windows,interiorlights,windshield wipers...

Posted in the Ford Expedition Forum

Comments

Showing posts 1 - 18 of18
joe

High Point, NC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
May 6, 2006
 
need some help with my 97 expo.. every so ofton i hear a clicking noise under the dash. after it clicks the windows interior ligts and wipers dont work.. it will click back and they will start working after a while.checked all the relays they r fine. nothing is working it is getting worse it locks up bought every other day now. i would appriciate any help anyone can offer.
John

Bothell, WA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Nov 28, 2006
 
Its your GEM and fuse panel. They sometimes do that and the way to fix it is to replace the GEM and fuse panel. Mine did the exact same thing. The dealer wants an arm and a leg but they are easy to replace yourself, except the module flash the dealer has to do for about $175-$200.
daisy

Redmond, WA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Feb 24, 2007
 
i have a 01 exxpedition that i need to know which fuse controls my power locks
JUNIKA

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Mar 1, 2007
 
MY 2000 FORD EXPEDITION WILL NOT CRANK. ALL THE INTERIOR LIGHTS AND EVERYTHING ON OUTSIDE WILL WORK WITH THE EXCEPTION OF THE RADIO. I CAN DRIVE IT ONE MINUTE AND THE NEXT MINUTE IT WILL NOT SAY ANYTHING. THE LAST TIME IT DID THIS THE REMOTE WOULD NOT UNLOCK THE DOORS NOR MOVE THE SEATS TO THE CORRECT SETTING. PLEASE LET ME KNOW WHETHER SOMEONE HAS HAD SIMILAR PROBLEMS AND WHAT WAS THE SOLUTION? THE FORD DEALERSHIP CANNOT FIND ANYTHING EITHER BECAUSE EVERYTIME WE CAN HAVE IT TOWED AND IT COMES OFF THE WRECKER; THE EXPEDITION STARTS RIGHT ON UP. HELP HELP HELP!
mike

Spokane, WA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Mar 5, 2007
 
Mine has the exact problem, all research points to GEM module, cant find location of i.
JUNIKA wrote:
MY 2000 FORD EXPEDITION WILL NOT CRANK. ALL THE INTERIOR LIGHTS AND EVERYTHING ON OUTSIDE WILL WORK WITH THE EXCEPTION OF THE RADIO. I CAN DRIVE IT ONE MINUTE AND THE NEXT MINUTE IT WILL NOT SAY ANYTHING. THE LAST TIME IT DID THIS THE REMOTE WOULD NOT UNLOCK THE DOORS NOR MOVE THE SEATS TO THE CORRECT SETTING. PLEASE LET ME KNOW WHETHER SOMEONE HAS HAD SIMILAR PROBLEMS AND WHAT WAS THE SOLUTION? THE FORD DEALERSHIP CANNOT FIND ANYTHING EITHER BECAUSE EVERYTIME WE CAN HAVE IT TOWED AND IT COMES OFF THE WRECKER; THE EXPEDITION STARTS RIGHT ON UP. HELP HELP HELP!
Pat007

Boynton Beach, FL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#7
Apr 13, 2007
 
I have a 99 ford expedition eddie b.
I notice sometimes that the radio and the wipers will not work if the gear is in drive mode but will work when I shift back the gear to reverse. No inside module lights work, but now is gets worse: I cannot move the gear it just stucks, my windows don't work but the car starts. any suggestions please, anyone?
Robert

Wilmington, NC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
Apr 15, 2007
 
Pat007 wrote:
I have a 99 ford expedition eddie b.
I notice sometimes that the radio and the wipers will not work if the gear is in drive mode but will work when I shift back the gear to reverse. No inside module lights work, but now is gets worse: I cannot move the gear it just stucks, my windows don't work but the car starts. any suggestions please, anyone?
I have been haveing the same problem and all points to the GEM!!! Took me hours of searching but i found the location of the GEM heres the link hope it helps you guys out!!! http://199.79.180.163/prepos/f iles/Artemis/Public/Pursuits/2 005/EA/INCLA-EA05015-24896.pdf
Robert

Wilmington, NC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Apr 16, 2007
 
Pat007 wrote:
I have a 99 ford expedition eddie b.
I notice sometimes that the radio and the wipers will not work if the gear is in drive mode but will work when I shift back the gear to reverse. No inside module lights work, but now is gets worse: I cannot move the gear it just stucks, my windows don't work but the car starts. any suggestions please, anyone?
What is happening is that water is leaking in from a small leak in the window and getting into the Fuse Box and GEM. I took them out and dried them out and put a couple of holes in the bottom of the plastic cover and it has been working fine for me. The GEM is on the back bottom of the fuse box.
Helen

Brandon, FL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Sep 2, 2007
 
Wipers stopped working. Checked fuse and its fine.
Everything else in perfect working condition. Ford said GEM needs to be replaced. Did so at a cost of $687. Left shop and radio, clock and speedometer stopped working after Ford worked on car overnight. They say coincidence. I'm not buying it. What say you? Did they take advantage of a woman? Car is back in shop, gave me a rental and I am very frustrated.
Kristie

Leesville, LA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Aug 11, 2008
 
I have a 2000 Ford Expedition my windows won't work.....just started today. All fuses are fine does anyone know what I can do?
don

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Mar 20, 2009
 
on my 2000 ford expedition, my radio comes on when it wants to, the overhead interior lights work when they want to, when i try to cut the car off, it doesn't want to cut off, and the vehicle makes a funny noise when it doesn't want to cut off.
Tony

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Dec 24, 2009
 
My battery died so i replace a new one. After i replaced it the car start but interior light, radio, and brake lights dont work. I replace a new brake light switch but still coulnt shift out of parking. Does any one know it could be the GEM module?
Tony

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Dec 24, 2009
 
How much does it cost to reset GEM module on 99 ford expedition?
frustated phil

Atlanta, GA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
May 29, 2011
 
Tony wrote:
How much does it cost to reset GEM module on 99 ford expedition?
hey tony , had mine reset for 98 bucks ..... didnt help anything . whats not working on yours ?
frustated phil

Atlanta, GA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
May 29, 2011
 
hey tony ... I had mine reset at a dealer for 98 bucks and I still have the same problem ... they told me the GEM would not except the codes....Does anybody have a clue ?
DLD

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Jul 17, 2011
 
My 2000 Ford explorer my windows, wipers and interior lights all stopped working simultaneously. What could've happened ?
chosen1

Washington, DC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Apr 3, 2013
 
My 2002 chevy trailblazer car will start' but the interior lights, locks, windows, and radio just stop working last night!
JIimT

Akron, OH

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#21
Dec 16, 2013
 
My 2002 Ford Explorer windshield and back wipers won't stop runnig (wiping). Any clue? Also, the beeping sound the vehicle makes when you don't have your belt on still beeps when I have my belt on. Frustrated

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 1 - 18 of18
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000
Type the numbers you see in the image on the right:

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

13 Users are viewing the Ford Expedition Forum right now

Search the Ford Expedition Forum:
Topic Updated Last By Comments
1999 Ford Expedition - Car Troubles (Sep '07) Jul 6 Cezar 137
1998 ford expedition troubleshooting question-h... (Nov '06) Jul 3 Jnet 958
1998 Expedition Jun 30 Danni 1
driver side wiper wont work, passenger does Jun 26 k caswell 1
child safety lock rear passenger side (Jan '07) Jun 21 Corey 56
2001 expedition fuse problem (Nov '09) Jun 19 EJJ 20
99 Expedition 4x4 Issues (Nov '06) Jun 19 Joshm121 101
•••

Buy a New Car


Zipcode:
•••
Enter and win $5000
•••
•••