Kenapa rumah di 'FASA 2 Puncak alam' MURAH????

Created by baiduri on Apr 21, 2009

133 votes

Click on an option to vote

jauh dari pusat bandar

ada hantu antartuya

infrastruktur kurang

rumah area tu diganggu misteri

ada sejarah silam

lipan

Puchong, Malaysia

#89 Oct 7, 2010
budak2 ni ckp je menyampah dgn mcd..nanti tgk la beduyun2 budak itm pg buat assgn atau discussion kat situ.
pastu ramai jugak budak itm jugak yg akan mengketedarah mcd, terutamanya bile dpt duit ptptn.
emmm

Bandar, Malaysia

#93 Oct 22, 2010
bestnye duk kt puncak alam.......
Toyol Puncak

Malaysia

#94 Oct 22, 2010
emmm wrote:
bestnye duk kt puncak alam.......
hoho.. best2 duk sini..
makanan biasa2 jer (still mahal & x sedap mana)
budak2 baik2 (dah 3 kali patah kan side mirror motor aku)
Petrol pump ada 2 (selalu gak offline petang2)

Bendera?

Oiii... BESAR nya mengambang..
Saya

Alor Setar, Malaysia

#96 Oct 27, 2010
Kuala Lumpur pun nak jadi pesat membangun cam skrg nie ambik masa, bkn nyer 2, 3hari...Puncak Alam pun cam tu jugak...bagi la peluang... baru sgt dibangunkan.

Mana2 pun kita tinggal...Apa pun kita buat...Dah lumrah manusia...ada je kekurangan...Saya yg memang serba kekurangan nie bersyukur tinggal di puncak alam..sekurang2nya ada gak tempat saya anak branak berteduh

Sekian, terima kasih.
Jitra

Chicago, IL

#97 Oct 29, 2010
Exora wrote:
Kepada 'pelabur berpengalaman'.. Jgn guna status ni jika xpndai b,hujah dgn fakta.. Klu apt kt puncak alam harga 5 ribu.sy pasti akn beli 20 buah.. RM5K x 20 buah= RM100k.klu buat loan Monthly payment br RM500 utk 20biji rumah..skrg sewa apt kt puncak alam sekurang2nye RM500. So RM500 X 20 buah= RM10K. untung bersih RM9500. ini br fakta.'pelabur berpengalaman' kata lbh ramai org b,minat investment di bukit beruntung dr puncak alam.itu 100% fakta palsu. Sy nasihatkn en. Pergi mana2 bank minta listing rumah lel0ng.. B,sepah rumah kt bukit beruntung sje yg harga sgt murah tp masih xlaku.puncak jgn hrp la jmpe,klu ade p0n,mahal.. Utk jd pakar pelaburan,kena kaji fakta,jgn kaji rs2. Atau pelabur berpengalaman yg selalu rugi.
Saya nak beli rumah end lot kat Seksyen 12 - RM120,000 apa komen tuan? Terima kasih.
Jitra

Chicago, IL

#98 Oct 29, 2010
Saya nak beli rumah teres 2 tingkat end lot di seksyen 12 - RM120,000. Apa komen tuan? Terima kasih.

“ALLAH HAFIZ”

Since: Jun 10

Kuala Lumpur, Malaysia

#99 Oct 29, 2010
Jitra wrote:
Saya nak beli rumah teres 2 tingkat end lot di seksyen 12 - RM120,000. Apa komen tuan? Terima kasih.
Oh murahnya, mana boleh dapat semurah itu Bro?
Saya rasa corner lot double storey terrace houses di kaw. itu berharga around RM300K or more.
Allahua'lam
lipan

Malaysia

#100 Oct 29, 2010
murah la ko dpt 120k je..aku tanye kt ijm tu corner lot 360k n above..
sabrina

Asia/Pacific Region

#101 Nov 3, 2010
Corner lot tanah besar sket..end lot xbrape ade tanah,so xsame harga..
nway, corner lot double storey puncak alam xsmp kot rm300K, so far plg mhl yg sy survey rm210K..tu pn sbb die da reno,ade grill etc.*peace*
exora

Malaysia

#103 Nov 8, 2010
Jitra wrote:
Saya nak beli rumah teres 2 tingkat end lot di seksyen 12 - RM120,000. Apa komen tuan? Terima kasih.
dpt lg ke harga mcm tu kt sane? mcm x logik, tp mungkin dapat.awak kena tgk condition rumah dulu. rumah sy kt sek 10, semi d cluster sy sewakan RM1350.sy baru beli 1 corner lot kat alam suria 40 X 70 RM364000. last corner lot yg diorg jual RM490000.rumah contoh utk rumah jenis tate kt shah alam 2.can u imagine how fast d price going up? for ur information, di shah alam 2 ade 1 highway under construction link terus ke shah alam, expected only 10 to 15 minute to shah alam.shah alam 2 juga adalah lokasi plan pembangunan tapak commercial( pusat bandar). sila rujuk pelan pembangunan shah alam 2 & IJM land.
nahar

Klang, Malaysia

#104 Nov 21, 2010
cuba hampa check rumah puncak alam kat http://www.rumahpuncakalam.com
Real Estate Negotiator

Melaka, Malaysia

#105 Dec 5, 2010
PERHATIAN !!

Nak beli rumah di Bandar Puncak Alam (Phase 1 - Phase 4)?!?!
Hubungilah saya !!
Harga terbaik ditawarkan !!
Servis terbaik punya !!
Hehehe !!

Edzwan 012-7607310
IPC Island Property Consultants Sdn Bhd
(E01563)
zainol bakhtiar

Malaysia

#106 Dec 12, 2010
kenaper korang tak percaye hantu tu ade.sedare aku ade yang dah kene.mase tu dia main game dengan sedare aku shahrul.shahrul tu tuan punye rumah.mase tengah main shahrul ni pergi kencing.sedare aku ni main je lah.tibe-tibe sedare aku ni nampak hantu masuk bilik
eika

Puchong, Malaysia

#107 Dec 26, 2010
ade lg x apartment nk dijual kt PA..??
mie

Kuala Lumpur, Malaysia

#108 Jan 12, 2011
jauh naik bukit turun bukit baru sampai
forex syariah

Doha, Qatar

#110 Jan 15, 2011
saya nak jual rumah apartment saya di puncak alam .Apartment cinta 2-27.Fasa 2.Jual murah sebab tak duduk situ.Luas 680sqft.3 bilik 2 bilik air.Tak pernah duduk lagi sebab saya kerja oversea.Harga 80K.sms saya 0172664492
forex syariah

Doha, Qatar

#111 Jan 15, 2011
boleh nego lagi
khas

Lunas, Malaysia

#112 Jan 15, 2011
forex syriah duduk diam dapat duit,
tiap2 minggu dapat duit tidur pun dapat duit,
daftar percuma dahulu baru dapat lihat web ini didlamnya luar biasa
peluang di beri free

www.royaltyfx.com/join.php...
Ryan

Putrajaya, Malaysia

#113 Mar 15, 2011
puncak alam is still ulu & bad for investment!!!
zul

Kuala Lumpur, Malaysia

#114 Mar 25, 2011
sy berminat bli rumah di sek 12. sy nk tau crime rate, standard harga utk sewa & apa2 info yg berkaitan. Harga yg ditwarkn Rm104k. minta forumer dpt bg pendapat. tq

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 20 min zakaria tun aminah 128,111
Pakaian mandi kolam renang lelaki? (Oct '09) 24 min malaysiafree 779
suka tak isteri anda memakai stokin? (May '09) 1 hr lanciau 539
Brunei yakin jadi negara maju 12 hr zaki bin abbas 5
kenapa aku mufaraqah dari pas? (Jul '11) 13 hr expas 30
pengajaran buat pas (Nov '11) 14 hr expas 3
brunei is a racist country? (Jun '13) Sat Very easy 35
More from around the web