah jadi?Keeeeeeee dah masuk senarai perniagaan menipu?Bagi balik modal konon....alasan geniusla tu konon nak suruh orang bertenang.Biro umno dipergunakan plak tu, kononnya akan memantau mygh2u.Weyy..ape dungu punya alasan ni...Dunia...dunia....
jengjeng

Pontian, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#281
Sep 6, 2008
 
jiran aku lagi dahsyat melabur rm150 tunggu empat bulan dapat rm7000 entah betul.. tak

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 201 - 220 of441
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

10 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 9 hr balak teguh 666
PAKATAN RAKYAT tak layak mentadbir negara (Feb '10) 11 hr GuaTempurung telanKS 39,232
don't pray for mh370 12 hr anonim 175
Bandar Seri Begawan: Brunei oil production to f... (Nov '13) 17 hr Bulu idung labat 11
AirAsia flight shoots off runway in Brunei 17 hr Bulu idung labat 13
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) 18 hr kenatry 18,966
kenapa MELAYU BRUNEI TIDAK SUKA ORANG IBAN ....... (Apr '13) 23 hr bossKOJAK3 1,650
•••
•••