Comments
81 - 100 of 131 Comments Last updated Dec 19, 2012
castello

Kuala Lumpur, Malaysia

#111 Apr 9, 2011
harga gold naik giler bro..doa aje la agar vgmc sape 2015...suksessss....
anti haram

Malaysia

#112 Apr 12, 2011
kau orang dah kaji ke halal haram, memang tolong org melayu yang islam, bila pemakanan dah haram lg senang la nak buat benda2 yang dilaknat Allah.. pelaburan yang mendatangkan pendapatan keuntungan tetap, xda nak rugi atau risiko dah confirm haram, tanya cikgu tadika pun tau.. yahudi memang nak lingkupkan orang islam, x dpt cara zahir, batin pun jadila.. cuba kau orang cio berapa banyak org bkn islam masuk VGMC kat malaysia, cina lg ramai kaya, takat 1 lot xsampai 4k org cina kampung boleh beli sekurang2nya 20 lot sorang. kalau VGMC ni perlukan modal pusingan untuk invest gold diaorang xperlu promote org melayu yang kebanyakan mampu msk 2-3 lot, tu pun ramai kena buat loan.. tp biasala org kita, kalau sesuatu benda boleh mendapatkan keuntungan diri sendiri confirm kita kata benda nie halal.. tepuk dada tanya selera, nak masuk untuk menyenangkan diri utk sementara sila masuk, kalau fikir haram sampai ke anak cucu jangan masuk..
goldfish

Malaysia

#113 Apr 20, 2011
anti-haram

Haram ada pelbagai jenis. Skop dia luas sgt. Kau mengaji pondok mana? Kau x penah buat benda haram? Perfectnya kau. Kau faham urusan jual beli? Kau faham maksud riba? Kau faham apa bentuk "keuntungan tetap" yg diberi kepada oleh VGMC?

Eh hello,kau pernah tgk MELAYU ada 100lot? Apa masalah kau nak banding MELAYU CINA HINDU and OTHERS?

Aku bukan ahli VGMC tapi aku hairan dengan ORANG MALAYSIA yang suka menjatuhkan masyarakat sendiri.

Kau rasa VGMC 100% haram? Kau faham tgk trading menggunakan akal,kudrat,tenaga di depan komputer berjam-jam tanpa tidur. Itu bukan berusaha namanya?

Berusaha berniaga x semestinya kau tarik meja,kayuh basikal,pacak payung di pasar malam. Byk caranya utk BERNIAGA. Dlm erti lain BERNIAGA adalah TRADING. Kau faham?

X perlu sebut anak cucu. Siapa tentukan kau boleh hidup sampai ada anak cucu?

Kau nak sekolahkan orang lain,tgk diri sendiri dulu.Kalau x faham,xpasti,buat rujukan. Bukan buat hasutan. Selamat beramal ANTI-HARAM.
BRU

Kuala Belait, Brunei Darussalam

#114 May 1, 2011
Eh kenapa VGMC portal tak mahu ah?
BRU

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

#115 May 2, 2011
Opps sorry, rupa2nya under maintenance, now ok dah
VGMC power

Malaysia

#116 May 3, 2011
sgt2 berpuas hati dgn pulangan dari investment ni...peace!
VGMC power

Malaysia

#117 May 3, 2011
Berita baik utk pelabur2 VGMC.
Bersama kita meningkatkn taraf ekonomi masing2.

LONDON - Harga emas dunia diramal meningkat sebanyak 13 peratus pada tahun ini menjadikan harga logam itu mencecah sehingga AS$1,600 (RM4,840) bagi satu auns (28.3 gram).

Kenaikan itu berterusan sejak 2001 didorong oleh kebimbangan terhadap inflasi yang tinggi dan kadar faedah global yang rendah.

"Kami tidak akan terkejut jika melihat harga emas melepasi AS$1,600 sebelum hujung tahun ini," kata Pengerusi Eksekutif firma penyelidikan GFMS Ltd., Philip Klapwijk dalam laporan terbarunya yang disiarkan semalam.

Ramalan itu tidak berubah daripada jangkaan awal yang dikeluarkan pada Januari lalu selepas harga emas mencatat harga tertinggi dalam sejarah iaitu AS$1,478.18 (RM4,472.23) bagi setiap auns di London pada Isnin lalu.

"Para pelabur terus bimbang mengenai inflasi dan kerajaan-kerajaan dilihat kurang berminat untuk mengetatkan polisi kewangan. Kedudukan kewangan kerajaan juga menjadi alasan kenapa pelabur kekal fokus terhadap pasaran emas.

"Penerimaan kenaikan harga oleh para pengguna akan membantu meningkatkan permintaan terhadap barang kemas selain menyediakan platform kukuh untuk pelabur menaikkan harga emas menjadi lebih tinggi," kata Klapwijk.
anti haram

Malaysia

#118 May 3, 2011
goldfish
Haram ada pelbagai jenis. Skop dia luas sgt. Kau mengaji pondok mana? Kau x penah buat benda haram? Perfectnya kau. Kau faham urusan jual beli? Kau faham maksud riba? Kau faham apa bentuk "keuntungan tetap" yg diberi kepada oleh VGMC?
aku nak tny kau sikit.. yang dapat tiap2 bulan dr vgmc tu bukan ke "keuntungan tetap"
yang kau dpt walaupun kau x besengkang mata depan komputer.. yang trading hanya beberapa aunz aje..
BRU

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

#119 May 5, 2011
Alhamdulilah, hidup vgmc hidup terus heheh
budak baik

Malaysia

#120 May 15, 2011
segala hukum halal dan haram kena rujuk pada ulamak.... jgn kita pandai buat hukum sendiri klu tak tahu tanyalah Ustaz atau org yg arif tentang perlaburan emas mcm VGMC ni....
budak baik

Malaysia

#121 May 15, 2011
apapn buat masa sekarang VGMC terbaik....
helasnaziza

Alor Setar, Malaysia

#122 Jun 13, 2011
awas vgmc skang ujung tanduk, tunggu nak kena serbu
oleh bank negara.
sapa2 yg dah masuk sila jual segera emas anda
dan keluarkan duit anda dgn SEGERA!!!
rugi sikit x per drp merana... ikhlas.
BRU

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

#124 Jun 15, 2011
EH HELASNAZIZA....

Mcamana kamu tahu Bank Negara nak serbu, Ko ingat Bapa ko punya Bank tu....Apa bukti Bank Negara nak serbu, Pegilah kat US Panama serbulah kalau berani.......Jangan nak kacau oranglah lebih baik ko simpan saja TANDUK ko baik2 haha.........
yop kulub

Kangar, Malaysia

#125 Jul 20, 2011
yang tak join tu janganlah dengki
ORG KAMPUNG

Malaysia

#126 Aug 9, 2011
suruhanjaya security dah bagi amaran vgmc ada dalam senarai tidak didaftar kenapa korang gatai nak join...lantak korang lah
goldfish

Malaysia

#127 Aug 31, 2011
ORG KAMPUNG : Memang x didaftar di Malaysia dan not listed oleh SSM,ianya didaftar di offshore Panama Republic. Kalau didaftar di Malaysia,agak2 ada org nk simpan lagi dlm ASB,ASNB,Wawasan2020?
jeng3

Asia/Pacific Region

#128 Sep 1, 2011
Tumpang tanya.. Apa akan terjadi kepada share kita selepas tahun 2015..
mat y

Malaysia

#130 Oct 5, 2011
tepuk dada tanya iman,dunia akhir zman ni mcam2.....

Since: Oct 11

Kuching, Malaysia

#131 Oct 6, 2011
saya dah join semenjak 12/5/2010
kalau dah dapat duit tu.. jangan joli sakan..

labur sikit kat

i. Public Mutual unit PIEF
ii. Beli gold barang kemas kat Public Gold.. kemudian
pajak kat Bank Rakyat.. dapat 70% beli balik public
Mutual atau simpan kat ASB
iii. Beli Gold kat Public Bank..

semua saya dah buat..
sikit-sikit lama-lama jadi bukit..
melayu baru

Petaling Jaya, Malaysia

#133 Oct 9, 2011
jeng3 wrote:
Tumpang tanya.. Apa akan terjadi kepada share kita selepas tahun 2015..
Ini petikan yg saya ambil drp faq web VGMC untuk menjawab pertanyaan sdr.:

2.0 About Virgin Gold Convertible Preferred Stocks (CPS)2.01 What is Virgin Gold CPS?
Virgin Gold is currently undergoing an exercise that issues fresh Convertible Preferred Stocks (CPS). It invites willing investors worldwide to join in this offer. CPS is a type of stock that has conversion prices named at issuance, so it can be converted to the company's common stocks at the set rate. Virgin Gold CPS holders will receive fixed monthly dividends and reserve full rights to convert their stocks into common stocks. This can be done by paying 50% of the price difference between their CPS subscription price and IPO price when Virgin Gold launches an Initial Public Offering (IPO). For example, if a Virgin Gold CPS holder subscribed his CPS at $1.20 and the IPO offering price is $4.20; he will then need to pay 50% x (4.20 1.20)=$1.50 per share in order to convert his CPS to public listed common shares.
2.02 What if I do not wish to convert my Virgin Gold CPS into common stocks during IPO?
We will refund to you the full amount of monies you paid to subscribe to your CPS.

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
don't pray for mh370 4 hr Rudy 243
kenapa MELAYU BRUNEI TIDAK SUKA ORANG IBAN ....... (Apr '13) 5 hr Halim Asnawi 1,668
Malaysia & Brunei adalah 2 negara kaya raya, In... 6 hr Tuan Karim Junjungan 3
^^ SABAH & SARAWAK sah milik BRUNEI (Jul '12) 6 hr Tuan Karim Junjungan 421
ORANG BRUNEI BANGSA PALiNG PEMALAS!! (Aug '10) 10 hr Tuan Karim Junjungan 3,265
pesugihan ghoib tanpa tumbal 12 hr - LokaJaya - 3
Malaysia sells Petronas assets to Brunei nation... (Dec '13) 22 hr Tuan Karim Junjungan 37
•••
Enter and win $5000
•••

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••