[Sabah Mau Merdeka?] Sabahans sue for 'their rights'

Aug 9, 2011 Full story: www.freemalaysiatoday.com 72

In the suit to be filed later today, two Sabahans want the court to order Putrajaya and the Sabah government to strictly adhere to the Malaysia Agreement.

They are seeking eight declarations from the court regarding “Borneonisation” in the state, as assured and recommended in the Report of the Inter-Governmental Committee (IGC) in 1962 which precipitated the formation of Malaysia Federation a year later.

Read more
First Prev
of 4
Next Last
KOJAK3

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

#71 Feb 7, 2012
BRUNEI SOKONG SABAH UNTUK MERDEKA - then brunei akan ajar sabah tuk manage their vast resources agar sabah jadi kaya seperti Brunei juga.

Kita jangan kalah pada Semenanjung tu mereka tu keolahan mereka sngt kurang ajar dan mereka tak ada banyak resources.

Saudara terdekat Sabah ialah Brunei so please sedarlah yang Brunei tidak pernah Lupakan sabah - kami Brunei cuba juga ambil balik Sabah sedikit demi sedikit tapi Semenanjung tak kasi lepas- marilah gunakan kekerasan untuk lepas dari Malaysia untuk anak-anak kita yang akan datang.
rakyat sabah

United States

#72 Feb 7, 2012
setuje aje dah lame rakyat sabah nak independet
hamid

United States

#73 Feb 7, 2012
malaysia nak bankrap so sabah nak merdeka, rakyat sabah tadak mau membayar hutang
yes

United States

#74 Feb 7, 2012
up up up
KOJAK3

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

#75 Feb 7, 2012
yes sabahku yesss kami orang brunei akan sokong sabah 100 peratus walaupun kami terpaksa berperang dgn malaysia sehinga ada askar2 brunei yg mati shahid kami akan tetap bebaskan sabah dari belengu semananjung yang korrupt itu!!!
mak bidan

United States

#76 Feb 7, 2012
merdekalah sabah biar bebas dari hutang malaysia

“" Johari Pahlawan Malon "”

Since: Oct 10

Kuala Jubor

#78 Feb 24, 2012
Free sabah..
Filmalay

Marina, CA

#79 May 6, 2012
Sabah briefly became independent sometimes in 1963 before the formation of Malaysia. Sabah should have been returned to the Sultan of Sulu(and Sabah) by Britain because Sabah is not Britain's possession. Now the Royal Hashemite Sultan of Sulu and Sabah had a hard time taking back Sabah.
But then Malaysia is paying the Sultan approximately 1700 pesos yearly as rent for the Sabah property. Please return Sabah to the rightful owners.
Filmalay

Marina, CA

#80 May 6, 2012
Tengku Mujahid wrote:
Kalau tak bergabung dalam malaysia,aku percaya sabah smpai skrg tak maju spt skrg,kerana adanya program menghantar guru-guru dan golongan terpelajar ke sabahlah,sabah kini lebih maju dan makmur.anak-anak tempatan sabah kini ramai yg bekerjaya dan ada yg menjadi golongan bijak pandai.
Just be independent and find your own destiny. The people know what is good for Sabah but exclude the Chinese for their allegiance is always with China.Sabah and Sarawak should be run by the original people of Sabah and Sarawak (like Tausugs and moros).

“" Johari Pahlawan Malon "”

Since: Oct 10

Kuala Jubor

#81 Jul 15, 2012
Sokong...
Illegal Malaysia

Salinas, CA

#82 Jul 18, 2012
Sabah and Sarawak are independent nations and co-equal with the Federation of Malaya (11 states).

The spirit of the Malaysia Agreement should be followed and not distorted by Peninsular Malaya.
Porkmalon

United States

#84 Mar 15, 2013
Tengku Mujahid wrote:
Kalau tak bergabung dalam malaysia,aku percaya sabah smpai skrg tak maju spt skrg,kerana adanya program menghantar guru-guru dan golongan terpelajar ke sabahlah,sabah kini lebih maju dan makmur.anak-anak tempatan sabah kini ramai yg bekerjaya dan ada yg menjadi golongan bijak pandai.
bro apa korang ada info berapa barrel oil disedut semenanjing dari bumi sabah setiap harinya?

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 4
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Malaysia Travel Discussions

Title Updated Last By Comments
News As Ruble Plunges, So Does Russian Tourism In Th... Mar 26 RUSSIAN BEGGARS 1
News Relatives press for new Malaysia plane search plan (May '14) Mar 18 ibu halima 10
News Sayur Manis: Delicious, But Also Deadly, Greens... (Aug '14) Mar 11 Indon tak malu 2
muh refan Feb '15 ASIS 1
News Bahrain has always been economic, business hub,... (Sep '14) Feb '15 BU SAMINI 502
News Japanese city of Osaka is well worth a visit Jan '15 WOMKENPAGIOMIDEBD... 2
News China-backed Thai railway construction to begin... Jan '15 RayH 1
More from around the web