Ah long disini, sapa mau pinjam duit ?

Posted in the Brunei Forum

Comments
1 - 15 of 15 Comments Last updated Feb 4, 2014
Ah kaw

Skudai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Jun 20, 2008
 
saya ahlong..mau pinjam duit ? bagi no tel sini ?
Rm1 Rm2 Rm 5 pun boley pinjam.
aspalela007

Kepala Batas, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Jun 21, 2008
 
akum...
kalu nak program wat duit murah dan tak berisiko...leh email kat aku..
aspalela007[at]hotmail[.]com
ader program perigiduit-modal rm50 yang mana group aku akan cari downline utk korang...yang bekerja takyah nak susah2 sgt..cuma lambat ngan cepat jer utk dapat duit...
lagi satu program buat duit pakai egold-modal rm3.00=1usd sahaja...
berminat email k..
yang selalu cakap tertipu tu sebab diorang tak dapt downline...
sapa yg masuk bawah aku insya-Allah akan dapat downline cpt sbb aku promote kat bdk2 uitm ni nanti.....
semoga berjaya..
ADAM JEFRI BIN ABD JALIL

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Jan 6, 2011
 
EN AH KAW,saya sangat memerlukan bantuan dari EN.
ADAM JEFRI BIN ABD JALIL

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Jan 6, 2011
 
jika sebarang pertanyaan EN AH KAW bolehlah menelefon nombor ini 014 2406099
joe

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Mar 22, 2011
 
btl ke
ngeteh

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
Apr 3, 2011
 
ler ler bader,, kite ngeteh dl ker..
Noraini bte Hassan

Singapore, Singapore

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Nov 12, 2011
 
saya nk pinjam dlm $16000Rm untuk byr penalty custom KL di malaysia.
Noraini bte Hassan

Singapore, Singapore

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Nov 12, 2011
 
saya nk pinjam $1600RM untuk byr penalty di malaysia.
Master_Money

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Jan 19, 2012
 
Salam.. Aku ne org Brunei.. Nak bagi kamu semua peluang melabur kat brunei ne.. Cara nya senang saja.. Kamu tukar wang kamu menjadi wang brunei.. dan beri kat saya.. saya akan urus kan semua nya dibrunei.. Contoh: Wang kamu B$1000 X 15%= B$150 sebulan.. kamu akan terima setiap bulan pada tarikh masuk.. Cuba bayang kan jika B$10,000 X 15%= B$1500.. Kamu juga boleh cari downline di sana.. Untuk Keterangan Selanjut nya email: master_money@hotmail.com
REZEKI

Europe

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Jan 23, 2012
 
Kalau nak pinjam susah cuba try program affliate ni.. mana tau ada income pasif di sini.. Demokrasi untuk semua mendapatkan income tanpa modal satu sen pun! REZEKI ADA DIMANA-MANA,,,,,,,,,,

PROGRAM PENJANAAN PENDAPATAN PASIF ANDA
WAZZUB PROGRAM AFFILIATE

Salam Sejahtera !
Dunia internet sekali lagi digegarkan dengan teknik terkini untuk menambah pendapatan. Namun kali ini ianya tampil dengan aura yang lebih hebat. Tanpa modal awal + tanpa yuran bulanan + tanpa prasyarat yang banyak + tanpa menjual + tanpa membeli + bukan MLM + tanpa muat turun = Peluang Yang Paling Hebat Di Internet Sebelum itu mari kita kupas dulu hakikat sebenar dan logiknya. 2 syarikat gergasi di Internet iaitu Google dan Facebook telah mencatat keuntungan berbillion setiap tahun. Bagaimanakah mereka menjana keuntungan tersebut? Rahsia yang paling utama adalah penjanaan melalui penjualan iklan.

Siapakah yang menggunakan perkhidmatan pengiklanan mereka? Mudah, jawapannya adalah ahli atau jaringan yang telah mendaftar sebagai pengguna perkhidmatan mereka.(Adakah anda mendapat income dari Google & Facebook yang anda gunakan setiap hari?) Kini satu lagi gergasi IT akan muncul yang akan beroperasi seperti Facebook, bergelar WAZZUB. Bagi menyaingi populariti 2 gergasi yang disebutkan tadi, WAZZUB telah membuat pendekatan yang bakal memberi keuntungan kepada kita sebagai pengguna perkhidmatannya.

WAZZUB telah menggunakan kaedah bijak dengan mengupah setiap ahli yang mendaftar sekarang supaya melakukan dengan apa sahaja cara Promosi pun untuk meramaikan ahli WAZZUB. Sebagai upahnya, ada dua pendapatan yang akan diberi kepada kita:

1. Pendapatan Residual.
Yang mana dengan hanya melakukan kerja sekali sahaja, kita akan
menerima pendapatan setiap bulan.(50% keuntungan WAZZUB setiap bulan akan diagih mengikut kelayakkan kita.)

2. Pendapatan Leveraj
Iaitu pendapatan yang kita terima setiap bulan dari hasil kerja
orang lain.(Maksudnya, jika kawan kita yang memperkenalkan ahli pun kita tetap di bayar ) WAZZUB menggunakan sistem matrix atau unilevel hingga 5 level.

Contohnya:(Jika ada memperkenalkan 10 ahli dan semua dalam kumpulan anda memperkenalkan 10 ahli)
Level 1: 10
Level 2: 100
Level 3: 1000
Level 4: 10,000
Level 5: 100,000
Jumlah : 111,110 ahli dalam kumpulan anda.

Hanya ahli yang mendaftar sehingga 9 April 2012 yang layak mendapat profit sharing ini. Bagi mengira profit sharing, WAZZUB menggunakan satu formula yang dipanggil $Factor.$Factor= 50% Keuntungan Bersih/Ahli Yang Layak Dapat Profit Sharing (Ia akan berubah ubah mengikut keuntungan bulanan) Sebagai contoh ambillah $Factor =$1.00Jumlah ahli dalam kumpulan X $Factor = Pendapatan Bulanan ANDA
111,110 X $1.00 =$111,110.00.. Bagaimana sudah jelas?. Jika tidak jelas pun tidak mengapa, daftar sahaja dahulu kerana ianya PERCUMA

Untuk mendaftar click link:

http://signup.wazzub.info/...

Daftar n semak email (Inbox atau Spam) utk pengesahan..selamat mencuba!
Bapa Kojak3

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Jan 24, 2012
 
Master_Money wrote:
Salam.. Aku ne org Brunei.. Nak bagi kamu semua peluang melabur kat brunei ne.. Cara nya senang saja.. Kamu tukar wang kamu menjadi wang brunei.. dan beri kat saya.. saya akan urus kan semua nya dibrunei.. Contoh: Wang kamu B$1000 X 15%= B$150 sebulan.. kamu akan terima setiap bulan pada tarikh masuk.. Cuba bayang kan jika B$10,000 X 15%= B$1500.. Kamu juga boleh cari downline di sana.. Untuk Keterangan Selanjut nya email: master_money@hotmail.com
Investment dari si Karim ? Jangan tah berangan. Sedikit masa lagi kena serbu sebab mengumpul duit orang tanpa kebenaran.
KOJAK3

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#15
Jan 24, 2012
 
Karim is king ok - AKU MASUK JUA UNDER SI JALI (BODYGUARD HARUN GYM) UNTUNG JUA KU OK!!!!
efan

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Apr 18, 2012
 
aku mau pinjam duit b$300 ja..will pay you back 20 hb may.. Do email me kalau yg boleh bagi pinjam termsuk bunganya sekali..pi kalau boleh bunga dbawah 30... Nasvell.29lover@hotmail.com... demi Allah aku bayar balik 20hb depan..
angah

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Apr 24, 2012
 
Ah kaw wrote:
saya ahlong..mau pinjam duit ? bagi no tel sini ?
Rm1 Rm2 Rm 5 pun boley pinjam.
Bodoh punya along. Mana ada orang mau pinjam seringgit ?
Dah lah korang semua bengap. Lembik macam pondan pulak lagi. Padan muka kena lanyak kat tempat melayu.
anggun

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Feb 4, 2014
 
salam sapa yang dapat pinjam kan duit 100 saja ujgbln ani bayar bguna brang anak

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Other Recent Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
don't pray for mh370 18 min rudi 228
TERASA GIAN pada KAKAK BILA melihat TV bersama ... (Sep '12) 4 hr KOJAK3 best 23
ORANG BRUNEI BANGSA PALiNG PEMALAS!! (Aug '10) 4 hr KOJAK3 best 3,258
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 19 hr aku_kaya 128,013
pesugihan ghoib tanpa tumbal 21 hr Bpk Arsyad 1
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 22 hr barry 731
cari bohsia kedah,janda d teman seks (Sep '10) Mon muda 333
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) Mon suka_coli 3,745

Search the Brunei Forum:
•••