Comments
121 - 139 of 139 Comments Last updated Friday Aug 15
First Prev
of 7
Next Last
Sharon

Millville, NJ

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#123
Apr 17, 2013
 
Once the hatch is open on my 1999 ford Expedition the lights inside as well as on the running board will not shut off. How ever they will turn off once driving down the road after it hits about 25 mph. Does
nathan

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#124
Apr 25, 2013
 
i have a 99 triton v8 expedition 4 wheel drive it idles fine but under pressure it studders. i dont know what it is i changed 1 coil pack and changed wires and spark plugs can someone please help
greg bradenton fl

Bradenton, FL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#125
Apr 25, 2013
 
had tune up done on expidition still runnind rough and sloggish whats wrong
greg bradenton fl

Bradenton, FL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#126
Apr 25, 2013
 
my expedtion is a v8 triton had tuneup done and still running rough what else could it be
shaun

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#127
May 2, 2013
 
I have a 1999 4.6 L expodition xlt and when I come to a stop the oil gauge drops to to low and it starts ticking then when I start driving it goes back up I have oil in it.....can someone please help me
shannon

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#128
May 12, 2013
 
I have a99 expo eddie b with 5.4 my brake lights stopped working then two days later no headlights and now when its in park idling it with make noise like your turning tbe key over while its started..ive changed starter and fuses..is there anyone who has an idea what else to do.
Arlene

Mattapan, MA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#129
Jun 8, 2013
 
rodney wrote:
i have a 98 ford expedetion and this morning put 10 dollars in gas and then while going down the road it started missing and my temp gage and my oil gage went to high.what could this be?thanks
Did you find out what this was? I have it happening to my 1999 now. It keeps needing coolant too.
chad

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#130
Nov 2, 2013
 
I have a 99 expidition that eill not crank over to dtart anyone have any ideas
MrsBrandon2013

Ridgeway, SC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#131
Jan 4, 2014
 
Me and my fiance bought a 1999 Ford Expedition a year ago as of March. Maybe about 2 months ago the truck started acting up. It runs but acts like it wants to cutoff and dont. It has never cutoff but it acts like it. We have someone to look at it but dont have the funds right now to pay him or anybody else. Is there anybody that can give mw an idea as to whats wrong with our truck even tho I think we need oil. ADVISE PLEASE!!
joey

Campbellsville, KY

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#132
Jan 12, 2014
 
When the switch is on accessory the radio wipers windows and I'll work. But when you start it the windows don't work the wipers don't work the radio don't work.
Lance

Palatka, FL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#133
Jan 25, 2014
 
I have a 99 Expedition, a few years ago I pulled up somewhere and when I went to leave it wouldn't start. I calked somebody and they said it was my relay so I popped the hood and pressed down on the relay and it started. Now for the past couple of weeks sometimes it will start and sometimes it. The trick with the relay doesn't work anymore. I just tried to start it and it sits and sputters. I listen for the fuel pump but can't hear it but it's trying to start. 15 minutes before this it started just fine. I don't think it's the fuel pump. Could it be the sending unit, of the relay, or the fuel filter, I just changed the coil packs and spark plugs. Does anybody know what I might do to resolve this problem?
Joseph

Winter Park, FL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#135
Feb 8, 2014
 
I have a 1999 Ford Expedition.It runs perfect in idle but as soon as I put some gas on it it starts to run rough.Does anybody have an idea of whats wrong.
Jimmy

Duluth, GA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#136
Feb 26, 2014
 
My 99 expedition wont crank. Help. Turn key, relay clicks but nothing!!!! New starter. Turn key interior lights go out. Headlights stay strong. Ive cleaned all conections including grounds. Started fine twice then next morning,nothing. Please help
Theo Moore

Onancock, VA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#137
Apr 8, 2014
 
My door open light is on when all doors are closed. I think its my trunk door because in the past its been the one that needed to be reclosed.
BofService

Las Vegas, NV

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#138
Apr 28, 2014
 
alex wrote:
I have a 99 expedition and my door ajar sensor will not turn off once the doors are closed. This is causing my battery to die. Does anyone know how to disable that sensor or how to fix the problem?
My has been doing the same thing. I found that it was the running board lights draining my battery. I had them cut and taped up. Then the rubber at the top of one of my doors came off so if we didn't slam the door, dead battery. So with the slamming it stopped, but then my 5 year old pulled out the sensor on my trunk glass so now the truck thinks the door is open.... Dead battery. Ugh. Now looking to find out how yo fix that. Love my expedition, it runs great with new engine. Ugh
BofService

Las Vegas, NV

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#139
Apr 28, 2014
 
Anyone know how to disconnect back sensor?? See thread below please.

alex wrote:
I have a 99 expedition and my door ajar sensor will not turn off once the doors are closed. This is causing my battery to die. Does anyone know how to disable that sensor or how to fix the problem?

BofService wrote:
My has been doing the same thing. I found that it was the running board lights draining my battery. I had them cut and taped up. Then the rubber at the top of one of my doors came off so if we didn't slam the door, dead battery. So with the slamming it stopped, but then my 5 year old pulled out the sensor on my trunk glass so now the truck thinks the door is open.... Dead battery. Ugh. Now looking to find out how yo fix that. Love my expedition, it runs great with new engine. Ugh
Cezar

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#140
Jul 6, 2014
 
Would a 97 expedition parts fit a 99?
Larry Ester

Gonzales, LA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#141
Friday Aug 8
 
I have a 1999 Ford Expedition, while driving home doing about 70 mph on the interstate the vehicle shutdown for no reason. I tried starting it and it did nothing. It sounded like the engine was locked. I got home and turn the engine with a pipe wrench and it turned. Now when i trying starting it it is making a clicking noise like it's the starter but a bad starter would not make it stop while driving. have anyone had this problem and ifg so what didi you find out what the problem was. Thank You
Safraz

New York, NY

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#142
Friday Aug 15
 
alex wrote:
do a Tune up, replace oxygen sensor , replace a EGR Valve,
Both

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

First Prev
of 7
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Other Recent Ford Expedition Discussions

Title Updated Last By Comments
1998 ford expedition troubleshooting question-h... (Nov '06) 14 hr Carm 961
1999 Expedition will not start - not crank (Sep '13) Aug 16 code redd 5
2002 Ford Expedition turns over but won't start (Aug '08) Aug 10 Scott 19
2001 ford expedition electrical problems (Sep '07) Aug 6 julie 75
99 exped electrical problem when it rains (Jul '07) Aug 5 Doug 64
Ford Expedition 2010 Tailgate Paint Bubbling Aug 4 Joann 4
2001 expedition fuse problem (Nov '09) Aug 4 Earl B 21

Search the Ford Expedition Forum:

Buy a New Car


Zipcode:
•••
Enter and win $5000
•••
•••