Comments
141 - 160 of 204 Comments Last updated Nov 18, 2013

Since: Jun 10

Ipoh, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#174
Sep 29, 2010
 
mmm...jap, Mc Ocean, jap Mcren Oceanus. lama2 jd mcD lak.
sabah

Bandar, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#175
Sep 29, 2010
 

Judged:

1

jika komen anda betul nak tahu di mana pejabatnya nyatakan alamatnya saya akan pgi pejabtnya jika jelas baru saya masukkkk
sabah

Bandar, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#176
Sep 29, 2010
 
cakap mcm2 tapi alamat pejabat tidak dinyatakan mcm org mau percaya
ManTAN

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#177
Sep 30, 2010
 
copy_paste wrote:
<quoted text>hahaha tu la aku ckp ko,diorg tu x tau buat biz sebab tu tunggang langgag hahahaha
tu la pasal bro.. kalau dah warehouse yang daftar lesen AJL ape perlunya opis mcren oecanus tu? dulu2 semua produk oleh mcren oceanus.. sejak muncul mc ocean ni bila tanya kata warehouse plak.. abis tu ape hak oceanus nak jalankan AJL plak kan.. dulu kata dok bawah Sweblink skrg bwh mc ocean.. lesen AJL mana boleh tumpang.. pastu bila jadi kes mula la yang kepala besar tu tak ngaku terus la terminate company anak2 ni padahal sama je pakat.. mcm kes FC tu la.. putar alam betul la.. kalau jumpa ular dengan diorang ni mau tbai diorang ni dulu.. ular dah tau la belit.. tapi diorang ni lagi belit dari ular..

lagi satu.. kalau dah lesen under warehouse patutu produk tu tak la mahal pasal diorang mcm direct kilang.. orang beli produk tu pun sebab dah terjadi ahli.. dapatla skali dengan produk2 tu.. kalau saje2 nak pi cari beli tobatnye orang tak pi..
ManTAN

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#178
Sep 30, 2010
 
sabah wrote:
jika komen anda betul nak tahu di mana pejabatnya nyatakan alamatnya saya akan pgi pejabtnya jika jelas baru saya masukkkk
cuba baca dari mula..
ManTAN

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#180
Sep 30, 2010
 
ada satu company/group nama Steady Global Network, SGN kata mereka menjadi distributor kepada mcren oceanus holding sdn bhd.. lepas tu ada la ahli tanya pasal lesen AJL kerana mereka buat MLM bila tanya ke mcren oceanus mereka kata mereka dibawah Sweblink global network sdn bhd (Yang lesen AJL dibatalkan oleh KPDNKK pada 14.06.2010)

sebelum tu dah panas pasal FC kena serbu.. tetiba muncul plak Mc Ocean (warehose yang ada lesen AJL hahaha) dan serentak tu muncul plak company / group baru nama Steady Dynasty, SD..

aku tanya adakah mcren oceanus dgn mc ocean satu company yang sama? ada 2 jawapan yang aku dapat..
1- tak sama
2- sama

serentak dengan tu juga, gelaran pangkat dalam kedua2 group / company ni diselaraskan dengan 1 nama baru..

bila muncul company baru ni apa cerita plak dengan mcren oceanus? bapak punya AJL dah batal, mcm mana nak jalankan bisness? jadi aku rasa sebab tu lah dibuka nama baru ni.. yang pelik lagi, tetiba buka mc ocean diorang ckp tu warehouse plak.. konon2 opis selalu berpindah, warehouse tak akan pindah.. aloo brader.. kalau pindah boleh bagi notis ape.. tak masuk akal..

banyak lagi aku nak cerita tak masuk akal ni tapi letih dah aku menaip.. web mc ocean jus alkurma pun dah tak boleh masuk ape kes tak taulah.. antara yang musykil lagi nape nak cerita bisness mesti pi opis, pastu kalau buka web mcren oceanus atau mc ocean, ape2 maklumat semua kena login baru boleh view.. sampai company profile pun kena login baru boleh tgk.. mcm bisness haram kan..

aku bukan nak menghasut.. lu pikirlah sendiri..

kepada geng2 mc mc tu, kalau nak komen jawab soalan aku, aku ada jawapan, tapi biar korang jawab, jangan jawab PI OPIS TANYA.. tu bukan bisness MLM.. MLM kita kena bagitau semua orang tanpa perlu iklan.. ahli penggerak promosi.. so kalau korang nak suruh pi opis semua benda bisness apa tu? yang tggl jauh mcm mana? adios
Hunter

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#182
Oct 1, 2010
 
tergelak aku dengar orang2 yang bencikan MLM... dia dengki nak tgk orang berjaya.. dia suka mengutuk sebab xpernah buat apa2 jenis bisnes oun.. ntah menganggur kot.. xpun pernah buat business mlm tp gagal sebab malas.. nak miskin sama2.. alo bro, banyak peluang depan mata utk naikkan kualiti taraf hidup masing2... apae2 jenis business pun semua bagus.. terpulang individu tu sendiri nk usahakan smpi berjaya.. xnak buat xpe la... kutuk pun xde maknanya.. klu yang main sembarang kutuk mlm.. aku nasihatkan pergi belajar dlu mcm mn sistem mlm tu berkerja..
Hunter

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#183
Oct 1, 2010
 
ManTAN wrote:
ada satu company/group nama Steady Global Network, SGN kata mereka menjadi distributor kepada mcren oceanus holding sdn bhd.. lepas tu ada la ahli tanya pasal lesen AJL kerana mereka buat MLM bila tanya ke mcren oceanus mereka kata mereka dibawah Sweblink global network sdn bhd (Yang lesen AJL dibatalkan oleh KPDNKK pada 14.06.2010)
sebelum tu dah panas pasal FC kena serbu.. tetiba muncul plak Mc Ocean (warehose yang ada lesen AJL hahaha) dan serentak tu muncul plak company / group baru nama Steady Dynasty, SD..
aku tanya adakah mcren oceanus dgn mc ocean satu company yang sama? ada 2 jawapan yang aku dapat..
1- tak sama
2- sama
serentak dengan tu juga, gelaran pangkat dalam kedua2 group / company ni diselaraskan dengan 1 nama baru..
bila muncul company baru ni apa cerita plak dengan mcren oceanus? bapak punya AJL dah batal, mcm mana nak jalankan bisness? jadi aku rasa sebab tu lah dibuka nama baru ni.. yang pelik lagi, tetiba buka mc ocean diorang ckp tu warehouse plak.. konon2 opis selalu berpindah, warehouse tak akan pindah.. aloo brader.. kalau pindah boleh bagi notis ape.. tak masuk akal..
banyak lagi aku nak cerita tak masuk akal ni tapi letih dah aku menaip.. web mc ocean jus alkurma pun dah tak boleh masuk ape kes tak taulah.. antara yang musykil lagi nape nak cerita bisness mesti pi opis, pastu kalau buka web mcren oceanus atau mc ocean, ape2 maklumat semua kena login baru boleh view.. sampai company profile pun kena login baru boleh tgk.. mcm bisness haram kan..
aku bukan nak menghasut.. lu pikirlah sendiri..
kepada geng2 mc mc tu, kalau nak komen jawab soalan aku, aku ada jawapan, tapi biar korang jawab, jangan jawab PI OPIS TANYA.. tu bukan bisness MLM.. MLM kita kena bagitau semua orang tanpa perlu iklan.. ahli penggerak promosi.. so kalau korang nak suruh pi opis semua benda bisness apa tu? yang tggl jauh mcm mana? adios
Hello Mantan...
MLM tu ape?

Xgune n xuntung pun berdebat dgn org macam ni... xyah buang masa pun.. ikut haluan masing2 je la..xyah nak menaruh dengki n iri hati.. tu busuk hati namanya...

Since: Jun 10

Miri, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#184
Oct 2, 2010
 
Hunter wrote:
tergelak aku dengar orang2 yang bencikan MLM... dia dengki nak tgk orang berjaya.. dia suka mengutuk sebab xpernah buat apa2 jenis bisnes oun.. ntah menganggur kot.. xpun pernah buat business mlm tp gagal sebab malas.. nak miskin sama2.. alo bro, banyak peluang depan mata utk naikkan kualiti taraf hidup masing2... apae2 jenis business pun semua bagus.. terpulang individu tu sendiri nk usahakan smpi berjaya.. xnak buat xpe la... kutuk pun xde maknanya.. klu yang main sembarang kutuk mlm.. aku nasihatkan pergi belajar dlu mcm mn sistem mlm tu berkerja..
Bla bla bla bla...

takde la steady mana pun. harap nama je steady, nama ngan lesen pun dah brape kali tukar.

dari nama dah nampak membohong. eee...tak steady pun.
ManTAN

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#186
Oct 3, 2010
 

Judged:

1

1

1

Hunter wrote:
<quoted text>
Hello Mantan...
MLM tu ape?
Xgune n xuntung pun berdebat dgn org macam ni... xyah buang masa pun.. ikut haluan masing2 je la..xyah nak menaruh dengki n iri hati.. tu busuk hati namanya...
hahaha kalau ko di pihak yang benar nape tak jawab soalan aku? aku masuk sini bukan saje2.. sebab ada kutu kat luar ni dok beria2 ajak aku, bila aku tanya tak boleh jawab.. dari SGN smpi SD.. ada je langau2 ni.. ingat aku tak tau ke.. so korang yang kacau aku dulu.. soalan aku jawab dulu ye.
ManTAN

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#187
Oct 3, 2010
 

Judged:

1

1

1

Tanpa MLM Pun Boleh Kaya wrote:
<quoted text>
Bla bla bla bla...
takde la steady mana pun. harap nama je steady, nama ngan lesen pun dah brape kali tukar.
dari nama dah nampak membohong. eee...tak steady pun.
diorang tak boleh jawab pun isu tu bro...
Abgtanjung

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#188
Oct 4, 2010
 

Judged:

1

1

1

Hunter wrote:
tergelak aku dengar orang2 yang bencikan MLM... dia dengki nak tgk orang berjaya.. dia suka mengutuk sebab xpernah buat apa2 jenis bisnes oun.. ntah menganggur kot.. xpun pernah buat business mlm tp gagal sebab malas.. nak miskin sama2.. alo bro, banyak peluang depan mata utk naikkan kualiti taraf hidup masing2... apae2 jenis business pun semua bagus.. terpulang individu tu sendiri nk usahakan smpi berjaya.. xnak buat xpe la... kutuk pun xde maknanya.. klu yang main sembarang kutuk mlm.. aku nasihatkan pergi belajar dlu mcm mn sistem mlm tu berkerja..
kira hang baguih sangat la pasai buat MLM.. soalan pertama aku.. isu lesen AJL mcren mcm mana?
rileks_laa

Melaka, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#190
Oct 13, 2010
 

Judged:

2

2

1

Hunter wrote:
tergelak aku dengar orang2 yang bencikan MLM... dia dengki nak tgk orang berjaya.. dia suka mengutuk sebab xpernah buat apa2 jenis bisnes oun.. ntah menganggur kot.. xpun pernah buat business mlm tp gagal sebab malas.. nak miskin sama2.. alo bro, banyak peluang depan mata utk naikkan kualiti taraf hidup masing2... apae2 jenis business pun semua bagus.. terpulang individu tu sendiri nk usahakan smpi berjaya.. xnak buat xpe la... kutuk pun xde maknanya.. klu yang main sembarang kutuk mlm.. aku nasihatkan pergi belajar dlu mcm mn sistem mlm tu berkerja..
Aku dah kaji betul2 sistem mlm ni....sejak 2008 lagi...sah tipu orang, dlm berita dah disiarkan, kementerian pun dah bagi peringatan kpd k/tgn kerajaan...agar jgn terlibat dgn bisness ni...kalo kerja sdiri takpela...tak caya...luu pikirla sdiri!!!!
rileks_laa

Melaka, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#191
Oct 13, 2010
 

Judged:

1

1

1

Hunter wrote:
<quoted text>
Hello Mantan...
MLM tu ape?
Xgune n xuntung pun berdebat dgn org macam ni... xyah buang masa pun.. ikut haluan masing2 je la..xyah nak menaruh dengki n iri hati.. tu busuk hati namanya...
Dia bg pendapat yg bernas la bro...bukan soal iri atau dengki....agar org2 kat luar sana tak mudah terpengaruh dgn menatang nii....kawan aku jg beria2 ajak aku masuk...aku cakap tunggu kau kaya dulu...baru aku join...tp sampai sekrg tak jg kaya2...keta dia pun lg kecik dr aku punya....fikir2kanlaa....!!!
aku

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#192
Oct 22, 2010
 

Judged:

1

1

1

memang betul la mc ren ni sykt mlm...sp konon tahit kucing
NBD

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#193
Oct 25, 2010
 

Judged:

1

1

1

maaf tumpang lalu..kenapa asyik berbalah akan kelebihan dan kelemahan org lain..ada baiknya, berfikir bpositif bagaimana hendak hidup aman damai dengan kehidupan yang bahagia dari segala seginya.memang setiap insan tidak sempurna.namun haruslah berubah untuk buka minda..kerana org yang cemerlang sentiasa berfikiran dan melakukan sesuatu yang luar biasa..jadi kerana itu juga mereka2 itu berjaya dengan pendapatan yang luar biasa. mmg lumrah kita manusia tak banyak mesti sedikit terdetik dlm diri kita kan terasa iri akan kelebihan dan kejayaan org lain..so cuma belajar buka minda jgn asyik berbalah sesama kita..lakukan sesuatu masin2 lakukan yg terbaik buktikan kpd semua masing2 terbaik.jgn asyik menjatuhkan atau mematahkan semangat org lain yg ingin mencuba sesuatu pembaharuan,perubahan serta ingin maju..sebaliknya kita yg banyak mengutuk akan dpt dosa je...berdiam je..tp mesti berusaha tunjukkan,buktikan bahawa kamu juga berjaya...jgn asyik bercakap sahaja.
ingatlah wahai insan2...usahalah...hentikan saling menjatuhkan sesama insan.

Since: Jun 10

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#194
Oct 25, 2010
 
Pelik kan?

Dulu nama company lain, lesen pun lain. Lepas lesen kena gantung, pakai lesen lain. Berapa kali tukar, last2 sekarang guna nama MC Ocean. Pulak tu guna alamat lain takut kantoi time apply lesen. Nama SGN pun dah tukar jadi SD.

Benda kalau membohong memang tak kekal lama. Nama je pangkal Steady hakikatnya tak steady pun.

“الشبح الأصفر”

Since: Jun 08

パハン州

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#195
Oct 25, 2010
 

Judged:

1

1

1

Tanpa MLM Pun Boleh Kaya wrote:
Pelik kan?
Dulu nama company lain, lesen pun lain. Lepas lesen kena gantung, pakai lesen lain. Berapa kali tukar, last2 sekarang guna nama MC Ocean. Pulak tu guna alamat lain takut kantoi time apply lesen. Nama SGN pun dah tukar jadi SD.
Benda kalau membohong memang tak kekal lama. Nama je pangkal Steady hakikatnya tak steady pun.
hahahaha tu la sebab melayu x maju2 asik nak buat benda senang jerkk,kerja malas duit nak last2 kena tipu dengan MLM hahahahaha
sarip samseng

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#196
Oct 25, 2010
 

Judged:

1

1

1

Hunter wrote:
tergelak aku dengar orang2 yang bencikan MLM... dia dengki nak tgk orang berjaya.. dia suka mengutuk sebab xpernah buat apa2 jenis bisnes oun.. ntah menganggur kot.. xpun pernah buat business mlm tp gagal sebab malas.. nak miskin sama2.. alo bro, banyak peluang depan mata utk naikkan kualiti taraf hidup masing2... apae2 jenis business pun semua bagus.. terpulang individu tu sendiri nk usahakan smpi berjaya.. xnak buat xpe la... kutuk pun xde maknanya.. klu yang main sembarang kutuk mlm.. aku nasihatkan pergi belajar dlu mcm mn sistem mlm tu berkerja..
mmg semua biz ok kecuali biz ni...biz yg byk rahsia, sana rahsia sini rahsia...nak tau gi opis, tu je la modal biz ni,mcm mlm lain dia org lg galakkan kita bercerita diluar, secara tak langsung kita menjadi pengiklan utk company tu. ini dah la tak ada iklan pas tu semua nk rahsia..kenapa mesti sembunyi2..nampak sgt nak menipu..nak tau gi opis, bila gi opis kena la pulak RM2080, pas tu nak untung besar (kononnya) kena la pulak lagi RM31,000. tanggung la pulak hutang betahun2...kepada yg nak berjinak2 dgn biz ni pikir2lah dulu...kalau blh elakkan
Hamba Allah

Bandar Baru Bangi, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#197
Oct 27, 2010
 
aku hanya nak bgi taw, keputsn tok mengubah diri korang suma terletak pada diri msing2, bkn cara mcm nie nak jatuh2 bisnes owg, owg yg berjaya adalah org yg percaya pada diri sndr, percaya pe yg dia wt n percya pd peluang n lakukn dgn sebaik ug mungkin,.insyallah, kamu dlm golongn org yg berjaya,.

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Other Recent Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
MALAYSIA PALING BANYAK PELIHARA BABI...kenapa?? (Mar '12) 6 hr lalalalala 27
khas untuk isteri , janda dan anak dara gersang (Feb '11) 8 hr boy358 114
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 15 hr sarip dol 716
cari bohsia kedah,janda d teman seks (Sep '10) 16 hr sarip dol 332
Malaysia sells Petronas assets to Brunei nation... (Dec '13) 18 hr KOJAK3 35
TERASA GIAN pada KAKAK BILA melihat TV bersama ... (Sep '12) 18 hr KOJAK3 22
@HanZip , Malaysian Pengotor di sini, pulanglah (Feb '13) 18 hr rakyat indonesia 3

Search the Brunei Forum:
•••