97 Expedition park not engaging
First Prev
of 2
Next Last
stuck

United States

#21 Jul 1, 2012
Have 2000 Ford exploer which I can't get out of park! Brake lights wrking.
ksoto

Ontario, CA

#22 Feb 11, 2013
So my 98 ford expedition,, starts but when I chage gears to drive its in the middle gears of each other what is it ,,, what can I do to fix it its buggin me
Bobby

Dallas, TX

#23 Mar 5, 2013
My 97 expedition wont engage any gear and then grinds when you try and put it back to park? Any suggestions?
AAJ

Perris, CA

#24 Oct 2, 2013
I have the same problem and one of bilts came out. Does anyone know the thread size so that i can replace it?
Terry Miller

Harpursville, NY

#25 Dec 9, 2013
every since I change the brake line I started this problemstart the car up put my feet on a break I can't get the picture to go down
Terry Miller

Harpursville, NY

#26 Dec 9, 2013
I have a 98 expedition can't get it to go in gaer when I put foot on breaKs
jimmy taylor monroe la

Monroe, LA

#27 Feb 18, 2014
what did you do about expedition not going in gear when running,brake lights not working

hatch

Kansas City, MO

#31 Jan 23, 2015
I have a 1997 ford expedition that will go in park, neutral and in first gear but wont switch out of first does anyone know what could be the problem??
Jess

New Haven, IN

#32 Sep 5, 2015
I've had a problem with my truck going into park for a while now. Well it finally got so bad that it just wouldn't start unless in neutral and would roll after being shut off unless there was something blocking it. Not having the money to take it to get fixed and being a 31 yr old female that has NEVER worked on a car in my life, I relied on google. Man did it come through! There is a shifter bracket under the dash and the bolts on that bracket come loose. Just tighten those bolts and your problem should be fixed!! I was able to do this all on my own with no mechanical experience and a pair of pliers! Good luck!
davidg

Birdsboro, PA

#33 Oct 8, 2015
I have a 2000 expedition when I put it in drive or reverse it will not move sometimes if I shift it from park to drive a few times it will try to move but just revs up once I get it moving drives great what would cause this I already checked fluid and change range sensor

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 2
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Ford Expedition Discussions

Title Updated Last By Comments
1998 ford expedition troubleshooting question-h... (Nov '06) Jul 15 Anne 1,018
1997 Ford Expedition transmission problem (Mar '08) Jul 10 Juan Ramos 70
2003 Ford Expedition Warm and cold start diffic... (Sep '09) Jul 7 Dave 24
Fitment Question Jul 4 Anonymous 1
2016 suspension Jul 3 Dan Zoeller 1
mechanic stated correct oil for expedition dam... Jun 28 soalce30 1
99 exped electrical problem when it rains (Jul '07) Jun 27 Cirilossanchez 81
More from around the web