madeline

Palm Coast, FL

#203 May 22, 2011
I have a 2000 S10 Blazer,When I take it out of 4 hi it makes a loud humming noise. I can not drive it around in 4 wheel drive. So it sits. Any suggestions??????????
larry

Rogers, KY

#204 May 25, 2011
have a 01 s 10 bazer the speed odom want work trany want shift out of low
spanky

United States

#205 Jun 15, 2011
jorge d wrote:
i have a 1997 blazer, and every summer the 4x4 actuator rips, and no one can figure it out, can any one help me...... thanks...
I live in arizona and I have the same issue. It because its so damn dry, the rubber sleeve can't take it.
Richard C

Ottawa, Canada

#206 Jun 16, 2011
Maybee you can try covering it with petroleum jelly so that it will not dry up and crack. Hope this helps.
kyle

Rome, NY

#207 Jun 22, 2011
hi i have a 96 blazer s10 and the 4x4 i will push the button to go in to 4wd and it sounds like it is going in but it is int going in to 4wd can someone help me
Willis

Prince George, Canada

#208 Jun 24, 2011
I have a 2000 Sonoma and the lights in the switch flash and nothing happens I changed the box in the kick panel and the light turn off then go out I have also changed the actuator on The transfer case y dose my four wheel drive not work every thing stopped working after my transfer case blue apart I have replaced with new one
John

Rochester, NY

#209 Jun 26, 2011
jorge d wrote:
i have a 1997 blazer, and every summer the 4x4 actuator rips, and no one can figure it out, can any one help me...... thanks...
Well, I have a 1999 GMC Jimmy that was stuck in 4-wheel drive; I tried disconnecting the battery for 10 minutes, the reset worked! Saved a lot of time and money, thanks for sure!.
John

Rochester, NY

#210 Jun 26, 2011
Well I have a 1999 GMC Jimmy that was stuck in r4-wheel drive; I disconnected the battery for 10 minutes, the reset suggestion worked like a charm saving me bo-cou dollars and time. Thanks to whoever posted this!
Dick

Farmington, NH

#211 Jun 27, 2011
My 2000 Jimmy with only 7,000 miles on it has an issue with the 4 wheel drive lights. Just going down the road in 2 wheel high, all the lights will start flashing along with the service 4WD light. When this happens it also the transmission shifts erratically, won't downshift....upshifts too quickly causing the car to bog down....etc. When this is happening the 4x4 will not engage but when they stop flashing everything works as it should including the transmission. Shouldn't be a vaccuum line or the transfer case motor because it would do it all the time. This vehicle doesn't get used a lot and has never been out in winter and always kept in a dry garage so there are no corroded grounds etc. What now? Didn't try disconnecting the battery but will do that next.
Tiny

Barre, VT

#212 Jul 1, 2011
I have a 95 s10 blazer that is stuck in 4lo and when i push the button to take it out noting no lights blinking no noise nothing i've replaced the the push button panel and still nothing any1 out there have a clue where i should start ????????
Richard C

Cambridge, Canada

#213 Jul 2, 2011
Tiny wrote:
I have a 95 s10 blazer that is stuck in 4lo and when i push the button to take it out noting no lights blinking no noise nothing i've replaced the the push button panel and still nothing any1 out there have a clue where i should start ????????
Tini, I would check to se if the fuse is not burnt, also the control module on the passenger side behind the kick panel. The plug is often the probem due to corosion or it simply being loose.
Hope this helps.
calhoun

Louisville, KY

#214 Jul 6, 2011
1997 blazer automatic 4x4 4.3. drivin down the road and it just stops pullin..no sounds no vibrations fluid is fine.. just poof! was told the transfer case could've jumped into nuetral? i had to return to work i put in a known functioning transmission that worked pior to pulling it.. and still i sit..????? any suggestions??
devon

Tower City, PA

#215 Jul 8, 2011
if its the auto 4wd it could possibly a vacume line cuz ive seen tht in the passed... if its not auto 4wd it could be the encoder motor on the modlue tht is under the kick panel. hope it helps
jfg

Mansfield, OH

#216 Jul 20, 2011
I have a 01 blazer i push the button to go from 2hi to 4 hi the 4 hi just stays blinking and it doesn't shit into 4hi just stays in 2 hi. Anyone have a idea
jfg

Ostrander, OH

#217 Jul 20, 2011
I have 2001 blazer i push the button to put it in 4hi or 4lo and it just blinks and never engages into 4 wheel drive. Any answers
Dawn

Caledonia, IL

#218 Jul 22, 2011
Ever since I had my 4 wheel drive repaired on my 98 Blazer this is what happens. I will be in 2wd on the expressway and all of a sudden it sounds like a fire engine siren. When I speed up it goes away, when I slow down to 40 or so it returns. It is almost like something hasn't disengaged from 4 wheel drive.

Does anyone have a clue as to what this could be? It doesn't happen everytime I drive, but it seems to be happening more frequently now.

Thanks for any help anyone can give me.
Dawn

Caledonia, IL

#219 Jul 22, 2011
sorry it is a 97 Blazer
Richard C

Cambridge, Canada

#220 Jul 24, 2011
Dawn wrote:
sorry it is a 97 Blazer
Hello Dawn, I had a very similar prblem with ,my blazer. It just so hapens that the problem was in the wheels. The front wheel bearings needed to be replaced they were very noisy. Hope this helps.
KR Milwaukee

Milwaukee, WI

#221 Aug 1, 2011
My 2001 Chevy Blazer has the service 4 wheel drive light on. Seems to run fine, however none of the drive lights are working on the dash. I believe I am in 2 wheel high as I always use that in the summer. Any suggestions?
Jod

Assiniboia, Canada

#222 Aug 7, 2011
I bought a 1997 Blazer LT suv 4wd, it makes a clunking sound when i hit the gas or back up, its not a continual sound, its random. took it a mechanic and they dont know what it is.it is 4wd all the time no option to put into 2wd. Otherwise i love it, drives great, just want to know what to do, so they know where to look next time i bring it in.
Could it be the front drive shaft from the transfercase to front differential u joint or coupler? Thanks Jo

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Chevrolet Blazer Discussions

Title Updated Last By Comments
97 Chevy Blazer Will Not Start (Nov '06) Oct 15 nathan lamb 178
heat then no heat in 1998 blazer (Oct '13) Oct 1 Sture_82 2
2002 blazer vacuum lines (Jun '09) Sep 23 jtfowler2 9
Ask the Auto Doctor (Mar '06) Sep '14 refer13 1,513
Blazer Electric Rear Hatch Will not Open (Sep '06) Aug '14 Judy 57
97 blazer with stuck key in ignition (Jun '07) Aug '14 kgoo 31
emissions Aug '14 Anonymous 1

Chevrolet Blazer People Search

Addresses and phone numbers for FREE