Comments
21 - 35 of 35 Comments Last updated Sep 3, 2010
First Prev
of 2
Next Last
PHD

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#23
Aug 11, 2010
 
bagus la liyana dapat jumpa orang y dah mampu buktikan biz ni boleh buat di depan mata yana sendiri..saya nasihatkan yana berjumpa semula dengan kawan yana tersebut..fahami betul2 apa y kawan yana sedang usahakan..untuk pengetahuan yana group kita actually telah mewajibkan setiap orang untuk mengikuti satu kursus tentang biz ni sebelum betul2 involve.Ini sekali gus telah menaiktaraf ke arah lebih professional..ye la kan..mcm mana nak buat biz kalau xda ilmu..kami amat menitikberatkan tentang ilmu bagi memastikan kejayaan untuk setiap ahli..disini kita dah ada sistem yang terbukti berkesan,cara dan guidance y mencukupi dari team..dengan usaha yang xkenal erti putus asa,setiap orang pasti mampu merealisasikan impian..
I ADA SATU KAWAN

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#24
Aug 11, 2010
 
Tolong kaji apa business yang dijalankan..dan kalau melibatkan pengambilan wang deposit, rujuk dgn Bank Negara Malaysia, Rujuk dengan KPDNKK dan Rujuk Dengan Pihak2 yang berwajib...

Xrugi mengkaji sebelum melabur, jgn rugi selepas melabur...

tepuk dada tanya iman..
Betu la

Taiping, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#26
Aug 13, 2010
 
Betul 2..i sangat sokong dengan u..kaji dulu sebelum join..tapi actually lagi susah nak kaji kalau xinvolve..so aku nasihatkan ko datang tempat kita kaji sama2..bagi tempoh dalam 2-3 bulan untuk fahami serba sdikit tentang hal ehwal bisnes ni..k
Suka

Taiping, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#27
Aug 13, 2010
 
suka aku bila tgk kawan baik aku sendiri dah berjaya mengubah hidup dia melalui bisnes ni..
along

Taiping, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#28
Aug 13, 2010
 
taniah kpd partner2,dapat tahu team kita dah semakin lama ,semakin stabil ,sebab kita tahu kita punya kelemahan kat mana,dan leader2 pun sudah berubah jadi baik,kita akan buat jadi sempurna..HEBAT SANGAT HEBAT!!
penglipur

Taiping, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#29
Aug 13, 2010
 
untuk berjaya dalam industri network marketing seseorang itu harus memberi sepenuh komitmen untuk berjaya ..yang penting bagi tempoh untuk diri anda memahami bidang ini dengan lebih mendalam..kurang2 2-3 tahun..mana da orang buat bisnes 3 bulan dah kaya..
penglipur

Taiping, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#30
Aug 13, 2010
 
ramai orang aggap masuk jer ND 6 bulan dah kaya..pernah jugak dengar org cakap "aku dah join 8 bulan tapi xnampak hasil pun"..lepas ni rasa2 kena buat ambik kedatangan kot..bagi ada bukti kalau y kata 8 bulan 2,bukan hari2 datang training buat homework..silap2 datang sebulan jer,register je 8 bulan y dulu..

Since: Aug 10

Narathiwat, Thailand

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#31
Aug 13, 2010
 
Steady Global network, steady dynasty.. steady worldwide.. ni steady unity plak.. hahaha.. semua nak kebas duit orang..
knight Premier

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#32
Aug 14, 2010
 
tlg jawab!!!!!! kenapa Jus Kurma harga melampau2.... 120ml sebotol (tiga teguk) dgn harga Rm 19.82sen??????
bdk baru

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#34
Aug 14, 2010
 
aku baru je masuk SD. Dah melabur 2080. Aku dah attend training n whatever selama 1 bln. Aku ade sedikit pendapat tersendiri pasal bisnes ni.
Apa yg aku nampak,(dan org lain pun perasan).. terdapat beberapa perubahan yg agak ketara pada diriku setelah aku terlibat dlm bisnes ni. Satu, aku lebih menepati masa dan mula pandai berbual dgn kawan.(mudah mesra berbanding sblm ni). Byk Ilmu yg aku timba spanjang sbln aku di dlm bisnes ni. Aku kenal ramai kenalan2 yg positif dan bercita2 tinggi. Aku seronok dgn persekitaran yg selesa ni. Aku sentiasa bersemangat tinggi ketika bersama2 mereka. Terasa seperti berada di tempat lain. tidak kusangka ada komuniti yg sebigini hebat di Malaysia ni. Aku pernah masuk MLM yg lain sebelum ni, tapi aku x pernah dpt ape yg aku dpt di sini.
Tapi, setelah membaca komen2 dlm forum ni, Aku berasa sedikit sangsi dgn bisnes ni. Betul ke pilihan yg aku buat? Perlukah aku berpatah blk sebelum aku dlm situasi lebih parah? help me plz..
zakri

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#35
Aug 14, 2010
 

Judged:

1

1

1

perasaan aku sama macm ko...dah join sd..

kalau bagus dan elok, aku ajak kawan2.. kalau x, aku tarik diri.. pada aku duit buleh carik, nak berniaga mesti ada
modal.. kalau x melabur, mana nak dpt hasil? 2k yg dilabur nih, aku gunakan utk attend training yg diberi..

niat aku join sd nih utk memberi motivasi kepada aku.. berkawan dgn org2 yg positif, ubah cara hidup aku yg agak relaks nih..

nasihat aku, teruskan dgn SD, bila dah betul2 faham, decide sama ada nak teruskan atau tidak..
rujuk kepada org yg lebih arif, bukan pada forumer yg kita sendiri x kenal nih...

Since: Aug 10

Narathiwat, Thailand

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#36
Aug 14, 2010
 

Judged:

1

1

1

zakri wrote:
perasaan aku sama macm ko...dah join sd..
kalau bagus dan elok, aku ajak kawan2.. kalau x, aku tarik diri.. pada aku duit buleh carik, nak berniaga mesti ada
modal.. kalau x melabur, mana nak dpt hasil? 2k yg dilabur nih, aku gunakan utk attend training yg diberi..
niat aku join sd nih utk memberi motivasi kepada aku.. berkawan dgn org2 yg positif, ubah cara hidup aku yg agak relaks nih..
nasihat aku, teruskan dgn SD, bila dah betul2 faham, decide sama ada nak teruskan atau tidak..
rujuk kepada org yg lebih arif, bukan pada forumer yg kita sendiri x kenal nih...
bro.. nape saje tak join kursus motivasi? sama je kan.. aku kat sini bukan dengki kalau korang jadi kaya.. baguslah.. tapi biar betul nak bisness.. aku dah cabar geng2 steady ni cerita bisness ni kat sini.. takde sorang pun berani.. walaupun aku dah tau, aku cuma nak diorang buktikan kat sini steady tu betul.. ko kata rujuk kepada yang lebih arif kan.. sape tu? geng2 steady ke? kalau geng steady jugak tak payahla.. ni aku bagi 1 tempat yang arif sangat dan boleh dirujuk.. KPDNKK..
Aku

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#38
Sep 2, 2010
 
Successful people ask better questions, and as a result, they get better answers.

- Anthony Robbins
Aku

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#39
Sep 2, 2010
 
You have to put in many, many, many tiny efforts that nobody sees or appreciates before you achieve anything worthwhile.

- Brian Tracy

Since: Aug 10

Narathiwat, Thailand

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#41
Sep 3, 2010
 

Judged:

1

1

1

aki posotve force dah tukar nama ye.. keh kehkeh..

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

First Prev
of 2
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Kuala Lumpur, Malaysia Discussions

Title Updated Last By Comments
Lamborghini Huracan LP 610-4 launched in Malays... 18 min _malon_goblok 279
Cari teman wanita sembang seks di telephone, ym... (Dec '10) 19 min mann 4,758
Malaysian Airlines plane shot down over Ukraine... 32 min ThatOneBand 1,224
Sex@Melaka (Nov '13) 1 hr arell 37
Malaysia Airlines flight MH17 shot down over Uk... 5 hr Dimitri100 1,066
Malaysia Airlines set for shakeup after disasters 6 hr IMASE 1
mencari pasangan seks wanita/janda atau wife ge... (Mar '13) 7 hr jejejejejjoe 2,029
•••
Enter and win $5000
•••

Kuala Lumpur, Malaysia People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••