ansys plugin error
tom

Hefei, China

#23 Sep 25, 2010
the reason of Anti- virous or Firewalls software, turn off them, and try again
Moran

Israel

#24 Sep 27, 2010
HZs wrote:
<quoted text>
I solved it (I built up the geometry in the DesignModeler, and the Mechanical Model didn't start. Error message: "Plugin error: Geometry interface not found" ). The solution:
1. Run the "CAD Configuration Manager 12.1".
2. Mark the "Workbench and ANSYS Geometry Interfaces"
3. Press "Next" button.
4. Press "Display Configuration Log File" button
5. Press "Configure Selected CAD Interfaces" button
6. Press "Exit" button
Run the Workbench, and it works.
HZs
Hi,
I have the same problem.
where I can "Run the "CAD Configuration Manager 12.1".?
Is it from ANSYS portal?

thanks!
Moran
Mattasmack

Zurich, Switzerland

#25 Sep 28, 2010
HZs wrote:
<quoted text>
I solved it (I built up the geometry in the DesignModeler, and the Mechanical Model didn't start. Error message: "Plugin error: Geometry interface not found" ). The solution:
1. Run the "CAD Configuration Manager 12.1".
2. Mark the "Workbench and ANSYS Geometry Interfaces"
3. Press "Next" button.
4. Press "Display Configuration Log File" button
5. Press "Configure Selected CAD Interfaces" button
6. Press "Exit" button
Run the Workbench, and it works.
HZs
Thank you for posting this! I had the same problem, and this fixed it for me.
slog

Leopoldshafen, Germany

#26 Oct 12, 2010
Hey HZs!,

great job! I have windows 7 x64 and had the same problem with "Unable to attach to geometry file" or in german "Geometrie kann nicht zugeordnet werden" with your advice I can work without problems now!

Cheers
slog
Epz

Slatina, Romania

#27 Oct 15, 2010
Hzs post worked for me. Thanx a lot
ASYROFF

Shah Alam, Malaysia

#28 Oct 31, 2010
Thanks HZs! it works
jason

Germany

#29 Nov 9, 2010
hi guys i have frame work error in starting workbench can someone help me in it thanks
aaa

Chandigarh, India

#30 Dec 19, 2010
thanks dear
i solved it

by this method

I solved it (I built up the geometry in the DesignModeler, and the Mechanical Model didn't start. Error message: "Plugin error: Geometry interface not found" ). The solution:
1. Run the "CAD Configuration Manager 12.1".
2. Mark the "Workbench and ANSYS Geometry Interfaces"
3. Press "Next" button.
4. Press "Display Configuration Log File" button
5. Press "Configure Selected CAD Interfaces" button
6. Press "Exit" button

Run the Workbench, and it works.

HZs
Denmark project group

Ålborg, Denmark

#31 Jan 16, 2011
It worked for us!
Thanks!
Ahvazy

Lombard, IL

#32 Jan 31, 2011
Hi
I do this way but Workbench not run!
FLEXLM License be disable.
SPB

Saint Petersburg, Russia

#33 Feb 25, 2011
Thanks you!!! It works.
Riza

Istanbul, Turkey

#34 Mar 1, 2011
hi everybody,
does anyone know how to crack ansys in linux? I searched on web and I got nothing. please help me about this.

CJH

Nanchang, China

#35 Mar 17, 2011
Thank you so much,HZs!My meshing module works.
MAAnsys

Forlė, Italy

#36 Apr 1, 2011
Thank you very much!!
You solved the problem!!!
xrs

West Chester, OH

#37 Apr 10, 2011
I did everything desribed by HZs (including re-installing the system) and still have the same problem. My machine is a single-processor unit, Can it have an influence?
where else should I look into to solve it?
stefano

Turin, Italy

#38 Apr 28, 2011
Do-NL wrote:
Yo
Maybe another solution of the attach geometry problem: you need an internet connection. In my case I received the error when internet is switched of, and when I turn on internet the problem seems to be solved.
Hi Do-NL, I have the same problem.
How did you solve it?
thanks
lello

Homburg, Germany

#40 May 14, 2011
Hi, everybody! I'm using Ansys WB.v.11 on a windows xp sp.3 machine.
The question is: how to run "CAD Configuration Manager". Is there this manager also in Ansys WB V11? Thanx in advance,
Lello.
i solve it

Qingdao, China

#41 Jul 3, 2011
just change the format of your file&#65292;for example&#65292; you can change "aaa.part" to "aaa.igs"!
then enjoy it!
Sweet87

Hanoi, Vietnam

#42 Jul 17, 2011
Please help me...
I'm building a concrete beam model, have many steel cores inside. I get in trouble with Mesh peformance.My model have multi parts (77 parts, include a solid and 76 steel cores), i don't know why mesh peformance only start a few minutes for some parts and stop then.
Does anyone have solutions to this?
erkan

Eskisehir, Turkey

#43 Sep 20, 2011
jens wrote:
I have the same problem....
"I can't find all the analysis systems in the tool-box of the workbench, I can only find 3. Does any body knows why?? Also, whenever I start WB it pops an error "unable to connect to solver manager?""
Pls let me inform about problem solution. I have same problem after installation was completed succesfully. Why we can not see analysis system at toolbox. Pls send me e mail if yo have solution erkantoros@gmail.com thanks alot

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

ANSYS Discussions

Title Updated Last By Comments
Parameter Set Export Data Mar '18 Ansysauto 1
Stiffness calculation Jan '18 manas_dr 1
Visco solid element Dec '17 Mehdi Hamid 1
topology optimization code_ansys apdl (May '17) May '17 ju_ange 1
ansys apdl_derivatives (May '17) May '17 ju_ange 1
Ansys APDL- problem with spring (Feb '17) Feb '17 Anonymous 2
Structural Calculation (Jan '17) Jan '17 genry 1