Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 5,571)

Showing posts 111,401 - 111,420 of127,929
|
Go to last page| Jump to page:
GENG KL

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118453
May 23, 2012
 
TIGA ORANG KEPALA GENG KL DAH DAPAT.
Ghost

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118454
May 23, 2012
 

Judged:

1

hang jebat wrote:
<quoted text>utk kau mat lancau cibai kepala butuh la kau mat
Tak cantik mcm tu bro...merapu merapu si mat tu pun dia takde maki hamun org.X perlu percaya pun info dia tu dan juga info dari aku.Semuanya ada response yg terhad mengikut keadaan dan masa.Santai santai sahaja sudahlah.Amacam kilang infineon kau?OT unlimited lagi x ?
doaku

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118455
May 23, 2012
 

Judged:

2

1

ya Allah...ampunilah dosaku. sungguh byk dosa yg tlh ku perbuat. aku tak layak msuk syurga Mu tapi aku tak sanggup msuk neraka Mu. ampuni la aku hamba Mu yg hina dina ini. murahilah rezekiku..berkatilah rezekiku, harta kekayaan yg ada dimuka bumi ini hanyalah sebesar kuman saja buat Mu, apalah kiranya Kau kurniakan aku sedikit dari kekayaan itu agar aku akan dpt terus berjuang kepada agama Mu, agar dpt aku tebus maruah agama Mu. ya Allah...jika permintaan aku ini salah, maafkanlah aku, aku sedia menerima apa saja yg terbaik dari Mu, asal jgn kau humban aku ke lembah kehinaan di dunia dan akhirat. jika benar selama ini petunjuk Mu tentang dana ini dlm mimpiku akan menjadi milikku maka Kau permudahkanlah urusannya dan berkatilah ia, jika sebaliknya kau jauhkanlah dana ini dariku. Amin ya Rabbalaalamin
hang jebat

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118456
May 23, 2012
 
Ghost wrote:
<quoted text>
Tak cantik mcm tu bro...merapu merapu si mat tu pun dia takde maki hamun org.X perlu percaya pun info dia tu dan juga info dari aku.Semuanya ada response yg terhad mengikut keadaan dan masa.Santai santai sahaja sudahlah.Amacam kilang infineon kau?OT unlimited lagi x ?
wah kau tau aku sapa.mesti kau terer internet.aku pun tk blh trace sh lain kt sini mcm bisa la ot sunday mcm hr bisa.kilang lain byr double.kau terer internet kan.tlg aku blh.tlg cek akta undang2 buruh brp byrn sebenar kiraan overtime sunday

Since: Mar 12

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118457
May 23, 2012
 
hang jebat wrote:
<quoted text>wah kau tau aku sapa.mesti kau terer internet.aku pun tk blh trace sh lain kt sini mcm bisa la ot sunday mcm hr bisa.kilang lain byr double.kau terer internet kan.tlg aku blh.tlg cek akta undang2 buruh brp byrn sebenar kiraan overtime sunday
sekadar kongsi... hari ahad double, hari cuti triple.. ape yg kompeni aku keje ni bg ikut akta buruh..

Since: Mar 12

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118458
May 23, 2012
 
doaku wrote:
ya Allah...ampunilah dosaku. sungguh byk dosa yg tlh ku perbuat. aku tak layak msuk syurga Mu tapi aku tak sanggup msuk neraka Mu. ampuni la aku hamba Mu yg hina dina ini. murahilah rezekiku..berkatilah rezekiku, harta kekayaan yg ada dimuka bumi ini hanyalah sebesar kuman saja buat Mu, apalah kiranya Kau kurniakan aku sedikit dari kekayaan itu agar aku akan dpt terus berjuang kepada agama Mu, agar dpt aku tebus maruah agama Mu. ya Allah...jika permintaan aku ini salah, maafkanlah aku, aku sedia menerima apa saja yg terbaik dari Mu, asal jgn kau humban aku ke lembah kehinaan di dunia dan akhirat. jika benar selama ini petunjuk Mu tentang dana ini dlm mimpiku akan menjadi milikku maka Kau permudahkanlah urusannya dan berkatilah ia, jika sebaliknya kau jauhkanlah dana ini dariku. Amin ya Rabbalaalamin
amin3x ya Allah...

Since: Mar 12

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118459
May 23, 2012
 

Judged:

1

Ghost wrote:
<quoted text>
Tak cantik mcm tu bro...merapu merapu si mat tu pun dia takde maki hamun org.X perlu percaya pun info dia tu dan juga info dari aku.Semuanya ada response yg terhad mengikut keadaan dan masa.Santai santai sahaja sudahlah.Amacam kilang infineon kau?OT unlimited lagi x ?
betol bro.. walaupun posting nye cam budak sewel tp x pernah die maki hamun org... pandangan je...
Ghost

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118460
May 23, 2012
 
hang jebat wrote:
<quoted text>wah kau tau aku sapa.mesti kau terer internet.aku pun tk blh trace sh lain kt sini mcm bisa la ot sunday mcm hr bisa.kilang lain byr double.kau terer internet kan.tlg aku blh.tlg cek akta undang2 buruh brp byrn sebenar kiraan overtime sunday
Kilang kau ada union x.Setahu aku takde mana2 kilang dlm negara malaysia ni boleh override,bypass or offence law yg telah ditetapkan oleh undang undang buruh mengenai rate bayaran untuk kerja melebihi masa 48 jam per minggu yg mana lebihan masa itu dikira Overtime or overlapping.Rate kerja pada cuti2 umum negara dan negeri serta hujung minggu.Ini adalah law.Baberapa rate ot nisbah kpd gaji basic tidak ada sebarang ketetapan untuk itu bergantung kepada budi bicara employer.Setahu aku Infineon adalah International company yg tahu law punya.Kalau kilang kau ada union aku rasa better kau jumpa top level union comitte itu dan dapatkan pencerahan yg sepatutnyaJangan release tension di forum or didalam tandas (vandalism).ok bro..i hope god bless you.Amen
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118461
May 23, 2012
 
natang mendedaper bodoh!!

nak buang tabiat nak mapos....pru konek lhoo lah...perasan memang konon...berangan lah ko
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118462
May 23, 2012
 
mat indon wrote:
<quoted text>
kau ni bodoh macam kepale pelir bapak kau je. Cakap takde butir...
aku paham perasaan ko tak dapat isap kote bapak koo.....tape bukan salah bapak ko tak bagi ko isap pelir dia....bongok punya makhluk
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118463
May 23, 2012
 
geramnya wrote:
<quoted text>oi mangkuk bahasa apa kau ckp ni kitaorg tk faham la.sur bt joi kou kt gki loh lijhf ki ha ambk kau aku pun tk faham apa aku tulis
ko nih sprices manusia yg buduh!!!

ada paham?
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118464
May 23, 2012
 
macha wrote:
<quoted text>
setelah berhempas pulas dia berusaha mengangkat dan meluruskan awg kecik nye. akhirnya berputiklah senyuman yang manis diwajah isteri yang sekian lama menantikan saat saat getir ini... apabila awg kecik suami tercinta nye memuntahkan rahsia kenikmatan berumah tangga .... ini kira game jugak geng ....keh keh keh
pala otak ko nih = pala otak aku ker?

jangan bangang binti tolol....sampah....
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118465
May 23, 2012
 
apo ko bondo wrote:
<quoted text>
Keje kuat nampak....x balik lagi ke...
kih kih kih....
hek eleh, nak belakon

rosol takyol becakap dgn boss jemaah tahyol = senget benget!!!
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118466
May 23, 2012
 
macha wrote:
bila jauh terbayang bayang ... bila dekat tangan tak sampai ... pergh hebat betul ... inikah namanya cinta .... asyik betul aku menatap wajah kekasih ... kalau perlu aku berenang merentas lautan api mmg aku akan terjun beranikan diri .... asal aku dapat bersama amoy aku ... baru aku tau macamana busuk boleh jadi wangi ... yang buruk boleh jadi indah ... racun jadi penawar ...sakit jadi sedap ... mmg bercinta ni gila tak masuk akal geng
keh keh keh
ko dah masuk angkatan jemaah memang tak masuk akal....aku nyer selamaba jer masuk akal...siap bleh expalin lagi satu per satu musababnya....buduh nyer manusia
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118467
May 23, 2012
 
abg besor wrote:
Ello bro macha kat porumsebelÓh dah kecoh bank in draf 3 mil, boleh trace ke dier punya spike kat cimb, kalau ada tanda maucepatle bro tangkap amoi satu be. S..salute
poyoo lah ko 3 mil......saf saf nih tak habis2 lagi nak menipu...tampo bisu johhh natang sekor nih
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118468
May 23, 2012
 
penyibuk_kepoh wrote:
<quoted text>PRU pun tak tahu... tapi sibuk nak berforum...
tahu, pehal tak tau nyer,

perverted rosol, U

cap ayam = perverted wakakakakakakakakkaakakakakaka
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118469
May 23, 2012
 
PRU = yg tahu citer bab kote jer...perverted rosol, U....wakakakakakakakakakakakak akaka
usop solomon

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118470
May 23, 2012
 
Ghost wrote:
<quoted text>
Daripada Stephen R Covey dari bukunya yg terkenal :7 tabiat orang yang berkesan;
1. Be Proactive
2. Begin With End In Mind
3. Put First Thing First
4. Think Win-Win
5. Seek to Understand then to be understood
6. Sinergy and
7. Sharpen the Saw.
So kau sekarang sedang berada di tabiat yg ke 7.
hek eleee,

nak suruh aku plak asak saw.....ko ler shapen the saw....kang apek ask question, leh jawab ke hah....

“knowledge move ahead n growing”

Since: May 12

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118471
May 23, 2012
 
info: driver taxi yg dpt bank draft 3mil isnin lepas sebenarnya kena loteri first price.

Jgn plak cari dia yek.....
tali gantung

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#118472
May 23, 2012
 
bhasa kasi cantik la.x sek agama ke

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 111,401 - 111,420 of127,929
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

9 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 24 min Insan sepi 642
AirAsia flight shoots off runway in Brunei 3 hr _malon_goblok 4
don't pray for mh370 3 hr anonim 165
misteri keris kekuasaan sultan brunei dan hak p... (Dec '10) 8 hr carlbenz 374
KOJAK Syaitan cina penghasut Thu Nonya 6
Pakaian mandi kolam renang lelaki? (Oct '09) Wed zachry 726
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) Wed uzshuff_Lorenzo 18,962
•••
•••
Enter and win $5000
•••
•••