pelaburan mencari gali emas

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 18)

Showing posts 341 - 360 of685
|
Go to last page| Jump to page:
Anonymous

Putrajaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#390
Oct 3, 2010
 
lombong bijih besi kat sri jaya ke?
sentil38

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#391
Oct 11, 2010
 
Salam semua.

Aku berminat nak cari golden lily peninggalan jepun

aku tau ada dua (2) tempat (Malaya & North Borneo)

Modal kena besar. Jumpa Pegawai tiap negeri minta izin dan dpt kan lesen

ada siapa2 cadangan & pandangan

Since: Sep 10

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#392
Oct 11, 2010
 
GoldHunter wrote:
salam...maaf ya sibuk dok kejor lombong bijih besi.
Waa..Bro sudah tukar ka..Dari Emas ke Biji Besi pulak..
pilah gold

Port Dickson, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#393
Oct 11, 2010
 
hari ini aku meredah sg langkap aku dapat bijih timah jer tak dapat emas ada saper2 pakar bijih ker
sentil38

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#394
Oct 11, 2010
 
GoldHunter wrote:
salam...maaf ya sibuk dok kejor lombong bijih besi.
mu nak lombong biji besi. ada kat bukit besi. mu ada duit
RM 2 BILLION mai kita lombong. aku nak modal pendahuluan RM 50k
uzair

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#395
Oct 18, 2010
 
aku baru knal pasti satu kawasan di pahang yang ader emas. walaupun tak berkait ngan tanah orang kampung,tapi masalahnyer jauh sngat nagn jalan utama.ade ker syarikat yang berminat kalu aku nk buat j.v ngan die org?....
kembara tokek

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#396
Oct 18, 2010
 
Baru-baru member aku bisnesman la dah deal untuk melombong satu kawasan emas di Raub tetapi x dapat buat pasal kena bayar pada kerajaan pahang 13 juta untuk pajak kawasan ini....besor tu....kalau ade 13 juta mungkin x pikir pulak pasal nak bukak lombong .....bayangkan..
arabsays

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#398
Oct 21, 2010
 
nak tye la..selalunya kawasan byk emas kat tempat yang berstuktur mcmane yer
Gold Hunter

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#399
Oct 22, 2010
 
salam
Nak tengok bijih besi gunakan magnet kalau melekat kandungan fe dia tinggi dan dari jenis magnetite,kalau warna hitam padat tak lekat magnet mungkin maganese tapi hamertite pon tak lekat magnet.nak uji kandungan fe paling simple timbang berat dan hancurkan batu tersebut lepas tu tangkap guna magnet yang lekat dan timbang kalau berat dia separuh maknaya fe50%.Kawasan emas ni tak tentu cuma kebiasaan terdapat kandungan batu berwarna putih dan bijih besi.Nak memohon kawasan untuk Gold mine kenalah mohon SKC dulu untuk cari gali,lepas tu buat consultan repot untuk dapatkan lesen melombong atau MC.Semasa kita mendulang emas dah tinggal amang kat dalam kuali kita boleh gunakan magnet untuk menangkap magnetite black sand yang dalam kuali tu jd proces jd senang sikit.

“-”

Since: Aug 10

langit ke7

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#400
Oct 23, 2010
 
ada sesiapa yang pakar lebuh emas debu dalam batu tolong beri sikit cara untuk leburkan

“-”

Since: Aug 10

langit ke7

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#401
Oct 23, 2010
 
nak lebuh macam mana
koyan

Seremban, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#402
Oct 25, 2010
 
bagi no hp nanti saya call
GoldBerg

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#403
Oct 27, 2010
 
Sy sdg buat ujikaji ke atas mesin utk dapatkan emas dlm batu, masalahnya skrg sy kekurangan bahan mentah utk buat kajian. Mesin ni besar, tak boleh dibawa ke kawasan operasi. Sy kena cari batu yg dipercayai mengandungi emas dan bawa pulang utk diproses. Sesiapa yg boleh bantu sila email artux786@gmail.com
Biawak Emas

Simpang Ampat, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#406
Oct 30, 2010
 
Aku engineer pakar design mesin pemecah batu. Mesin yang paling bagus digunakan adalah tukul besi. Murah aje. Tak sampai RM10. Ringan. Pelbagai guna.
Pasir Berdengung

Bayan Lepas, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#407
Oct 31, 2010
 
Malap aje thread ni.
wayu

Klang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#409
Nov 1, 2010
 
harga nugget emas 95000 sekg murah tak? sapa biasa dengan emas?
koyan

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#410
Nov 1, 2010
 
wayu wrote:
harga nugget emas 95000 sekg murah tak? sapa biasa dengan emas?
sekarang rm 110 per gram
pinjaman

Lunas, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#411
Nov 2, 2010
 
sesiapa yang memerlukan pinjaman boleh hubungi saya di talian 0129189631/0132320295.
pinjaman ini disediakan untuk blacklist atau pun tidak blacklist. sesiapa ada potongan biro angkasa juga boleh meminjam.Pinjaman melalui bank tempatan.
mohdesu

Kuala Lipis, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#412
Nov 3, 2010
 
nak cari emas pergi mana-mana tanah paya kat lipis. memang ada emas
mohd perak

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#413
Nov 5, 2010
 
Apa susahkan diri cari modal besar, mesin plak mahal, Cadangan beli share emas je.dan company bayar bulanan dan trading emas bersama utk gandakan income sehingga 2015..

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 341 - 360 of685
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

11 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
MALAYSIA PALING BANYAK PELIHARA BABI...kenapa?? (Mar '12) 1 hr Pemakan Babi 17
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 4 hr Tun Perak 127,933
Stars boycott hotels over Brunei Islamic law 6 hr Pemakan Babi di brunei 119
Pakaian mandi kolam renang lelaki? (Oct '09) 9 hr spandex boy 728
cari bohsia kedah,janda d teman seks (Sep '10) 12 hr fick666 313
Chinese plans for world domination 14 hr Salam Sejahtera 4
khas untuk isteri , janda dan anak dara gersang (Feb '11) 14 hr Raja Bomoh Malaysia 113
•••
•••
Enter and win $5000
•••
•••