Problems & Solutions

Full story: Edmunds.com 354
Created by Sylvia in the Maintenance & Repair Message Board. Your Host is mr_shiftright What is this discussion about? Cadillac CTS, Cadillac STS, Cadillac Seville, Cadillac Escalade, Cadillac DeVille, ... Full Story
First Prev
of 18
Next Last
Josh

Seattle, WA

#343 Dec 4, 2009
rgj wrote:
I have 2003 Cadillac CTS. Here is my problem I can start my car drive it sometime all day. Then later that day it will not start. I have to wait sometime 10 mintues or several hours before it start. This occurs least then 1 week. I took it to the shop my battery and alternate was check out good. Could it be my starter? Its in the shop today with the same problem.
email:rbgrime1@verizon.net
Thank
Pretty easy fix, change out you crankshaft position sensor. Trust me on this, I had the same problem
corymichael

Wooster, OH

#344 Dec 23, 2009
hey i have an 89 cadie deville and my battery is dead need to jump it but my hood latch is broken the one on the inside i can find the secondary latch but without being able to pop the first one i cant open my hood anyone know how to locate the primary latch under the car or anything
DonzCaDDy

Huntington, NY

#346 Jan 28, 2010
hear4893 wrote:
Heh, on a 2000 Cadillac DeVille, does anyone have a type of grinding intermittent sound coming from the brake area? And don't tell me YA DUMBO or anything like that ... we checked the brakes changed pads and rotors, had rotors turned and even looked into the calibres (sp?) but on success! Let me know what you find?
ALSO--the check coolant engine light will not go out--AND it is not the fuse either!!! So there you go ... only give me sound advice please NOT smart mouth remarks thank you!
try listening to your wheel bearing. drive real slow and let someone outside the car listen..as the wheel rolls you will hear a high pitch squeel..If so it MAYBE that
caddy CTS Leak

Rancho Cucamonga, CA

#347 Feb 12, 2010
I have a 06 CTS 3.2 and its leaking tran fluid. Not sure where its really coming from but it's towards the front/driver side. Roughly under container where you put the tran fluid. I cant pin point the the leak though. It looks like its leaking around the pulley but I'm not sure.
Has anyone ever had this prob??? thanks
Rodney in Florida

Bonita Springs, FL

#348 Apr 4, 2010
Russell D wrote:
I have a 2003 Escalade. I'm experiencing reduced engine power. I've had sensors replace twice in the past 3 months and I'm still getting check engine light and reduce engine power. When this happe, the Traction Control warning light comes and and the message is "Stability System" disabled. I've spent $3,000 and gettng highly upset with the dealership. Anyone had any similar problems?
I have EXACTLY the same symptoms. Spent $1500 two months ago at the dealership and it did exactly the same thing yesterday. Now what do I do? What's wrong experts???
Rodney in Florida

Bonita Springs, FL

#349 Apr 4, 2010
Russell, I have EXACTLY the same symptoms. I paid $1500 to the dealer to fix it two months ago and yesterday it started to do it again. Come on experts, what's the problem here.
ron

United States

#350 Apr 17, 2010
i have a 96 deville when i first start the car it runs ruff for the first quarter mile like it has a bad plug or plug wire then it smooths right out and runs great if i turn it off and run in a store or something when i start it it does the same thing every time
Sandi

Yorba Linda, CA

#351 Apr 23, 2010
Hi I am considering buying a 2008 cts with 3600 miles on it.
I looks and smells like a new car.
So anyone who has had one for a couple ...can you give me some feed back

Likes and dislikes

Thanks
Brenda M

Washington, DC

#352 Apr 23, 2011
I have a 2000 Seville STS with 95K miles and it has been using lots of oil. There's no smoke coming out the exhaust and I'm told that I don't have a leak. It uses about 1-3 quarts every 1500 miles. And now I'm beginning to smell the oil burning. Would appreciate any advice. Thanks.
liner

Hicksville, NY

#353 Apr 25, 2011
Brenda M wrote:
I have a 2000 Seville STS with 95K miles and it has been using lots of oil. There's no smoke coming out the exhaust and I'm told that I don't have a leak. It uses about 1-3 quarts every 1500 miles. And now I'm beginning to smell the oil burning. Would appreciate any advice. Thanks.
Brenda, check this link:
http://www.caddyinfo.com/northstaroil.htm

It addresses your problem.
Don

Richmond, Canada

#354 Jun 21, 2011
Tony wrote:
2006 Cadillac Truck SRX RWD V6-3.6L VIN 7,hard to start after every fill up.Have to crank over 5 or 6 times hold accl to floor. Starts and runs fine til next fill up.No ck engine light,no fault codes...Verified do not have to fill up.Just adding fuel.
i have a 2006 srx with same issue after adding fuel. turn key- keeps cranking for about 15-30 seconds. then fine until next fill.
have you found any solutions?
Duane

United States

#355 Aug 22, 2011
The air conditioning in my 1996 Fleetwood Brougham works well until we accelerate up a hill. At that time, the fan continues to work properly, but the air comes out warm. In earlier years, the cold air would once again come out when the car was back on a flat road and under less engine load. Now, the hot air continues. If we stop the car and turn the ignition off and back on, the cold air returns until the next time the engine is put under a heavier load by going up a hill. Your suggestions are much appreciated!
pete

Fresno, CA

#357 Aug 21, 2012
Russell D wrote:
I have a 2003 Escalade. I'm experiencing reduced engine power. I've had sensors replace twice in the past 3 months and I'm still getting check engine light and reduce engine power. When this happe, the Traction Control warning light comes and and the message is "Stability System" disabled. I've spent $3,000 and gettng highly upset with the dealership. Anyone had any similar problems?
Yes,I also have 2003 Escalade with same exact problem- same message. Dealership did a diagonostic and wants $600 to check all electrical. Did you get your fixed and what was it? Thanks
mycaddy02

United States

#359 Sep 2, 2012
my 02 escalade brakes went out I could not stop. I've change pads, hydro booster. still no brakes can someone help me out please

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 18
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Cadillac STS Discussions

Title Updated Last By Comments
1993 Cadillac STS (Oct '06) Jul '14 Brad 27
02 sts May '14 bob 1
1975 Cadillac Seville: Not-Quite Classics (Jun '11) Feb '14 Benjamin Edge 11
Third brake light replacement (Sep '13) Dec '13 Martin M 2
2006 sts tire size (Apr '11) Sep '13 Rob 2
Chilton Repair Manual for 1990 - 1998 Cadillac STS (Apr '08) Jan '13 Roc 9
STS shuts off while driving at low speed or coa... (Aug '09) Jul '12 Arturo 6

Buy a New Car


Zipcode:
•••
Enter and win $5000
•••

Cadillac STS People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••