1999 Ford Expedition - Car Troubles

Posted in the Ford Expedition Forum

Comments

Showing posts 1 - 20 of137
< prev page
|
Go to last page| Jump to page:
Amber

Boise, ID

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Sep 21, 2007
 
I own a 1999 Ford Expedition - Eddie Bauer - 4 wheel drive - 5.4 Liter:

I am having trouble passing emmissions. My car is also "lurching" when I start to go or hold it at a constant speed (especially 35 mph). I have also noticed pinging. I just had to replace the battery (not sure for what reason, old or what). If anyone has any suggestions as to what this could be or if you have had this problem I would really appreciate a response! Thanks!!

PS - one of the emmission codes suggested EGR valve and said catalyst system not ready...
alex

Solon, OH

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Jan 14, 2008
 
do a Tune up, replace oxygen sensor , replace a EGR Valve,
Travis

Marion, OH

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Jan 30, 2008
 
I have a 1999 ford expedition. The headlights one night unexpectedly wouldn't turn on when i turned the switch on, but my bright lights and my fog lights work. I really could use some help on what i should do becuase i don't want to waste money on buying something that i don't need. Thanks
dusty

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Feb 18, 2008
 
i have to change my spark plugs and wires on my 1999 expedition, how difficult and how expensive is my task going to be? thanks
billyddoughboy aol

AOL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Mar 3, 2008
 
Damon wrote:
my 1999 ford expedition stalls and idels rough when engine warms up, but will start right back up. Service engine light is also on. Have changed plugs, what could be the problem.
check trouble codes, you can purchase a relitively inexpesive one at your local parts house, most of your larger stores will check it for you ( they want to sell you the part(s))
Don't just trow parts at your vehicle just because someone tells you it is this or that! It sounds like sparkpug wires, but you can't be sure w/o checking it out first. If all else fails, go back to basics, and get ahold of a flow chart for that vehicle. good luck
techdude

King Of Prussia, PA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#7
Mar 18, 2008
 
After you make changes and the check engine light is ON you must reset the computer. unplug the batter and turn on the headlights. let sit for 10 minutes to fully drain the capacitors in the computer module. Then hook back up the batter (turn off your headlights too first). Then start the vehicle. let IDLE for 10-15 minutes the computer has to relearn the proper air/fuel mix for changed parts. then test drive it! good luck!
dawn

Mocksville, NC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
May 9, 2008
 
i have a 99 ford expiditiong duel exaust and when i drive it then park it for an hour or so when i start it back up the exaust smokes but only then after its been drove and parked a few....
Richard MCCOMBS

Washington, DC

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Jul 29, 2008
 
I have a 1997 ford Expedition XLT 145,000 MILES JUST PASSED INSPECTION. THE PROBLEM I'M HAVING IS WHEN I DRIVE IT MAKE A CLICKING NOISE WHEN EVER I PRESS THE ACCELERATOR IT'S NOT COMING FROM THE ENGINE BUT UNDER NEATH. I WOULD APPRECIATE ANY HELP REGARDING THIS MATTER.ALSO FEEL FREE TO EMAIL ME AT RICHARDMCCMBS@YAHOO.COM
maurice

Temple, TX

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Aug 8, 2008
 
I have a 99 expedition. In the winter the front will only blow cold and in the summer the front only blows heat. The rear works fine. Its a 99 2wd eddie bauer can anyone help
SMTKLLSMTH

Covington, GA

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Aug 11, 2008
 
MY 99 XLT DONT START ON EVERY TURN, SOUND LIKE THE STARTER BUT WHEN THIS HAPPENS THE GAUGES GO CRAZY, I HAVE TO RESET MY RADIO IS IF THE BATTERY IS BAD. (CHECKED BATTERY TODAY ITS OK)
Jose

Grand Rapids, MI

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Aug 14, 2008
 
I drive a 1999 ford expedition 2wd 5.4L.Sometimes it doesn't want to start.If I unplug the battery for 5-10 mins. it starts.While driving it turn off and have to wait 5-10 mins ant it starts.It does that often.
Mike

AOL

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Aug 14, 2008
 

Judged:

1

If anyone is having frustrating problems getting there expedition to pass inspection due to emissions and have been told possible EGR or O2 sensor......... simply replace EGR sensor. Two screws, 2 vaccuum lines and one electrical connection. Then disconnect battery for a few minutes......hook back up and most of the time...you will be on your way. Remember to wait atleast 50 miles before getting inspected.
Maria

Liberty, NY

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Oct 23, 2008
 
I own a 1999 Ford Expedition - Eddie Bauer - 4 wheel drive - 5.4 Liter
I just purchased halo headlights with no instruction on how to install. Can anyone please help? Thanks.
Richard

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#15
Oct 24, 2008
 
maurice wrote:
I have a 99 expedition. In the winter the front will only blow cold and in the summer the front only blows heat. The rear works fine. Its a 99 2wd eddie bauer can anyone help
your blending door is messed up
Richard

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Oct 24, 2008
 
I have a 99 eddie baur 4x4. I am having problems with my antilock brakes just grabbing at low speeds. its like my traction control is kicking in. Anyone have any ideas? I am also trying to find out if there is some way to completely turn the 4wd off. it has the automatic.
Michael

United States

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Nov 8, 2008
 

Judged:

1

I have a 1999 expy. The truck was running great until the battery died. I replaced it and now it runs very rough, missing. It starts right up every time. Battery is good. Is there something I need to do after replacing the battery?
kellie

Irvington, NJ

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Feb 13, 2009
 
99 expedetion,idles rough and hesitates when driving..jus replaced cylinder 6 because of misfire...whats wrong???
Nate

Pandora, OH

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Mar 1, 2009
 
97 expedetion starts fine runs fine for alittle wile then sometimes it will bogg down and pretty much stull but wpn't quit all the way and i get it back up and it goes again. like if i drive it and jump out and look at something before i even get back in it will stall out. Any comment or ideas would be great. E-mail natek419@yahoo.com
DEVON

Brownsville, TN

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Apr 13, 2009
 
just brought an 99 exp ots missing what do i need to do also the previous owner cut off the converter
Shawn

Magnolia, TX

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#21
Jun 20, 2009
 
i have a 1999 ford Expedition,when my headlights are off-the brake lights work,but when the headlights are on,the brake lights dont work...is it the brake light switch or a short somewhere?

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 1 - 20 of137
< prev page
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000
Type the numbers you see in the image on the right:

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

11 Users are viewing the Ford Expedition Forum right now

Search the Ford Expedition Forum:
Topic Updated Last By Comments
1998 ford expedition troubleshooting question-h... (Nov '06) Jul 3 Jnet 958
1998 Expedition Jun 30 Danni 1
driver side wiper wont work, passenger does Jun 26 k caswell 1
child safety lock rear passenger side (Jan '07) Jun 21 Corey 56
2001 expedition fuse problem (Nov '09) Jun 19 EJJ 20
99 Expedition 4x4 Issues (Nov '06) Jun 19 Joshm121 101
1998 ford eddie bauer expedition air ride suspe... Jun 17 Helpease 2
•••

Buy a New Car


Zipcode:
•••
Enter and win $5000
•••
•••