steady global network

Posted in the Kuala Lumpur, Malaysia Forum

Comments (Page 21)

Showing posts 401 - 420 of6,059
|
Go to last page| Jump to page:
farah

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#415
Jan 20, 2009
 
Saya full time insurans.. Saya baru pegi mnu 2 minggu lepas dan saya dibentangkan dengan modal 34k. Saya juga ada ditunjukkan lesen ajl di pejabat mcren oceanus tetapi tidak ingat no sirinya.. Saya tidak berminat untuk join kerana lebih selesa dengan kerjaya sekarang.. Apa yg saya boleh share sewaktu proses invitation saya tidak nampak apa-apa penipuan berlaku..
Sewaktu diajak oleh rakan karib saya, mereka tidak pernah bagitau keuntungan berapa, mereka hanya mengatakan untuk menunjukkan satu peluang perniaggaan. Saya ada bertanyakan berapa pendapatan rakan karib saya tetapi beliau hanya menjawab,'bukan berapa banyak yang aku dapat penting, tetapi berapa banyak yg ko nak buat?'
farah

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#416
Jan 20, 2009
 
Saya rasa apa yg diperkatakan logik kerana sama juga seperti insuran atau perniagaan lain ianya bergantung seratus peratus kepada diri sendiri. Saya rasa sama juga dengan kedai makan yang diusahakan oleh x steady.. Jika kedai makannya tutup, mana ada pendapatan.. Saya ada terbaca x steady ada menulis dari invest 34k di steady baik buka kedai makan kerana boleh dapat rm300-400 sehari.. Jika ada forumer yang ikut saranan x steady tetapi tidak berjaya adakah dia boleh menyalahkan xsteady... Adakah xsteady akan bertanggunjawab jika ada forumer yg buka kedai makan seperti xsteady gagal.. Memang lebih mudah menyalahkan orang lain apabila tidak berjaya.. Senario yang sama berlaku di insurans, atau mlm yang lain..
ntah apa apa

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#423
Jan 20, 2009
 
aku rs semua mlm sme je? yg ptg kn ada mindset biz la.. jgn ler ingat mlm mcm keje..
x sokong sesape

Batu Pahat, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#424
Jan 20, 2009
 
Macam kenal je farah ni.
farah

Denmark

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#425
Jan 20, 2009
 
Saya juga mengalakkan untuk sesiapa shj termasuk xsteady atau steady atau siapa sahaja disini untuk memepelajari tentang kuasa minda.. Banyak buku-buku yg boleh dipelajari tentang kuasa minda ini.. Terdapat juga ceramah kuasa minda dalam konteks agama islam seperti di http://www.minda-supersedar.com/ .. Kenapa saya kurang setuju dengan cara xsteady, kerana jika orang yg baru buat biz ini akhirnya layari website ini, mindanya akan terjejas, bila mindanya terjejas perilakunya terjejas, bila perilakunya terjejas resultnya akan terjejas... Mungkin itu yg xteady impikan, tetapi xsteady juga perlu ingat, apa yg kita doakan orang lain akan berbalik kepada kita. Itu hukum alam.. Jika xsteady doakan orang lain musnah, dikuathiri xteady sendiri yg musnah.. Akhirnya orang melayu juga yg musnah..
farah

Austria

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#426
Jan 20, 2009
 
Jika xsteady ingin membantu, saya rasa ini bukan caranya.. Bagaimana jika cerita yg xsteady sebarkan ini membuatkan orang yg baru bermula 2-3 bulan gagal dalam perniagaan ini.. Saya rasa org baru tersebut gagal bukan disebabkan steady, tetapi xsteady... Adakah xsteady akan bertanggungjawab untuk membantu mengajar orang yg gagal disebabkan xsteady untuk berniaga kedai makan.. Saya juga minta sesiapa sahaja yg ingin menceburi bidang networking ini, sama ada mlm ataupun insurans berfikir dahulu, adakah anda betul-betul sanggup untuk menjadi seorang usahawan.. Baca banyak biograpy usahawan yg berjaya, anda akan nampak rejection memang akan ada untuk berjaya.. Orang ramai lihat saya sendiri berjaya dalam perniagaan insurans, tetapi ramai orang tidak nampak berapa banyak rejection yg saya hadapai.. Down adalah masalah peribadi.. Untuk mengatasi masalah down ini pergi kursus-kursus motivasi atau kursus yg melibatkan minda..bila anda mempunyai emosi atau spritual yg kuat, saya pasti anda tidak mudah down atau putus asa. Saya sarankan ini untuk rakan karib saya, xsteady ataupun steady...
farah

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#427
Jan 20, 2009
 
Saya seorang yg pro kepada melayu, saya sedih jika melayu berlaga, bergaduh.. Apa yg kita boleh pelajari dari palestin, kita mesti bersatu hati, kita mesti bantu-membantu, jika tidak bangsa kita juga ditindas..akhir sekali saya doakan melayu bersatu, saya doakan rakan karib saya berjaya, saya doakan xsteady berjaya, saya juga doakan steady berjaya.. Amin ya rabbal alamin... Saya juga ingin meminta maaf kepada rakan karib saya kerana tidak join, minta maaf kepada xsteady jika apa yg dikatakan mengguris hati…
XSTEADY

Cheras, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#428
Jan 20, 2009
 
Terima kasih cik farah... bila masa aku buka kedai makan.... xper... aku hanya beritahu info yg budak2 sgn xkan cakap pun... biar kita nampak pro and con... yg lain sesiapa nak masuk nilai lah sendiri... kalau aku xberitahu pun... aku akan ditanya juga nanti... kenapa tidak beritahu... sesuatu kebenaran mmg pahit untuk diluahkan... tapi itulah selemah2 iman...
ntah ape ape

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#429
Jan 20, 2009
 
oi cik farah, ko ni silap orang sian x steady tak bersalah, aku rasa yg ko maksudkan xsgn...
joe flizoe

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#430
Jan 20, 2009
 
aku sokong kat farah sebab dari nama dia macam cun je..heheheh. sebenarnya mlm ni cam biz jugak kan, bergantung pada diri sendiri... member aku ada bukak kedai makan kat bangi, modal habis dekat 40k, last-last kedai dah 6 bulan tak bayar sewa, modal tak balik, macam tu boleh report kat KPDNHEP atau BANK NEGARA ke? hehehe gurau je jgn marah....
xsgn

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#431
Jan 20, 2009
 
walau mcm mana tak best sekalipun,dlm bisnes ni org melayu mmg tak blh maju sbb sykt ni bkn bangsa kita yg punya. cuma apa yg gua kesalkan org2 melayu yg kononnya bergelar jutawan dlm sykt ni lupa diri dan menganggap sykt tu diorg yg punya..pernah sekali dulu depan mata gua,masa tu sgn masih bersama DCHL seorg otai dlm bisnes tu menepuk meja sbb downline tak dpt sale. kenapa dia buat mcm tu? sbb kalo tak ada sale dia pun tak dpt masyuuuk.tp siapa yg buat kerja?downline dia..
xsgn

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#432
Jan 20, 2009
 
cik farah....menjadi usahawan adalah megeluarkan modal sendiri utk membuka sykt sendiri.menjadi usahawa mlm pun mmg usahawan kalo sykt mlm tu kita yg punya..manjadi ahli MLM walau sehebat mana sekalipun dan sekaya mana sekalipun dia bukan dinamakan usahawan MLM sbb dia adalah ahli MLM dgn sykt MLM. mmg perlu mengeluarkan modal tetapi modal keahlian setiap tahun. menjadi ahli MLM kena membuat sale atau maintain PV setiap bulan. manakala usahawan MLM kena mencari ahli seramai mungkin dlm sykt utk menjadi atau membuat markerting secara tak langsung tanpa kita sedari utk menjual product yg dikeluarkan oleh sykt tanpa menggajikan org.cuma perlu mengeluarkan komesyen atau bonus utk setiap sale yg dilakukan tetapi tak perlu membuat bayaran cukai yg tggi pada kerajaan sbb tidak menggajikan sesiapa(membuat jualan secara derect selling atau networking). di harap cik farah faham apa yg dikatakan usahawa MLM dan ahli MLM.
joe flizzow

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#433
Jan 20, 2009
 
aku pernah nampak xsgn tepuk meja sbb pekerja dia masak tak sedap..hehehehe. rase-rase nape ek dia tepuk meja? sbb dia takut bila masak tak sedap, orang akan lari, bila orang lari pendapatan dia krg? betul ke xsgn? hehe gurau je bro.. jgn marah....
evaluator

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#434
Jan 20, 2009
 
pendapat peribadi aku org buat mlm pun dikira usahawan, buat insurans pun dikira usahawan gak.. sebab diorang ni tak dapat gaji tetap, diorang kena jual atau pasarkan produk tanpa bantuan syarikat... kalau salesman diorang ada gaji basic... aku pun sokong pendapat farah, patutnya kita kena bersatu hati? betul ke semua yg join steady tu takde duit? aku rasa tak logik gak sebab xsteady kata steady dah 5-6 tahun, kalu dah 5- 6 tahun operasi aku rasa kalau semua takde duit takkan diorang boleh bertahan... kecuali kalu xsgn bagi makan free kat kedai dia.. hehehehe...
newcomer

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#435
Jan 20, 2009
 
letih jugak baca dr awal beb.. gua baru pg mnu kat jb ahad lepas.. gua just nk share konsep selling.. gua 6 tahun pengalaman dalam jual brg, tp brg bank la... gua belum pg training, tp gua dh bayar rm2080, yg jadi gua confident bila gua baca forum ni.. sebab dari pembacaan gua,cara atau konsep steady ni yg terbaik.. yg pertama gua ada baca pasal warm-up, gua rasa dalam selling ni dinamakan ice breaking, gua pernah pg apa nama tue..party,gua rasa konsep ni bagus sbb boleh ice breaking, atau kenal-kenal.. gua rs cara ni betul, takkan tiba-tiba takde ice breaking terus jual.. sama jugak dengan gua.. takkan tiba-tiba gua offer credit card terus kat org, mesti org reject beb... gua mesti ice breaking ngan dia dulu, borak dgn dia, tau dia ada credit kat tak, pas tu baru offer..
newcomer

Germany

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#436
Jan 20, 2009
 
follow up ni gua rasa penting jugak.... gua pun ada dengar fadzilah kamsah paling kurang kena follow up 4 kali... sama jugak dengan pengalaman gua, kekadang gua offer customer gua, kali pertama dia reject, kali kedua gua jumpa gua bagi namecard gua, kali ketiga gua jumpa gua bagi namecard gua, kali keempat gua jumpa gua bagi namecard gua, lepas tu dia call gua... ni gua belajar dari fadzilah kamsah.. dia kata jgn lokek namecard... cuma gua rasa kat sini beza sikit sbb gua selalu jual barang, tapi kat sini jual peluang.. gua tengah sourcing 34k sbb gua confident dengan marketing plan dia... mungkin betul apa xsgn cakap, gua orang baru tgh high, nanti 2-3 bulan down pulak, tapi gua akan ikut saranan farah, gua akan pergi course mind power ni, rejection, gua takde hal sebab mmg selalu kena pun... nanti gua update lagi bila dah pegi training...
evaluator

Batu Caves, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#437
Jan 20, 2009
 
eh..bile lak aku posting nih??haa..takpe..nih evaluator lain..

aku dah cek ngan ajl ttg sgn..mmg dorg ade register..nk tau lebih..kene datang opis..hehe..takde ar..aku rase kalu korang nk tau sndiri status biz kat sgn nih..aku rase ade baik nyer tnyer sndiri ngan tuan nyer network..

sy ade sokong sket la ngan statement xsgn..
[menjadi usahawan adalah megeluarkan modal sendiri utk membuka sykt sendiri.menjadi usahawa mlm pun mmg usahawan kalo sykt mlm tu kita yg punya..manjadi ahli MLM walau sehebat mana sekalipun dan sekaya mana sekalipun dia bukan dinamakan usahawan MLM sbb dia adalah ahli MLM dgn sykt MLM.]

ye mmg betul tuh..tp aku nyer planning camnih..aku nk success dulu ngan mlm..or patut aku cakap aku nk success ngan SGN...sambil2 dalami ilmu pniagaan & marketing...at least nnti ble aku da ade sykt sndiri tu..aku dah buleh paham kehendak & prangai manusia2 nih..aku dah ade pngalaman...sbb 1 ari nnti aku nk ade biz sndiri yg dihasilkan dr duit yg aku jana kat sgn..haaa..ok???

nih pendapat aku laa...& aku tau xsteady or xsgn mmg ade pendapat sndiri..& aku respek pendapat ko tuh..beser la adat dunia nih ade pro & con..aku sure org kat luar sane tau nk menilai mane baik mane buruk...kalu nk mengkaji tuh..alang2 kaji la positif & negatif side..bukan dgn bace blog jer dah buleh terpengaruh..korang kene tau yg maklumat dalam blog atau forum nih diragukan kesahihannyer sampai xleh dguna pakai pun sbg rujukan kalu nk wat tesis..tp buleh la gune blog or farum cam nih utk dapat pengalaman..pastu sndiri carik "fakta" mane yg betul..mane yg x betul k..

renung2kan & slamat beramal..hehehehehehe..
Vogue

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#438
Jan 21, 2009
 
you all try tgok web:www.mcrenoceanus.com kalo nk tau pasal produk ni ada label sah atau tidak......beb....
XSTEADY

Cheras, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#441
Jan 21, 2009
 
Vogue wrote:
you all try tgok web:www.mcrenoceanus.com kalo nk tau pasal produk ni ada label sah atau tidak......beb....
Apa label sah yg ko maksudkan? xder apa2... HALAL, SIRIM, KKM, JAKIM, AJL... Barangan Buatan Malaysia...?
XSTEADY

Cheras, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#442
Jan 21, 2009
 

Judged:

1

Biasala.. selepas m&u korang akan berkobar2 nak invest 34k.... jangan lupa maintainance 2k bulan kalau korang nak dapat income org bawah.... baik duit tu ko simpan buat maintainance... Ada tak masa m&u mereka beritahu pasal kalau ko tak invest pun kalau ada org bawh ko invest ko tetap jadi Master.... xder bro.... mereka takkan reveal... mmg betul la sekarang SGN atau McRen beroperasi tanpa lesen yg sah... kau nak aniaya bangsa sendiri ker kalau lesen x dapat...? apa nak jadi dengan yg dah invest 34k tue.... ko nak bagi balik duit ko pada dia.... minta maaf.... Aku sokong MLM biz... tapi bukan dengan cara modal yg besar.... MLM yg bertahan lama akan mengamalkan konsep modal yg kecil... tengok jer MLM yg modal besar pasti takkan tahan lama.... ko nak perkara yg sama berlaku pada DCHL berlaku pada Mcren....

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 401 - 420 of6,059
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

7 Users are viewing the Kuala Lumpur, Malaysia Forum right now

Search the Kuala Lumpur, Malaysia Forum:
Topic Updated Last By Comments
Cari teman wanita sembang seks di telephone, ym... (Dec '10) 10 min zamanzamanie 4,660
Malaysian Airlines plane shot down over Ukraine... 11 min Ethan Allen 305
Indonesian election receives mixed reactions in... 24 min _malon_goblok 214
laman jodoh(janda 27 hinnga 30an (Feb '09) 24 min azar501 159
FAA bans US-Tel Aviv flights 41 min Duh 1
Malaysia Airlines flight MH17 shot down over Uk... 50 min dances w buk 500
mencari pasangan seks wanita/janda atau wife ge... (Mar '13) 3 hr Q-thienk Ghalienk 1,738
•••
•••