P1345 error code, very rough idling
Jabez

San Antonio, TX

#21 Dec 4, 2007
I have this same p[roblem on my 1997 Chevy Sub, Can somebody help? [email protected]
shrek wrote:
on the 4.2L versions of the trailblazer there is a solenoid that changes the exhaust cam timing. p1345 is a crank/cam sensor correlation fault possibly due to a failure in this solenoid.other possible causes include engine timing, pcm, wiring, oil sludge build-up, etc. replacing either of the cam/crank sensors will only make this issue worse as the pcm has no idea which to trust anymore for the relearn process. i'm currently dealing with this issue and will provide a test or two for the cam phase shift solenoid if there is a possible way to do it easily.
khalid zwai

Libya

#22 Jan 9, 2008
dear friends
i am khalid zwai , from libya . i bougth the Trailbszera chevy fro 3 years ago. it was work as well , but before 2 weeks there is some mechaanical prsone try to change the oil, but he was tide the oil filtr aand the oil are lakege.
anywhere the error Nu P1345 have soon , and it will never declear. can any one give me the solution for this proplem .
can you cantact me at [email protected]
mafusha

Austin, TX

#23 Mar 7, 2008
had code 1345
GM# 12602516[/thanks for your input, had the same and followed your directions,less than 30 min. and all is normal.]
Tiphannie

Nicoma Park, OK

#24 Apr 4, 2008
Can anyone help me? I have a 1996 GMC Yukon and my transmission gets stuck at 20MPH. The RPM's skyrocket and its like it has trouble shifting into the next gear. If I let up off the gas for a second then give it gas again its like it snaps into the gear it was trying to get into and runs fine thereafter. My service Engine light is on and so i took it to autozone to get a code check. i got a code back of 1345 ingnition misfire. everyone says to replce the sylanoid and turn the distributor. but they also say this has nothing to do with the transmission issue. Does anyone knows whats going on with the transmission. autozone sells two transmission sensors one for 65.00 and for 130.00. could it be one of these sensors and if so how can i narrow it down to which one?

Thank You
lenora

United States

#25 Jun 8, 2008
YES I HAVE A 2002 TRAILBLAZER IT STARTED RUNNING ROUGH. THEY CHECK ENGINE LIGHT CAME ON PLUS REDUCED POWER LIGHT. SOUNDS LIKE A VERY BAD SKIP.ANYONE WITH ANY IDEAS. THE WATER AND OIL WAS NORML
SEAN

Howard, OH

#26 Nov 11, 2008
Dave wrote:
<quoted text>
I replaced the camshaft positioning sensor on my 2002 trailblazer and now it's getting 10 MPG. Anything you can think of that might help?
HAY GOT SAME ISSUE I DIDN'T DO ANYTHING I AM PRETTY
SURE IT IS SLUDGE FROM JUNK OIL (TRY THIS AT YOUR OWN RISK )(I DID IT) FROM A STOP DROP DOWN INTO 1ST
GEAR MANUALLY FLOOR IT AT TAKE OFF IT WILL BOGG OFF
AT 6500 RPM SHIFT INTO DRIVE AND LET OFF GAS MY TRAIL-BLAZER SMOOTHED OUT AFTER THAT
mark

Augusta, GA

#27 Jan 10, 2009
I need help figuring out trouble code 1345 on a 1998 Chevy 5.7. I put a new distributor in it 8 months ago and it ran fine.Last week while driving it just stopped running now all it does is turn over.I put a timing light on it and the light doesn't work,brand new light.I'm hoping Crank sensor bad?Will it just stall if it were bad?Any help appreciated
bryan

Holmen, WI

#28 Feb 14, 2009
mark wrote:
I need help figuring out trouble code 1345 on a 1998 Chevy 5.7. I put a new distributor in it 8 months ago and it ran fine.Last week while driving it just stopped running now all it does is turn over.I put a timing light on it and the light doesn't work,brand new light.I'm hoping Crank sensor bad?Will it just stall if it were bad?Any help appreciated
Check the crank shaft sensor. if this is bad it will not start. otherwise maybe the timing chain.
tim

Batavia, NY

#29 Feb 24, 2009
dave wrote:
Try the oxygen sensor on bank 1
Where is the oxygen sensor located?
mechanic

United States

#30 Apr 9, 2009
Gordon wrote:
For the P1345 error code... Try adjusting the distributer until the SES goes out. If it does, then it is a (factory cheap) worn distributer gear causing the problem. Replace it.
If you can find a distributor for a 4.2L Gordon, would you mind posting the part number for it??
mechanic

United States

#31 Apr 9, 2009
mark wrote:
I need help figuring out trouble code 1345 on a 1998 Chevy 5.7. I put a new distributor in it 8 months ago and it ran fine.Last week while driving it just stopped running now all it does is turn over.I put a timing light on it and the light doesn't work,brand new light.I'm hoping Crank sensor bad?Will it just stall if it were bad?Any help appreciated
pull the cap, sounds like the rotor came loose, you can test by putting the timing light on the coil wire, if it flashes there but not on the plug wire it proves the rotor is bad(or broken off) You can also set the distributor sync with a quality scan tool, the distributor doesn't control timing on that model, but needs to be 'timed' or synced so the rotor is pointing at the correct tower when firing. it will tolerate some error but exceed that and you get a code(and possible poor performance or worse if it is far enough out)
Jason

Colorado Springs, CO

#32 Jun 27, 2009
mark wrote:
I need help figuring out trouble code 1345 on a 1998 Chevy 5.7. I put a new distributor in it 8 months ago and it ran fine.Last week while driving it just stopped running now all it does is turn over.I put a timing light on it and the light doesn't work,brand new light.I'm hoping Crank sensor bad?Will it just stall if it were bad?Any help appreciated
I had the same problem with my 98 5.7L. It ended up being a broken distributor gear. Easy fix, but two weeks later shelled the motor due to all of the broken peices of the old gear...
Derek

Roy, WA

#33 Jul 18, 2009
p1345 is a cam shaft to crankshaft corrlation fault. Your cam and crank sensors arent getting along in these OBD2 engines they need to agreeing at the same time. check your timing, pressure check your cylinders to check for a streched timing chain.
hal

Glasgow, MT

#34 Nov 5, 2009
P1345. enjoyed reading the post . Think I will move the distrib a lil see what happens. Not the first barbeque for the 2000 suburban I am working on. The cps wires have duck tape all over them. I also have no dash lights. I believe the printed circuit is grounded. Any one ever have trouble with this
golden

United States

#35 Jan 14, 2010
got a 02 trailblazer with same problem p1345 been this way for about 2 years , it does not get any better now my cruise control quit working and 4x4 quit working got to love technolage if anyone has found a fix love to hear from you

Since: Jan 10

Lorain, OH

#36 Jan 15, 2010
4x4 failure, my 02 TB 4wd did not engage a few weeks ago, first time since last winter, no lights showing which mode you had selected, read on alldata that sometimes the controling module needs to wake up, took to a trusted dealer, and eventually re-programmed the module to wake it up, and all is well again,($79. for the diag & programming )
don averill pk ny

Albany, NY

#37 Jan 31, 2010
rough idle stall at idle draws batt down. changed batt and alt. still having prob. now am told cam sensor ? any ideas?
Darrin

United States

#38 Feb 9, 2010
I changed both cam and crank sensors. Still have code 1345. Even after shop cleared the code twice. It's an 02 trailblazer. HELP PLEASE!!!!!!! [email protected]
Kev

Farmington, MI

#39 Jun 1, 2010
Trailblazers don't have distributors.
Rich

Buffalo, NY

#40 Jul 31, 2010
I get code 1345 too. I replaced the cam sensor but I still get the code. However i don't notice any performance issues. The car idles fine, runs fine, and gas mileage and pickup all seem normal. Should I replace the crank sensor? Any other ideas? The light's been coming off an on for about 12-14 months now.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Chevrolet TrailBlazer* Discussions

Title Updated Last By Comments
Loss of oil pressure at idle (Oct '09) Fri AmyT2005TB 143
2003 trailblazer key is stuck in ignition (Jan '08) Fri jojo 59
Car shuts off when A/C on (Jul '07) Aug 15 Vickie mcguire 162
Trailblazer just shut off! (Jun '06) Aug 14 mspfluger 248
Brake pedal sinks to floor after bleeding (Sep '09) Aug 13 Ranlo 5
2003 Chevy Trailblazer instrument panel malfunc... (Dec '07) Aug 8 dale 80
2005 Trailblazer - rear speakers stopped working (Jun '08) Aug 5 rudd 57
More from around the web