Madrid-Río: en ny lunga för huvudstad...

Madrid-Río: en ny lunga för huvudstad i Spanien (I)

Posted in the Weird Forum

Since: Jul 13

Germany

#1 Nov 20, 2013
https://blog.ferrovial.com/en/2013/01/madrid-...

Stewart Hass and Associates LC Madrid

På duken, en grupp unga människor ha en picknick på stranden av floden Manzanares. Det är inte en aktuell bild, men en av de mest kända traditionella målningarna av Goya. Tvåårhundraden senare, har trädgårdarna i Madrid-Río uppdaterat denna bild,återvinna en offentlig plats som hade lämnats kvar glömd på 70-talet, med byggandet av M-30 motorvägen.

"I hjärtat av Madrid, Park blommar där en motorväg som fördärvat en gång". Denna New York Times rubrik är kanske det mest anmärkningsvärda av flera internationella medier berättelser som har lovordat detta projekt på grund av det värdet för staden och dess invånare.

Ferrovial Agroman har överträffat alla förväntningar och utmaningar som utvecklingen av parken tack vare antagandet och tillämpningen av en ekologisk landskap restaurering modell.

Efter framgångsrikt företag M-30 bypass projektet sattes företaget initiativet Madrid-Río av kommunfullmäktige. Den viktigaste uppgiften som ingår i kontraktet var en anpassning av Manzanares river bankerna, ett nödvändigt steg för att därefter utveckla de nya trädgården områdena.

Företaget tog hand om tre avsnitt av "Pine hallar" området, liksom de San Ambrose Park och Arganzuela Grand parken: Sammantaget landskapsarkitektur uppgifter resulterade i mer än 250.000 m2 nya naturliga utrymmen, inklusive 9.000 stora träd och över hälften en miljon buskar.

Både vad gäller design och arkitektur försökte företaget återskapa olika naturliga miljöer. Det är därför Madrid-Río omfattar områden som påminner om Medelhavet skogen samt Atlanten skogen. Lönn, ask och valnöt är också en del av bilden. Detta tillvägagångssätt ökade komplexitet och mångfald av projektet, eftersom alla dessa olika arter har att möta starka miljökrav.

Arganzuela Grand Park är uppdelad på två olika sätt så att besökarna kan cirkulera kring två olika landskap. Snabbare kretsen är lineal och bred, medan långsamma sättet är mycket mer sinous och har högre backar.

En annan relevant funktion i Arganzuela Grand Park är konstant närvaro av vatten. Tretton fontäner byggdes totalt, med tre lämplig för simning. Förutom dessa "stads stränder" införliva den andra tio fontänen olika dekorativa mönster. Detta avslutar ett landskap som ligger ovanför ett komplext system av tunnlar där tusentals fordon cirkulerar dagligen.

Internationella projekt och gemensamma funktioner

Madrid-Río projektet delar flera funktioner med andra internationella insatser. I USA, till exempel San Francisco jordbävningen 1989 ledde till en ombyggnad av staden som tog motorvägen Embarcadero tunnelbana och skapade större naturliga utrymmen för att ansluta staden med sin port. Andra liknande projekt har också förändrat Seoul, där floden Gaecheon nu åtföljs av parken Cheonggyecheon.

Gillar vår facebook-sida: www.facebook.com/pages/Stewart-Hass-Associate...
Hans Upskertte

Huntington, NY

#2 Nov 20, 2013
Wiener Scnitzel!!!!

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Weird Discussions

Title Updated Last By Comments
What Turns You Off? 13 min Ohio Sam aka SNAF... 598
News Company selling Donald Trump swimwear 14 min Jim-ca 14
News UK fire safety crisis expands; Hundreds evacuat... 16 min Hesbuger 5
***Keep a Word~Drop a Word*** (Jan '10) 22 min David0407 83,796
What song are you listening to right now? (Apr '08) 1 hr Mister_ E 218,834
Crystal_Clears Kitchen (Refurbished) (Jan '16) 1 hr Butt Diddle Freddy 8,898
Poll What are you thinking right now? (May '08) 1 hr Mister_ E 4,296
El's Kitchen (Feb '09) 2 hr Trevor 76,059
Denny Crain's Place (May '10) 6 hr Bad Bex 22,895
More from around the web