Dirgahayu Malaysiaku! Saya mencemburui rakyat Indonesia

There are 20 comments on the Aug 31, 2012, www.bharian.com.my story titled Dirgahayu Malaysiaku! Saya mencemburui rakyat Indonesia. In it, www.bharian.com.my reports that:

Patriotik kibar bendera sambut merdeka Maafkan saya. Saya mencemburui Indonesia dan rakyatnya.

Join the discussion below, or Read more at www.bharian.com.my.

First Prev
of 3
Next Last

Since: Nov 09

United States

#1 Aug 31, 2012
ow ow owww :D

Since: Jun 12

Location hidden

#2 Aug 31, 2012
sundul ajah
chery blossom

United States

#3 Aug 31, 2012
oh ya..?...:D
yatno jowo

Indonesia

#4 Aug 31, 2012
Kita atas nama rakyat Indonesia mengucapkan selamat atas kemerdekaan rakyat serumpun di Malaysia
Semoga kita tetap damai dan bekerja sama di masa-masa yang akan datang
( DIRGAHAYU MALAYSIA )
Datuk Fardan

United States

#5 Aug 31, 2012
Kami hormat kepada Anda
Good Bye Looser

Owen Sound, Canada

#6 Aug 31, 2012
Kalau Indonesia hebat..kenapa Bung Karno gagal ganyang Malaysia...

Hhahahahaha...Sukarno doyan pelacur.
Malon dongok

Bandung, Indonesia

#7 Aug 31, 2012
Kaciann... malon...mengibarkan bendera saje sampai harus dikmpanyekan di media elektronik...kaciann...kaciann n.... tidak ada punye kebanggaan....kaciann..kaciann nn....
ubuntu

Indonesia

#8 Aug 31, 2012
gimana rakyat malon punya rasa nasionalisme yg tinggi, hasil kemerdekaannya saja diraih dgn cara menjilat pant*t british. :D
starmild

Jakarta, Indonesia

#9 Aug 31, 2012
muahahhahhaaha semua rakyat malaysia tau kalau hari kemerdekaanya itu cuma main mainan sahaja

Since: Aug 12

SATU BANGSA INDONESIA

#10 Aug 31, 2012
Good Bye Looser wrote:
Kalau Indonesia hebat..kenapa Bung Karno gagal ganyang Malaysia...
Hhahahahaha...Sukarno doyan pelacur.
Karena Indonesia sendirian sementara di malaysia ada United Kingdom, Australia, New Zealand (plus USA dg konspirasi G30S/PKI nya)- kemenangan yang kemudian dengan bangganya diklaim sepihak oleh malaysia. aih!

mau cari perkara sekarang? silahkan. pasti berbeda jauh dengan masa Orde Lama
NKRI

Indonesia

#11 Sep 1, 2012
"
Saya tidak pernah mendengar pujukan apa lagi desakan agar rakyat Indonesia mengibarkan bendera kebanggaan mereka pada hari merdeka. Di Malaysia kempen ‘Kibarkan Jalur Gemilang’ dibuat selama sebulan, bagi mengajak rakyat melakukannya. Teriakan itu berkumandang daripada media elektronik hingga ke media cetak dan dilaungkan oleh pimpinan politik pelbagai peringkat.

Mengapa sampai begitu? Apakah rakyat kita tidak peduli, degil atau sememangnya tidak patriotik? Alasan diberikan ialah patriotisme tidak boleh diukur dari sekadar memperagakan bendera sahaja. Maka itu banyak premis perniagaan dan pejabat yang melakukannya akibat peraturan dan bukan kerelaan. Di jalan raya, bendera kecil di kenderaan juga tidak banyak kedapatan."

OOhhh....pada malas ngibarkan bendera plagiat dari amiriki ya

Malasya...malasya
UMNGOK

Europe

#12 Sep 1, 2012
Oh..

“Cinta Annissa”

Since: Aug 12

BAHAGIA DUNIA AKHIRAT

#13 Sep 1, 2012
nice info bro..
najis rosak

Bontang, Indonesia

#14 Sep 1, 2012
Siapa yang bilang kalau Malingsia Merdeka,
Kami belum Merdeka, kami masih menjadi babu british sampai 999 tahun ke depan.
UMNGOK

Europe

#15 Sep 1, 2012
Hehe..
starmild

Jakarta, Indonesia

#16 Sep 1, 2012
malunya punya bendera lambang homo boleh jiplak lagi he he he :P
PakRella

United States

#17 Sep 1, 2012
kami akan kibar stripes and stars atau union jack
Romo

Surabaya, Indonesia

#18 Sep 1, 2012
Merdekalah Malaysia...! Merdekalah Yang Sebenar Benarnya Merdeka! Jangan Selalu Kecil Wilayahmu! Luaskan Lagi Daratanmu! Luaskan Lagi Lautanmu! Luaskan Lagi Tradisional Dan Kesenianmu!Salam Kelingking! Maaf Aku Lupa Lambang Negaramu!
sungkono

Indonesia

#19 Sep 1, 2012
Romo wrote:
Merdekalah Malaysia...! Merdekalah Yang Sebenar Benarnya Merdeka! Jangan Selalu Kecil Wilayahmu! Luaskan Lagi Daratanmu! Luaskan Lagi Lautanmu! Luaskan Lagi Tradisional Dan Kesenianmu!Salam Kelingking! Maaf Aku Lupa Lambang Negaramu!
Kesan "Pencuri"nya kental banget

“Smart & Religius”

Since: Aug 12

Kuala Lumpur, Malaysia

#21 Sep 1, 2012
Ini pasti lar orang indon yang buat, jangan ganggu malaysia kitorang sudah freedom!

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 3
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Jakarta, Indonesia Discussions

Title Updated Last By Comments
Aku Janda Kesepian 3 min indah 349
Gigolo Bandung 1 hr randy 16
pasutri swinger & 3s malang 1 hr vector 23
debat islam vs kristen (fakta) kristen gak akan... 2 hr imam mahdi ternya... 203
Cari Tante" yang Kesepian Jakarta Selatan 2 hr hary 175
hello 2 hr david71 9
gigolo jakarta (Feb '14) 2 hr lana 102
More from around the web