Skrive en serie karakter i fantasy

Skrive en serie karakter i fantasy

Posted in the Top Stories Forum

Since: May 14

San José, Costa Rica

#1 May 16, 2014
Bestselling Author The Shearin Group Lisa national

Så, du har fået en idé i hovedet for en fantasy roman, og hvad du er kommet til at genkende som din writer's intuition – den lille "Hey! Hold kæft og lyt!"voice på bagsiden af dit sind-fortæller dig, at du har mere end én bog ulmende derinde. Ikke flipper ud; Dette er en god ting, især med fantasi. Mens læsere nyder standalone bøger, får de positivt svimmel over tanken om en serie. Jeg mener, hvem kan ikke lide at finde en serie med tegn, der synes virkelige, og hver bog føles som et besøg hos gamle venner. En bog med en historie, der holder dig sent om natten, groggy næste dag, og har du snige titter af hvor du slap under dit skrivebord på arbejdet eller i skolen.

Men, hvis du tror at du har fået mere end én bog brygning, der er et par spørgsmål, du skal spørge dig selv, og ting, du skal tænke, før du dykke ned.

Er din hovedperson bedre egnet til en serie versus en standalone roman? Raine Benares, hovedperson i min ganske vist quirky, action-eventyr fantasy-serien, har familie, venner, professionelle medarbejdere, fjender, folk fra hendes fortid som fremførsel til hendes nuværende og – vigtigst for en serie karakter — ind i hendes fremtid. Med Raine er der historier i historierne. Hvis du har den forstand, at din hovedperson har meget mere at fortælle dig, end han eller hun er afslørende lige nu, kunne du have jer makings af en serie karakter.
I hver bog i min Raine Benares serie, den største konflikt fra den særlige bog er løst i slutningen, men andre mindre konflikter der dukkede op i løbet af denne bog — og historie bue og relationer mellem Raine og de mennesker, hun kender og møder — fortsætte med at ændre sig og vokse.

Hvilken slags historie føler du dig nødsaget til at fortælle? Er det en "et problem/mystery pr. bog" sammen med overordnede karakterudvikling? Hvilket betyder, at mens historiens vigtigste konflikten er løst, hovedperson og andre tegn mere at fortælle. Eller er kernen i din historie i første omgang et lille problem, og efterhånden som bogen skrider frem, er afsløret for at være men spidsen af en meget stor og farlig isbjerget? Dette ville være en historie hvor jo mere, der er afsløret øger din hovedperson inddragelse, indfiltringsnet ham eller hende i en situation langt ud over hvad de har nogensinde behandlet før. Begge scenarier er perfekt levedygtige kandidater til en række bøger.

I det andet scenario, som flere af denne historie isbjerget er afsløret, historien (og det problem din hovedperson) bliver større og indsatserne holde på vej op. Mine bøger viste sig for at være af sorten farlige isbjerget. Jeg siger "viste sig for at være" fordi jeg ikke gjorde starte ud planlægger det på den måde. Jeg så min Raine Benares serien som værende to, måske tre bøger toppe. Nå, jeg skriver nummer seks nu, bevis for, at du virkelig ikke ved hvad du har indtil du komme ind i det og gå rundt i din hovedperson sko, eller i Raines tilfælde, støvler. Når du skriver den første bog, medmindre du har en fungerende krystalkugle og evnerne til at bruge det, har du virkelig ingen idé om hvor mange bøger vil være i din serie.

kilde:
http://www.lisashearin.com/2013/09/24/writing...

mere:
http://lisashearingoupbestsellinggroup.wordpr...

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Top Stories Discussions

Title Updated Last By Comments
Prove there's a god. (Mar '08) 6 min Gabriel 981,426
The Christian Atheist debate (Jun '15) 7 min Buck Crick 104,962
News Roman Catholic church only true church, says Va... (Jul '07) 20 min Ex Lesbian River 673,543
Bush is a hero (Sep '07) 1 hr bad bob 184,635
Poll Was 9/11 a conspiracy?? (Oct '07) 4 hr onemale 286,297
Poll Bible - Written by Man - Edited by Man (Apr '09) 5 hr Jedi Master of All 1,933
Gay/bi Skype Sex ? (Mar '14) 6 hr Dom daddy for sub 21
More from around the web