Asia's rich crave luxury hand-crafted cars from Malaysia

Oct 10, 2012 Read more: Reuters 10

Bufori's founder and managing director Gerry Khouri poses with a Bufori Geneva at its plant in Kuala Lumpur September 10, 2012.

Read more
apasaja

Bayan Lepas, Malaysia

#1 Oct 11, 2012
Kalau Malaysia itu "Indonesia" agaknya sudah gegar dunia dgn cerita yang berkoar2 Indon.

Tapi Malaysia relax saja, Bufori seperti tidak pernah dianggap sebagai Kereta Nasioanal begitu juga Perodua.
Kasim Pantalun

Malaysia

#2 Oct 11, 2012
yep! sekarang dah ada tiga
Kasim Pantalun

Malaysia

#3 Oct 11, 2012
indon? cuma baru mula cannibalize kereta china dah klaim kereta buatan indon.

riuh berkoko macam ayam telor.

Since: Nov 09

Jakarta, Indonesia

#4 Oct 11, 2012
engine bufori ni asal dari mana ke?...

US!... boleh ke disebut kereta nasional?...

boleh jer, cuma namanya kete nasional US...:D
MobilIsCarKereta IsTrain

United States

#5 Oct 11, 2012
Ohh Taksinya ganti mesin yahh

Kah kah kah
Kasim Pantalun

Malaysia

#6 Oct 11, 2012
JoKem wrote:
engine bufori ni asal dari mana ke?...
US!... boleh ke disebut kereta nasional?...
boleh jer, cuma namanya kete nasional US...:D
lihat #1

Since: Nov 09

Jakarta, Indonesia

#7 Oct 11, 2012
Kasim Pantalun wrote:
<quoted text>
lihat #1
saya pun buat komen untuk komentar si apasaja... kamu ini bodoh ke bahlol?..:D
Kasim Pantalun

Malaysia

#8 Oct 11, 2012
JoKem wrote:
<quoted text>
saya pun buat komen untuk komentar si apasaja... kamu ini bodoh ke bahlol?..:D
yang bahlol itu kamu! si apasaja sendiri kata itu bukan kereta nasional!
Kasim Pantalun

Malaysia

#9 Oct 11, 2012
bufori pindah operasi 100% ke malaysia kerana kepakaran dan artisan orang malaysia!

indon?

wakakakaka
Kasim Pantalun

United States

#10 Oct 11, 2012
bufori awalnya dari Ausy pindah ke Msia....nak jimatkan cost produksi jer....di Ausy cost produksi terlalu tinggi....melayu bantu pasangkan screw, pasang tayar jer....tayar pon import dari indonesia ....
all technology tetap om puteh yg bikin...design guna otak om puteh jugak....

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Travel Discussions

Title Updated Last By Comments
News The President has failed us (Jun '12) 16 min Brian_G 323,287
News Illegal immigrant children surge across border 26 min tomin cali 8
News 40 years later, former sailor still searching f... 5 hr WOMDRUCHAVAMIDEBD... 35
News Next gay marriage fight: religious exemptions (Oct '14) 12 hr WasteWater 6,380
News Iggy Azalea's shopping excursion in Ferrari tur... 15 hr Bobby T Canada 6
News Oak Forest Launches New Promotional Website 20 hr Res 3
News Cuba - from Varadero to Havana 21 hr Doc Proper 2
Housekeeping at hotel walking in on me naked... (Aug '07) Apr 16 tom Harris 2,539
More from around the web