1998 ford expedition troubleshooting ...
darrold

Antioch, TN

#969 Sep 16, 2014
i have a 98 expedition and none of the climate controls work in the dash.the rear blows great air but nothing up front. please help.
highguy

Houston, TX

#970 Oct 4, 2014
vito wrote:
I have a 1998 ford expedution and it has a new battery and new alternator but still is not charging, what could be wrong?
Check for anuthing that might still be on in the truck possibly a.short in.yiur electrical
netro94

Waukegan, IL

#971 Oct 12, 2014
just changed the fuel pump and relay but still no power going to fuel pump this is on a 1998 expedition . anything else i should check ?
vachac

Moultrie, GA

#972 Nov 6, 2014
my 2001 ford expedition has a very unique electrical problem. on occasion the vehicle attempts to start by itself with no key in the ignition. it is usual damp or raining when this occurs. also the radio, windshield wipers & mileage indicator doesn't work during this problem. disconnecting the wire to the start relay does prevent the car from attempting to start then after some time the vehicle goes back to normal operation. help
expedition

Hammonton, NJ

#973 Nov 21, 2014
My 97 ford expedition drive right side door want lock when I hit thr alarm all the door lock beside the drive right side door want lock
Ron heyden

Peoria, AZ

#974 Nov 28, 2014
How to open door in rear with child lock on - door jammed and won't open. Any solution other than removing door panel itself?
julian

Denver, CO

#975 Dec 2, 2014
my door speakers do not turn on but my radio in my amplifier does you know what fuse it could be on 97 Ford Expedition
Humberto

Sioux City, IA

#976 Dec 3, 2014
Lynn wrote:
My check engine lights is on. At first it was coding oxygen sensors so I replaced them. That code doesnt show up but P0171 (bank one too lean)and P0174(bank two too lean). The truck runs really well and has no hesitation starts right up. I have replaced every sensor on thatvehicle and the light still comes back on after about 30 miles. I am lost
Some time ago I had the same problem so what I did was changed all four oxygen sensors ..they are located near the engine on the exhaust pipes . The problem went away.
Humberto

Sioux City, IA

#977 Dec 3, 2014
I have a 98 expedition 210,000 miles. Experiencing a lack of engine power. Won't go over 1500 rpms and anything above 40 miles hr. I have changed the fuel pump and filters still not any better
Saul

Montebello, CA

#978 Dec 5, 2014
My 1998 ford expedition do not work the quarters lights and the light panel, any suggestion?
Xander

Valparaiso, IN

#979 Dec 6, 2014
I have a 2000 exposition when i push on the gas it wants to stall. Any idea's?
louie

Los Angeles, CA

#980 Dec 12, 2014
Engen starts but dyes immediately, like its out of gas.
3030glc

Niles, IL

#981 Dec 18, 2014
My 1998 expedition will not start in cold weather. Any ideas why?
CJB

United States

#982 Jan 4, 2015
I have a new alternator and battery, but something keeps pulling my battery down! What could it be please help!!!!
Slim

Bladensburg, MD

#983 Jan 9, 2015
How do you get the 4x4 light to go out or how do you get out of 4 wheel drive in a Ford Expedition 1998 Eddie Bauer edition?
ALPD102

Albert Lea, MN

#984 Feb 2, 2015
I have a 1998 Ford Expedition, 5.4l engine.
When cold, the vehicle will start just fine. After running for a few minutes, all guages will drop and it appears vehicle is not getting any power. Warning lights will ding and vehicle will die. Battery will be insufficcient to start vehicle. Vehicle will start with a jump, but will not charge until vehicle is warmer.
I have replaced the alternator and same thing happens. My reputable mechanic has checked the charging system and all appears good.
This problem does not occur when it is above 0 degrees.
Any suggestions or help appreciated.
Thought maybe the starter was drawing too much juice after starting?
juan

Detroit, MI

#985 Feb 5, 2015
my 1998 when I get up to 30 it shakes what is the problem
juan

Detroit, MI

#986 Feb 5, 2015
my 1998 Ford Expedition shakes when I get up to 30 what is the problem
ugene

Aurora, CO

#987 Feb 24, 2015
on 98 expedition wont engage park and will only start in neutral
Rachel solis

San Antonio, TX

#988 Feb 24, 2015
[i have a 98 ford expedition i thought I just needed a tune up ., turned out Midas mechanics told me I needed more repairs I okay the repairs an my truck is running worse tan when I took it in it struggles to run it has the Ingine light blinking it smells burnt the exust smell bad an they charged me close to 900.00 and my truck is worse now then I first took it in frustaed

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Ford Expedition Discussions

Title Updated Last By Comments
2003 Ford Expedition electrical problems (Feb '09) Apr 15 Swany 37
98 expedition door lock issue Apr 14 William 1
2001 ford expedition electrical problems (Sep '07) Apr 6 Harris 45 89
child safety lock rear passenger side (Jan '07) Mar 26 buhhhhhford 81
2003 Expedition will not start (Sep '09) Mar '18 CldLk-Tim 17
2007 ford expedition wont start (Feb '09) Mar '18 CldLk-Tim 4
2004 Expedition rear A/C noise (Feb '08) Feb '18 Raina3raven 89