Ask the Auto Doctor

Dear Doctor: I own a 2003 Lincoln LS with only 4,700 miles. The "service parking brake" message appears and the electronic park brake light stays on. Full Story
Frank

Dover, NH

#1499 Jan 1, 2013
Tanya wrote:
I have a 99 chevy blazer tha will not start. I put on new spark plugs, rotor and cap along with a new emissions control modual and coil. I thought it was an electrical issue. After all of that it still would not start. I found out that it is a fual issue. When i poured gas into the carborator it would run as long as i had my foot on the gas. But when u let it idal it would die and not turn over. I already spent every last dime i had could u tell me what it could be. I was told that it could be my fual pump. Is that right?
If you have the "Spider" EFI system they need min of 55 psi fuel pressure. The fuel pumps get weak on these and cannot open the poppet valves in the fuel rails. Do a fuel pressure test and go from there.Bet its a bad fuel pump.
jaguar

Omaha, NE

#1500 Jan 10, 2013
My 2001 jaguar motor sounds like its got air in the gas line it puttering when it idles or drives
mathew

West Chicago, IL

#1501 Jan 15, 2013
i have 200 corolla. when temperature goes below 0 degree Celsius, driver side door does not close. Lock does not working and keep opening all the time. when temp goes up, it will be ok. any help will be appreciated.

Since: Jan 13

Barberton, OH

#1502 Jan 21, 2013
i have a 2001 vw beetle and i had the nutrul safety switch replace and now the car has shut down and want start what can i look at now to see what can be the problem any help my only car so i have to get back on the road
96 grand am

Chicago, IL

#1503 Jan 25, 2013
Anti theft system cutting car off !
How do I fix it?
Jeff

Huntington, WV

#1504 Feb 3, 2013
I have a 97 tahoe with 113000 it started having a engine miss lately. I have replaced the plugs, wires, dist. cap rotor button, fuel filter had the injectors cleaned. However, it it starts on first hit, idles great in town runs smooth but around sixty on hwy it will start doesn't do it all the time. The garage could not find anything on computer reading. The engine light finally just came on they said could be fuel pump, distributor itself any suggestions? Oh btw I see other posts state problem with fuel gage going crazy GM should had recall same problem here also was told it was the float
Jeff

Huntington, WV

#1505 Feb 3, 2013
tracy gilyard wrote:
i have a 2001 vw beetle and i had the nutrul safety switch replace and now the car has shut down and want start what can i look at now to see what can be the problem any help my only car so i have to get back on the road
Had the same problem replaced my swithch as well turn key on and have someone to push it and pop the clutch my problem was in the key switch
wes

Purcellville, VA

#1506 Feb 19, 2013
have a 1993 chevy lumina will not start was told it was the fuel pump so i put a new pump on it did not change nothing the new fuel pump is definetly working
Chris

Toronto, Canada

#1507 Mar 24, 2013
I have pontiac trans spot mini van the radiator leaking for top fitting and the aluminum meets the plas what can i do
Brad

Westland, MI

#1508 Mar 27, 2013
I have 99 chev Blazer 4 door 4x4 4.3 vortex and it started to spit and sputter on take off. I changed fuel filter,cap rotor,and ran good for a week then I changed coil pack nothin still runs bad. I put new plugs and wires in it still nothing. Please help. What else could it be? Please don't say injectors.
Dot

Ashburn, VA

#1509 Mar 27, 2013
My 2001 Lincoln LS has the oil light and seat belt light on. How do I get them off and is there something wrong with my car?
eddie

Concord, CA

#1510 Apr 9, 2013
were having troble timing a 1994 grand jeep cherokee limited 4 by 4 with 4.0 liter.
Auto Doc

Lindsborg, KS

#1512 May 18, 2013
Brad wrote:
I have 99 chev Blazer 4 door 4x4 4.3 vortex and it started to spit and sputter on take off. I changed fuel filter,cap rotor,and ran good for a week then I changed coil pack nothin still runs bad. I put new plugs and wires in it still nothing. Please help. What else could it be? Please don't say injectors.
Could be lots of things...idle air control (IAC sensor), cam sensor, fuel pump, PCM...is the check engine light on? Was it on before this started happening?!
Auto Doc

Lindsborg, KS

#1513 May 18, 2013
Dot wrote:
My 2001 Lincoln LS has the oil light and seat belt light on. How do I get them off and is there something wrong with my car?
Oil light usually indicates it is low on oil or the oil needs changing. Seat belt light is normal if you don't have your seat belt on, other wise the seat belt sensor may be bad.
Auto Doc

Lindsborg, KS

#1514 May 18, 2013
Chris wrote:
I have pontiac trans spot mini van the radiator leaking for top fitting and the aluminum meets the plas what can i do
Go to a salvage yard and buy a used radiator to save money and time.
Auto Doc

Lindsborg, KS

#1515 May 18, 2013
BigPapa wrote:
I have a 2003 Chevy 2500 van. Today all of a sudden my oil pressure dropped to 0 then jumped to 80.
It did this several times and then stayed at 80. Checked the oil, it was a little low but still reading on dipstick.
Can anyone help?
Bad oil sending unit.
ludwig

Bad Abbach, Germany

#1516 Jun 16, 2013
ich habe ein lincoln town car cartier 2000
probleme mit der lenkung. Auto geht aus der spur.
alle kugelköpfe erneuert.
problem ist die power steering pumpe.
wie funktioniert die pumpe?gibt es eine sicherung oder ein teil,das die befehle an die pumpe gibt,ein relais oder sonst etwas? Auto wandert hin und her auf der strasse.
Felix

Accra, Ghana

#1517 Jun 21, 2013
I have a 95 geo prizm base model that i upgraded from a 4afe to 7afe engine. My reason was due to a weird problem which unfortunately has come up again some months after the upgrade. When the car is in motion (D) the first gear does not pull so well and then when it changes to second the momentum drops badly then it quickly changes to third and then fourth gear before it runs ok. What could b the problem because my mechanics practically dont have any explanation
randy

Aurora, CO

#1518 Jun 30, 2013
99 tahoe fan belt sqeaks.third one from napa.took off and cleaned .if i spray belt lightly with spray bottle it stops for a few seconds but sqeaks again.dont no what to do.
randy

Aurora, CO

#1519 Jun 30, 2013
99 tahoe terpentine belt squeals.its the 3rd one from napa.doesnt squeal for a while,but always comes back.if i spray it with a little water it stops until it dries off/a few seconds.very irratating.any ideas

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Monterey Discussions

Title Updated Last By Comments
Messianic Jews say they are persecuted in Israel (Jun '08) 21 hr JOEL 70,577
Dual language immersion program offered for kin... (Jan '10) Fri Kerry Jones 29
MEX-TEX-CA DRUGS to YOU! Nov 4 ILLEGALS - DRUGS ... 1
Some Mexicans leaving US, planning never to return (Dec '08) Nov 3 llt 15,728
Former Councilwoman Susan Goldbeck announces Ci... (Jun '08) Nov 1 nodole 8
Seaside Police: Family of child found wandering... Nov 1 Vanessa butler 1
Who do you support for Superintendent of Public... (Oct '10) Oct 30 concernedconserva... 48
Monterey Dating
Find my Match

Monterey People Search

Addresses and phone numbers for FREE

Monterey News, Events & Info

Click for news, events and info in Monterey

Personal Finance

Mortgages [ See current mortgage rates ]

NFL Latest News

Updated 6:43 am PST