98 Ranger XLT temp gauge does not go ...

98 Ranger XLT temp gauge does not go down when turned off

Posted in the Ford Ranger Forum

Since: Mar 10

AOL

#1 Mar 24, 2010
OK, I have a 98 Ranger XLT 4 cyl, only 27750 miles. I have replaced the temp sending unit (twice)(two wire plug) that goes to the gauge on the cluster. here's the problem. You drive the truck temp goes to normal opt temp, you turn truck off and the temp gauge does not go down. If I unplug the temp sending unit with truck running the gauge goes down. plug it back in and turn truck off it stays up. If I let truck cool down for several hours gauge is still up but when I turn ignition on gauge drops?????? ANY IDEAS

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Ford Ranger Discussions

Title Updated Last By Comments
99 ford ranger won"t start (Apr '07) May 22 Peter Paterson 176
98 ford ranger...fuel pump problem???? (Aug '08) May 21 Daniel 188
Ford ranger 1987 6 cylinder May 20 Elaine 1
2002 ranger misfire rough idle (Jul '07) May 17 Jacksmobile 220
98 ranger spark plugs (Mar '06) May 14 Paulhall 68
replaced slave cylinder and master cylinder on ... (Sep '08) May 10 Norbert Alvarez 43
4 wheel drive/doesn't engage (Sep '09) May 10 kevinmay6565 7
More from around the web