BP bestuur hecht zijn goedkeuring aan...

BP bestuur hecht zijn goedkeuring aan rosneft deal

Since: Nov 12

Netherlands

#1 Nov 1, 2012
Moskou-BP's Raad van bestuur heeft goedgekeurd een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij, Rosneft, om te kopen de meeste BP's activiteiten in Rusland voor contant geld en aandelen in Rosneft, Rusland's controle van de olie-industrie, verder te consolideren door een executive met kennis van het besluit zei.
Deze afbeelding vergroten
Sergej Karpukhin/Reuters
Een verkoop aan Rosneft zou BP vertrekken met een minderheidsbelang in een Russische oliemaatschappij. Een aankondiging kon maandag komen.
Gerelateerde
Rosneft gezegd dat Deal voor BP Russisch Venture (18 oktober 2012)
Voeg toe aan Portfolio
BP Plc
Ga naar uw portefeuille»
Onder de voorwaarden van de deal, BP in Rusland zou blijven maar — aanvankelijk ten minste — alleen als een minderheid investeerder in een olie-bedrijf bestuurd door de regering van President Vladimir V. Putin. Later, hoopt BP te gebruiken deze nieuwe strategische band met het Kremlin om vat op andere zaken.
BP had de bereid te leveren een deal voor enige tijd telegraphing en Rosneft ingediend formeel een aanbod op donderdag te kopen BP 50 procent van een joint venture TNK-BP hier genoemd.
De Bestuur vergunning toegestaan BP's chief executive, Robert W. Dudley, te onderhandelen over de definitieve voorwaarden voor BP de verkoop van haar Russische bedrijven binnen een bereik van aanvaardbare combinaties van contanten en aandelen, zei de uitvoerende macht met kennis van het besluit.
De bereiken waren 10 miljard dollar tot $14 miljard en 15 tot 20 procent van Rosneft van aandelen. BP is waarschijnlijk te ontvangen van ten minste een zetel in de Raad van bestuur.
Een formele aankondiging wordt zo spoedig maandag verwacht. BP's voorraad steeg van ongeveer 4 procent vorige week toen duidelijk werd dat een deal aanstaande was.
Voor BP komt de verkoop als de grootste stap nog in Mr. Dudley "verkleind om te groeien" strategie in de nasleep van de olieramp met de Golf van Mexico 2010.
Mr. Dudley, een Mississippien, nam het over in het midden van die ramp en besloten dat BP, om te overleven, door de verkoop van oudere, minder winstgevende velden en zich te concentreren op exploratie haar wereldwijde business op nieuwe grondslagen moet zetten.
BP verkocht activa in landen van Venezuela tot Vietnam. De Russische bedrijven waren de grootste die passen bij de categorie voor potentiële verkoop, bestaande uit voornamelijk veroudering olievelden in Siberië met weinig potentieel voor nieuwe output.
Toch, goed voor ongeveer 25 procent van de wereldwijde productie van BP's of over zo veel olie als BP pompen in de Verenigde Staten, waaronder Alaska. Voor de Russische industrie neemt de buy-out van BP's aandeel in TNK-BP een grote strook van de industrie volledige cirkel terug naar staatseigendom. Rosneft de chief executive, I. Igor Sechin, een voormalige militaire intelligence officer en nauwe adjudant van de heer Putin, is een voorstander van grotere betrokkenheid van de staat in de olie-industrie.
TNK-BP is de derde grootste Russische oliemaatschappij; Als Rosneft uit beide BP koopt en het handvol Russische miljardairs die de controle van de andere helft van TNK-BP, Rosneft 's werelds worden zal beursgenoteerde grootste oil company, met productie van ongeveer 4,5 miljoen vaten per dag.
"We hebben gezien deze opmerkelijke versterking van de invloed van Rosneft en Sechin persoonlijk," zei John Lough, een voormalig ambtenaar van TNK-BP, die een Rusland-specialist in Chatham House, een onderzoek van de Britse organisatie is, in een interview.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Amsterdam, Netherlands Discussions

Title Updated Last By Comments
mervyn conn charged 2nd February 2016 Feb 7 Gary glitter 2
new music Dec '15 MARK 1
Man in Hotel Dec '15 Glasgowdaddy 1
ounces?? (Sep '14) Nov '15 West 3
Holland needs to welcome more Muslims ! Nov '15 polakpotrafi 2
SCRAP the EURO ==>>NOW! Oct '15 SCRAP EURO 1
Test Post (May '15) Oct '15 Mustard Seed 2
More from around the web