agro multy trading

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 38)

Showing posts 741 - 760 of1,827
|
Go to last page| Jump to page:
penyokong kelimat

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#794
May 21, 2011
 
libas diorg ni kelimat dgn talipinggang tu huhuhuhu
ko ni idup dlm fantasi ke kelimat
kalau ye pun nk berangan jgn la lebh sgt
nmpk sgt ko tak matang mcm budak2 ribena
inforia

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#795
May 21, 2011
 
amtb akan dijadikan anak angkat olih kementerian pertanian dan asas tani,tunggu kemunculan dan pengisytiharan olih pak menteri
tak percaya

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#796
May 22, 2011
 
takde bukti tak percaya lah
tak masok berita pun, paper pun tak masok
ni indah khabar dari rupa ni
senduduk

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#797
May 22, 2011
 
huhu mcm2 dah pos kat sini
rata2 hilang keyakinan, bagi la update yg rasmi dgn bukti bukan main komen je

kalau mcm ni mcm mana nak ramaikan ahli, ni dah dekat ke hujung bulan nih, apa cerita permohonan tu, dokumen dah siap ke belum??

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#799
May 22, 2011
 
qodoq7 wrote:
woi KeliMat....
ramainya yg puji ko kat dalam ni....
hahahahha..... patut ler BODO....
tak tau nak beza rupanya keldai ni...
appa lu cerita??? lu la bodoh.. tin kosong.. dekat thread AZZ habis kena maki hamun.. appa lu cerita sini?? lu pegi jawab rintihan ahli2 AZZ lu dula.. lu xda jawapanka???

post#663.. jawabla oi.. ekau jgn tukar2 topik lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kayo ke apo??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla kodok lucah oi....

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 topik lagi kelah oi.. nanti den buek kelah goreng apo tak dapek.. huhu..

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#800
May 22, 2011
 
senduduk wrote:
la teruknya ko ni kelimat
duk paste benda yg dah lps
nampak sgt ko dh tak bole nk thn
azz akan byr, dh janji dgn ssm
jgn lari topik la, ni thread amtb, bkn azz
amtb apa citer? dah bagi permohonan tu?
ni dah 21hb, tinggal seminggu je lagi
appa lu cerita??? lu pegila jawab rintihan ahli2 AZZ lu dulu.. lu xda jawapanka???

post#663.. jawabla oi.. ekau jgn tukar2 topik lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kayo ke apo??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla kodok lucah oi....

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 topik lagi oi.. copek2.. siapo dapek jawab den bori satey kodok 44 cucuk.

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#801
May 22, 2011
 
nak tau wrote:
salam
nak info terkini ttg amtb harap jgn suruh saya call ofis, takde duit dah ni, harap ada wakil amtb yg dpt jwb kat sini
kesian.. ni lagi satu contoh ahli AZZ yg kehabisan duit kerana membantu syarikat mendapatkan skim copek kayo... nak call pun xdo luit.. huhu
kelah malaya

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#802
May 22, 2011
 
awas, awas, awas

skim cepat kaya

modal rm 5000.00

pulangan rm 21500.00

j/masa 3 thn

keuntungan rm 7165.00 setahun

peratus keuntungan melebihi 140% setahun

inilah yg dikatakan skim cepat kaya

tiada kelulusan skim kepentingan

dibawah skim kepentingan, keuntungan yg diiktiraf olih ssm tidak melebihi 30%

sykt ini sedang mengambil deposit dari orang ramai secara haram.
kelah malaya

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#803
May 22, 2011
 
KUALA LUMPUR: Berselindung di sebalik pengiklanan di blog, forum, laman sosial facebook atau penawaran skim pelaburan dalam sektor asas tani, skim pelaburan haram dikesan muncul kembali ibarat ‘cendawan tubuh lepas hujan’ dengan memerangkap mangsanya membabitkan kerugian jutaan ringgit.

Hasil pemantauan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mendapati trend itu begitu popular walaupun pada dasarnya rakyat negara ini lebih bersikap berhati-hati ketika membuat penilaian sebelum melabur.

Kebanyakan skim yang ditawarkan itu mirip kepada Skim Cepat Kaya Pak Man Telo yang popular sekitar tahun 1980-an.

Ketua Pegawai Eksekutif SSM, Datuk Azmi Ariffin berkata, awal tahun ini, seramai 35 peserta yang melabur dalam projek tanaman serai secara berkelompok di Kuala Kubu Bharu, dekat sini dan menyertai skim itu selain dijanjikan pulangan pelaburan sehingga 680 peratus daripada pelaburan asal dilaporkan tertipu membabitkan kerugian mencecah RM600,000.

“Sejarah mengajar kita supaya mengambil sikap berhati-hati dalam membuat pelaburan. Pengajaran daripada kegagalan Skim Cepat kaya Pak Man Telo itu sendiri adalah contoh klasik yang boleh dijadikan rujukan.
kelah malaya

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#805
May 22, 2011
 
SSM Dapati Skim Pelaburan Secara Pawah Ikan Arowana Tidak Sah

----------

KUALA LUMPUR, 16 Jun (Bernama)-- Pemantauan oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) terhadap satu skim pelaburan secara pawah yang ditawarkan kepada orang ramai dalam ternakan ikan Arowana di Bukit Merah, mendapati ia tidak didaftarkan secara sah, sekali gus menyebabkan pelaburan tersebut tidak dilindungi.

SSM dalam satu kenyataan berkata aktiviti skim tersebut lebih ke arah kategori Skim Kepentingan, iaitu penglibatan satu kumpulan pelabur secara kolektif dalam sesuatu kepentingan melalui sumbangan wang.

"Hanya syarikat awam (Berhad) sahaja dibenarkan untuk menganjur Skim Kepentingan, dan ia perlulah didaftarkan untuk melindungi pelaburan yang dibuat oleh pelabur dalam aktiviti-aktiviti skim pelaburan yang ditawarkan.

"Skim ternakan ikan Arowana ini diklasifikasikan sebagai skim kongsi tani, dan sehingga kini hanya satu skim sahaja didaftarkan mengikut kategori ini iaitu skim tanaman kelapa sawit," kata SSM.

Sehubungan itu, SSM menegaskan mana-mana pihak yang ingin menganjurkan skim pelaburan secara pawah dalam penternakan ikan Arowana supaya mendaftarkan skim tersebut terlebih dahulu.

"Sekiranya didapati aktiviti penawaran pelaburan dalam skim tersebut masih dijalankan tanpa didaftar, tindakan undang-undang akan diambil.

"Orang ramai dinasihatkan tidak melabur dalam skim tersebut sehingga ia didaftarkan secara sah oleh SSM," katanya.
kelah malaya

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#806
May 22, 2011
 
Siaran Akhbar

PENTERNAKAN IKAN AROWANA DI BUKIT MERAH, PERAK

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) telah memantau aktiviti-aktiviti berkaitan skim pelaburan secara pawah yang ditawarkan kepada orang ramai dalam ternakan ikan Arowana di Bukit Merah, Perak.

Hasil pemantauan mendapati skim-skim pelaburan tersebut memenuhi kriteria-kriteria yang ditetapkan oleh seksyen 84 Akta Syarikat 1965 untuk diklasifikasikan sebagai Skim Kepentingan di bawah Akta Syarikat 1965.

Secara amnya, Skim Kepentingan bermaksud penglibatan satu kumpulan pelabur secara kolektif dalam sesuatu kepentingan melalui sumbangan wang. Antara kriteria-kriteria yang dimaksudkan di atas adalah seperti berikut:

(a) Peserta dikehendaki membuat bayaran kepada syarikat, sama ada secara tunai atau sebagainya untuk menyertai skim yang ditawarkan;
(b) Peserta bukan merupakan pemegang syer dalam syarikat penganjur ;
(c) Peserta tidak terlibat dalam pengurusan skim tersebut ;
(d) Peserta mempunyai kepentingan dalam perniagaan atau skim yang ditawarkan sebagai contoh:
(i) mempunyai kepentingan dalam keuntungan, aset atau realisasi di dalam perniagaan skim tersebut ; atau
(ii) dijanjikan pulangan atau keuntungan atau dipengaruhi untuk mengharapkan faedah daripada usaha-usaha penganjur.

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#808
May 22, 2011
 
kelah malaya wrote:
SSM Dapati Skim Pelaburan Secara Pawah Ikan Arowana Tidak Sah
----------
KUALA LUMPUR, 16 Jun (Bernama)-- Pemantauan oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) terhadap satu skim pelaburan secara pawah yang ditawarkan kepada orang ramai dalam ternakan ikan Arowana di Bukit Merah, mendapati ia tidak didaftarkan secara sah, sekali gus menyebabkan pelaburan tersebut tidak dilindungi.
SSM dalam satu kenyataan berkata aktiviti skim tersebut lebih ke arah kategori Skim Kepentingan, iaitu penglibatan satu kumpulan pelabur secara kolektif dalam sesuatu kepentingan melalui sumbangan wang.

appa lu cerita??? appa lu mengarut2ni?? lu xleh bela nasib ahli2 lu ka kelah malaya??? apa hak lu rembat duit ahli?? sampai nak call pun diorg xda luit..

post#663.. jawabla kelah malaya oi.. ekau jgn tukar2 topik lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kayo ke apo??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla kelah malaya..

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 topik lagi kelah oi.. nanti den buek kelah goreng apo tak dapek.. huhu..
"Hanya syarikat awam (Berhad) sahaja dibenarkan untuk menganjur Skim Kepentingan, dan ia perlulah didaftarkan untuk melindungi pelaburan yang dibuat oleh pelabur dalam aktiviti-aktiviti skim pelaburan yang ditawarkan.
"Skim ternakan ikan Arowana ini diklasifikasikan sebagai skim kongsi tani, dan sehingga kini hanya satu skim sahaja didaftarkan mengikut kategori ini iaitu skim tanaman kelapa sawit," kata SSM.
Sehubungan itu, SSM menegaskan mana-mana pihak yang ingin menganjurkan skim pelaburan secara pawah dalam penternakan ikan Arowana supaya mendaftarkan skim tersebut terlebih dahulu.
"Sekiranya didapati aktiviti penawaran pelaburan dalam skim tersebut masih dijalankan tanpa didaftar, tindakan undang-undang akan diambil.
"Orang ramai dinasihatkan tidak melabur dalam skim tersebut sehingga ia didaftarkan secara sah oleh SSM," katanya.
apa lu tukar2 topik lagi??

lu jawabla supaya org ramai tak tertipu dgn lu.. lu xda telurka?? ka telur lu tinggal sebiji??

huhu..

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#809
May 22, 2011
 
kelah malaya wrote:
Siaran Akhbar
PENTERNAKAN IKAN AROWANA DI BUKIT MERAH, PERAK
Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) telah memantau aktiviti-aktiviti berkaitan skim pelaburan secara pawah yang ditawarkan kepada orang ramai dalam ternakan ikan Arowana di Bukit Merah, Perak.
Hasil pemantauan mendapati skim-skim pelaburan tersebut memenuhi kriteria-kriteria yang ditetapkan oleh seksyen 84 Akta Syarikat 1965 untuk diklasifikasikan sebagai Skim Kepentingan di bawah Akta Syarikat 1965.
Secara amnya, Skim Kepentingan bermaksud penglibatan satu kumpulan pelabur secara kolektif dalam sesuatu kepentingan melalui sumbangan wang. Antara kriteria-kriteria yang dimaksudkan di atas adalah seperti berikut:
(a) Peserta dikehendaki membuat bayaran kepada syarikat, sama ada secara tunai atau sebagainya untuk menyertai skim yang ditawarkan;
(b) Peserta bukan merupakan pemegang syer dalam syarikat penganjur ;
(c) Peserta tidak terlibat dalam pengurusan skim tersebut ;
(d) Peserta mempunyai kepentingan dalam perniagaan atau skim yang ditawarkan sebagai contoh:
(i) mempunyai kepentingan dalam keuntungan, aset atau realisasi di dalam perniagaan skim tersebut ; atau
(ii) dijanjikan pulangan atau keuntungan atau dipengaruhi untuk mengharapkan faedah daripada usaha-usaha penganjur.
appa lu cerita??? apa lu tukar2 topikni?? AZZ lu xda jawapanka??

jawablah supaya org ramai tak tertipu lagi.. sudah2lah menipu org ramai tu..

post#663.. jawabla kelah malaya oi.. ekau jgn tukar2 topik lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kaya ke apo namo ea..??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla kelah malaya..

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 topik lagi kelah oi.. nanti den buek kelah goreng apo tak dapek.. huhu..

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#811
May 22, 2011
 
nak tau wrote:
salam
nak info terkini ttg amtb harap jgn suruh saya call ofis, takde duit dah ni, harap ada wakil amtb yg dpt jwb kat sini
kesian.. ni lagi satu contoh ahli AZZ yg kehabisan duit kerana membantu syarikat mendapatkan skim copek kayo... nak call pun xdo luit.. huhu
AMTB

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#813
May 22, 2011
 
kelah malaya wrote:
Skim Raja Keli peluang jana pendapatan sampingan
PASIR MAS 11 Mei - Sebuah syarikat pengeluar produk berasaskan ikan keli yang terbesar di negeri ini, AZZ Marketing Bhd. memperkenalkan Skim Raja Keli kepada masyarakat untuk menjana pendapatan sampingan.
Ketua Pegawai Operasinya, Mohd. Johari Mohd. Razali berkata, skim itu berkonsepkan kongsi tani sebagaimana termaktub di bawah Divisyen 5 Bahagian IV Akta Syarikat 1965.
Katanya, tiga kelebihan ditawarkan kepada pelanggan yang menyertai skim itu antaranya modal permulaan yang rendah.
“Skim Raja Keli ini dilulus dan berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) manakala MyPremier Trustee (Malaysia) Bhd. dilantik sebagai pemegang amanah atau pemantau kepada skim ini.
“Selain itu modalnya yang rendah iaitu RM1,600 bagi setiap pakej ditawarkan untuk pelaburan di dalam penternakan ikan keli,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Mohd. Johari berkata, bagi setiap pakej ikan keli pelabur mempunyai kepentingan kepada 800 ikan keli separa matang termasuk fasiliti penternakan ikan selama dua tahun bersamaan lapan pusingan dengan tempoh setiap pusingan adalah tiga bulan.
Tambahnya, di bawah skim itu pihaknya telah mewujudkan sebanyak 10,000 unit pakej ikan keli berdasarkan jumlah seluruh keluasan tapak penternakan seluas kira-kira empat hektar.
“Setiap satu ekar (0.4 hektar) tanah boleh menampung 100 sangkar ikan keli bersaiz enam meter persegi dan boleh diisi dengan 800,000 ekor ikan keli separa matang,” jelasnya.
Beliau berkata, daripada 10,000 unit tersebut, 7,000 unit Pakej Raja Keli ditawarkan kepada orang awam manakala selebihnya akan dipegang oleh syarikat pengurusan yang disifatkan sebagai pakej simpanan bagi tujuan risiko kematian ikan dan lain-lain perkara yang berkaitan
ALHAMDULILLAH..ADA JUGAK COMPANY MELAYU YG LULUS SKIM NI..TAHNIAH2X..AGRO MULTY TRADING BILA LAGI..DNGAR CERITA KT SSM SEKARANG BANYAK PANAS LOR...TUNGGU KENA SERBU DULU KE BARU NK REGISTER...??

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#814
May 22, 2011
 
AMTB wrote:
<quoted text>
ALHAMDULILLAH..ADA JUGAK COMPANY MELAYU YG LULUS SKIM NI..TAHNIAH2X..AGRO MULTY TRADING BILA LAGI..DNGAR CERITA KT SSM SEKARANG BANYAK PANAS LOR...TUNGGU KENA SERBU DULU KE BARU NK REGISTER...??
appa lu cerita??? apa lu tukar2 topikni??

jawablah supaya org ramai tak tertipu lagi.. sudah2lah menipu org ramai tu..

post#663.. ekau jgn tukar2 NICK NAME lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kaya ke apo namo ea..??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla..

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 NICK NAME lagi.. xdo telur ko???

TAK ABIH2 NAK MENIPU ORG.. KESIAN..
AMTB

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#815
May 22, 2011
 
Kelimat ni sapo?? yg duk menyalak2 apasal.ko wakil pihak amtb ke? aku x menyamar sapa2 pon.ko ade terasa ke? klu takut di lambung ombak, jangan berumah di tepi pantai..dah aku penpuan nk ada telor benda nyer.ko memang bengong la..aku rasa ko makan keli organik banyak sangat kot.ye la dah nama keli organik mesti mkn taik ayam punyer..
kelah malaya

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#816
May 22, 2011
 
awas, awas, awas

skim cepat kaya

modal rm 5000.00

pulangan rm 21500.00

j/masa 3 thn

keuntungan rm 7165.00 setahun

peratus keuntungan melebihi 140% setahun

inilah yg dikatakan skim cepat kaya

tiada kelulusan skim kepentingan

dibawah skim kepentingan, keuntungan yg diiktiraf olih ssm tidak melebihi 30%

sykt ini sedang mengambil deposit dari orang ramai secara haram.

hubungi pihak SSM untuk kepastian dan status syarikat:
Telephone No.: 03-2299 5500

Fax No.: 03-2299 4776

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#817
May 22, 2011
 
AMTB wrote:
Kelimat ni sapo?? yg duk menyalak2 apasal.ko wakil pihak amtb ke? aku x menyamar sapa2 pon.ko ade terasa ke? klu takut di lambung ombak, jangan berumah di tepi pantai..dah aku penpuan nk ada telor benda nyer.ko memang bengong la..aku rasa ko makan keli organik banyak sangat kot.ye la dah nama keli organik mesti mkn taik ayam punyer..
appa lu cerita??? apa lu tukar2 topikni??

jawablah supaya org ramai tak tertipu lagi.. sudah2lah menipu org ramai tu..

post#663.. ekau jgn tukar2 NICK NAME lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kaya ke apo namo ea..??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla..

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 NICK NAME lagi.. xdo telur ko???

TAK ABIH2 NAK MENIPU ORG.. KESIAN..

Since: Mar 11

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#819
May 22, 2011
 
kelah malaya wrote:
awas, awas, awas
skim cepat kaya
modal rm 5000.00
pulangan rm 21500.00
j/masa 3 thn
keuntungan rm 7165.00 setahun
peratus keuntungan melebihi 140% setahun
inilah yg dikatakan skim cepat kaya
tiada kelulusan skim kepentingan
dibawah skim kepentingan, keuntungan yg diiktiraf olih ssm tidak melebihi 30%
sykt ini sedang mengambil deposit dari orang ramai secara haram.
hubungi pihak SSM untuk kepastian dan status syarikat:
Telephone No.: 03-2299 5500
Fax No.: 03-2299 4776
appa lu cerita??? apa lu tukar2 topikni?? AZZ lu xda jawapanka??
DAH XBOLEH BAYAR DUIT AHLI LAGI KA?? JAWABLAH.. INI BUKAN ORG LUAR YG KOMEN, NI KOMEN AHLI AZZ SENDIRI! JAWABLAH.. TAKUTKE???

Jawablah supaya org ramai tak tertipu lagi.. sudah2lah menipu org ramai tu..

jawabla kelah malaya oi.. ekau jgn tukar2 topik lagi.. ha copekla jawab.. apo namo ea?? ado skim apo yg ekau sibuk2 cakap tu? skim copek kaya ke apo namo ea..??

ha.. klu dah ado skim tu mesti buleh jawab soalan2 ni kan.. xdo masalahlah katokan...

ha jawabla kelah malaya..

post#663..

saya br jer dpt surat dr azz. inform ttg tukar kontrak n masalah lewat pembayaran.
n sbg seorang yg ader background yg agak kuat dlm bidang bisnes, sy rasa terpanggil nk share bbrp perkara yang bg saya X LOGIK n DOESNT MAKE SENSES...
1. pemberitahuan hanya melalui kertas A4 bertaip yang tidak bertarikh, x bercop,x bertandatangan, tiada letterhead. hanya macam kertas wat bungkus ikan masin jer. sgt2 x professional bg sebuah syarikat yg kunun2nya nk capai taraf syarikat berhad
2. apa hak yang azz ader untuk menggunakan wang orang ramai(pemilik) untuk upradekan syarikatnya dr sdn bhd kpd berhad.
klo azz btl professional, sepatutnya dptkan persetujuan dan kebenaran pemilik untuk laburkan duit tersebut sbb xder sepatah haram pon mention dalam kontrak yg azz leh wat sesuka hati dia dengan duit yang kita laburkan. sgt2 x professional untuk sebuah syarikat yang kunun2nya dah capai tahap berhad.
3. memandangkan duit kita semua telah digunakan untuk menjadikan azz sebuah sykt berhad(walaupun tanpa kebenaran, pengetahuan,dan kerelaan), maka automatically kita semua adalah share holder dalam azz. kpd sspa yg xtau apa hak anda sgb share holder leh rujuk kpd mana2 pihak yg bertauliah.kita adalah sebahagian dr azz berhad!!!!!
kami skrg merasa amat tertipu dan kesal dengan tindakan sewenang2 dan tidak professionak azz dan skrg dalam proses perbincangan dengan pihak lawyer.dan teruskan berdoa kapda Allah kerana sesungguhnya doa ORANG2 YANG TERANIAYA DAN DIZALIMI TIADA HIJABNYA...
ini bukan untuk mengahsut atau apa2 yang sewaktu dengannya tp saya juga adalah mangsa ketamakan dan kexprofessional azz.

jawablah.. tak usah tukar2 topik lagi kelah oi.. nanti den buek kelah goreng apo tak dapek.. huhu..

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 741 - 760 of1,827
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

7 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
misteri keris kekuasaan sultan brunei dan hak p... (Dec '10) 3 hr carlbenz 374
don't pray for mh370 9 hr rudy 163
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 12 hr wak mat 127,929
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 18 hr Insan sepi 638
KOJAK Syaitan cina penghasut 20 hr Nonya 6
Pakaian mandi kolam renang lelaki? (Oct '09) Wed zachry 726
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) Wed uzshuff_Lorenzo 18,962
•••
•••
Enter and win $5000
•••
•••