Nietsvermoedende gebruikers gemakkeli...

Nietsvermoedende gebruikers gemakkelijk doelwit van cyber-misdaden

Posted in the Business News Forum

Since: Mar 13

UK

#1 Mar 26, 2013
Cyber-misdaden waren van mening dat een van de belangrijkste redenen waarom phishing-aanvallen ongebreidelde waren was dat mensen bereid waren te gemakkelijk het onthullen van persoonlijke informatie ondanks herhaalde waarschuwingen van de autoriteiten.

"Banken nooit vragen om persoonlijke gegevens via e-mail. Uw mobiele-serviceprovider niet bellen u op uw telefoon van onbekende nummers voor informatie,"zei cyber-deskundige Vijay Mukhi.

Mukhi zei dat in de meeste het probleem ligt tussen het toetsenbord en de stoel - de gebruiker de meeste gevallen.

Een voorbeeld hiervan is Shirish Sadani die niet alleen een antwoord op een frauduleuze e-mail gegeven maar ook gaf Details van zijn mobiele nummer telefoonnummer. In geval van Sadani, meende de fraudeurs iemand ofwel in de aanbieder bedrijf dat zijn SIM geblokkeerd of gewoon benaderd een van hun winkels met een nep bewijs van identiteit beweren dat Sadani zijn telefoon, had verloren omgekocht deskundigen toezicht op dergelijke misdaden.

Een andere cyber deskundige Vicky Shah zei dat in gevallen van speared phishing ook bekend als smishing waar mensen e-mails, tekstberichten of telefoongesprekken ontvangen, zij onmiddellijk moeten controleren met de betrokken instantie.

"Als u ontvangt een SMS-bericht of een e-mail van iemand zeggen dat er een probleem met uw bankrekening is en dat u details moet bijwerken, moet u de bank op het officiŽle nummer contacteren. Als gebruikers niet waakzaam, je niet kwalijk nemen de bank of andere autoriteiten,"zei Shah.

Een ander probleem, zei deskundigen, was dat netwerkproviders referenties van de persoon die benaderingen te blokkeren van de SIM-kaart niet controleren en noch banken doen controleren van de echtheid van mensen die trekken bedragen die frauduleus van het slachtoffer rekening naar hen overgemaakt zijn.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Business News Discussions

Title Updated Last By Comments
The New G-Unit 5 hr KingZ_Carbo_DonPF... 5
Drake's New Song & Mixtapes.............*,,,,,,... 6 hr KingZ_Carbo_DonPF... 18
Drake & 50 Cent 15 hr KingZ_Carbo_DonPF... 67
Cardo & Payrolll Giovanni Big Bossin Vol.2........ Mon KingZ_Carbo_DonPF... 1
O.T. Genasis "Too Blessed" OUT NOW Mon KingZ_Carbo_DonPF... 1
Best Fat Dating Site for Fat Singles and Fat Ad... Mon Fat Dating Site 1
Best Chubby Dating Site for Chubby singles and ... Mon Chubby Chasers 1
More from around the web