Pelita Maslaut Maritime Academy Hopes To Train More Coastal Sea...

Full story: Malaysian National News Agency

Pelita Maslaut Maritime Academy hopes to train more coastal seafarers by 2010, said its managing director, Masni Amit.
Comments
1 - 19 of 19 Comments Last updated Sep 10, 2013
Nazim

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Dec 13, 2008
 

Judged:

1

Keep up the good work...Your partner in maritime training
Mark

Seri Kembangan, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Jan 17, 2009
 
All the best..
helmy

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Apr 4, 2009
 
how to register if we want to take course at pelita maslaut? anyone know, please tell me..tq.
Yob Daud

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
May 17, 2009
 
Dah puas surf internet, tak jumpa pun detail , location, courses on this seafarers.
Nazim

Puchong, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
May 19, 2009
 
U can also further your studies here to take deck and engineer officer course. EPF withdrawal are allowed and soft loans from Yayasan Sarawak
apai

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Jan 16, 2010
 
agik idup agik ngelaban.HIDUP!!! PELAUT.
sazali

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Jan 22, 2010
 
how to apply this training?
alisham

Brunei, Brunei Darussalam

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Jun 20, 2010
 
how to register?
will

Surabaya, Indonesia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Jun 26, 2010
 
saya pemegang mate domestic lulus pada tahun 2006,

nak tahu berapakah peruntukan tambahan menduduki
deck watchkeeping officer?
ris shanghai

Jiangchuanlu, China

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Sep 3, 2010
 
sy skrng chief mech di sebuah barge DP2,yg skrng sy nak menduduki kursus untuk 3rd engineer,apa kah yg harus saya lakukan.
Terima kasih
alen

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#15
Oct 22, 2010
 
how to apply this training??,,,sebelum ni saya ada borang pelita maslaut daripada kwn saya...saya sudah isi dan dah dihantar ke pejabat pelita maslaut krokop,miri..tapi mereka tidak call saya utk interview....
butuh melayu

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Nov 2, 2010
 
alen wrote:
how to apply this training??,,,sebelum ni saya ada borang pelita maslaut daripada kwn saya...saya sudah isi dan dah dihantar ke pejabat pelita maslaut krokop,miri..tapi mereka tidak call saya utk interview....
alooo bro.....lu muslim or.....?....biasanya benda camni akan utamakan yang muslim dulu.....dorang akan amik dari 10 org yang apply.....8 adalah muslim....2 lagi bangsa lain.....nasib la kalau lu kena amik tu....kecuali lu ada org dalam baru senang skit nak masuk akademi tu......
Mohd Faizal Mahmud

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Nov 8, 2010
 
thanx buat PMSB(pelita maslaut maritime academy) terutama pada tuan hj masni,tuan mohd nazim,tuan abd rahman,tuan sapren dan PMSB kk campus tuan raduan,en ikmal,capt lot dan en kamaruddin atas ilmu,tunjuk ajar,nasihat,teguran yg membina serta kerjasama yg diberikan selama sya mnuntut di akademik pelita maslaut.segala ilmu yg diberikan akan sy gunakan dgn baik sehingga berjaya menjadi salah seorang malaysia seafarer yg berilmu dan terlatih..jasa kalian hanya allah yg akan mebalasnya..moga kita semua berkati n drahmati semua...amin..thanx sekali to all my sifu...
lan

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Nov 30, 2010
 
mcm mana nak mohon masuk akedami maslaut ni? apa kelayakan yg perlu ada?
ting

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Dec 21, 2010
 
mcm mana nak masuk akedemi ini???brapa harga kos and berapa lama??
shah e-pa

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Jan 14, 2011
 
how to apply and what requidment needed
christMIRI

Melaka, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#21
Mar 24, 2011
 
cam ner nak apply join course kat pelita maslaut? puas dah cari kat website tapi tak jumpa juga.
Harrold

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#22
May 21, 2013
 
Tempat ambi wko skrg kat sabah shja kha?Kat miri n sibu ada tak?
supa

Italy

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#23
Sep 10, 2013
 
en nazim ada x untuk 3rd mate unlimited ? n brapa price nya en nazim ..

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

•••
•••