new device uses com port from already...

new device uses com port from already registered device

Posted in the Bluetooth Forum

boflor

Hasselt, Belgium

#1 Oct 28, 2010
Hi guys,

I have an application that can collect data from different Bluetooth devices.
I have a dongle with the WIDCOMM BT stack. Unfortunately when I register in new device to my Win XP Prof SP3 computer, it uses the same COM port as another device. This other device no longer can communicate because of this. If I remove and add the old device again, it works, but then the newer device will no longer communicate.
Apparently I cannot manually choose COM ports in the WIDCOMM stack? Anyone any ideas on how to solve this?

Regards,

bf.
boflor

Hasselt, Belgium

#2 Oct 28, 2010
In case anyone should need this in the future: I found the solution: I added a COM port manually in the Bluetooth configuration (right click notification area icon>Bluetooth configuration). Click on the Client Applications tab and Add COM port. First unpair both devices, then repair using a different COM port for both of them.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Bluetooth Discussions

Title Updated Last By Comments
Does bluetooth-speaker send radiation out while... Nov 7 vitjo 1
News Getting your old headphones to work with the iP... Sep '16 Crystal_Clear722 7
News This set of levitating speakers from Aswy can d... Sep '16 Anonymous 1
Nexus 'text to switch speaker phone' hands free... (Jan '09) Sep '16 paulturbo 33
Help find a lost bluetooth device (Oct '06) Aug '16 Karen 12
"No Bluetooth Device Found", Samsung SGH-C417 (Sep '06) Jun '16 Dell 167
News New Collar Will Let Your Cat Speak To You (May '16) May '16 Spotted Girl 5
More from around the web